Ny HTC One-telefon har fingeraftrykslæser

15. oktober 2013 kl. 10:3511
HTC's seneste bud på en Android-telefon, HTC One Max på 5,9 tommer, har fingeraftrykslæser på bagsiden. Men det virker ikke ret godt, mener anmelder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple fik sneget en funktion med, som ingen af konkurrenterne kunne prale af, da iPhone 5S blev præsenteret for nyligt, nemlig en fingeraftrykslæser, der skal gøre det nemt at låse telefonen op, uden brug af pin-kode eller password.

Nu er første konkurrent med den funktion allerede på banen, nemlig HTC, der lancerer den gigantiske One Max-telefon med en 5,9-tommer skærm.

Men HTC har ikke ramt rigtigt med fingeraftrykslæseren, lyder det i en anmeldelse af bæstet fra The Verge. Hvor Apple har placeret sensoren på Home-knappen, som folk er vant til at trykke på, er den på HTC One Max placeret på bagsiden, lige under kameraet.

Da fingeren skal føres henover fingeraftrykslæseren, er det svært ikke også at fedte kameraet godt ind samtidigt. Og tricket med fingeraftryk kan i øvrigt først bruges, når man har trykket på en knap for at vække telefonen til live.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Potentialet er der ellers, skriver anmelderen, som kan lide ideen med, at forskellige fingre åbner forskellige apps – men den funktion virker kun, når telefonen lige er blevet vækket til live, ikke når den allerede er i brug.

Udover fingeraftrykslæser kan HTC One Max prale af fuld HD på den kæmpestore Super LCD-skærm og et stort batteri på 3.300 milliamperetimer, der giver en dejlig lang batteritid, trods den store skærm. En Snapdragon 600-processor med fire kerner på 1,7 gigahertz er også genbrugt fra HTC One.

Kameraet er det samme som i HTC One, men mister den optiske billedstabilisering, mens højttalerne, som HTC One blev kendt for, har fået endnu et nøk og kan spille endnu kraftigere.

Men samlet ser er The Verges anmelder ikke begejstret for telefonen, som efter hans mening er for stor og kluntet. Han anbefaler direkte, at man enten køber HTC One eller går efter Samsungs Note 3.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
16. oktober 2013 kl. 09:13

Kravene var SD kort og MIKRO-USB. Så vidt jeg ved har iPhone ikke disse ting, så hvorfor foreslå en iPhone?!

4
15. oktober 2013 kl. 13:06

Mig bekendt var det Motorola det kom med den første smartphone med scanner til fingeraftryk. Prøv at søge efter Motorola atrix 4g, hvis I vil vide mere om den.

1
15. oktober 2013 kl. 12:02

Har haft min S3 i snart et år, og glasset er kun skiftet 2 gange. (Smadret af mig). Men tænkte på at købe en ny, da jeg kan få et godt tilskud til den, da jeg har et højt forbrug. Men synes ikke der er nogen bedre, som er prisen hver.

S4 - Lidt hurtigere lidt tynder, men ja same shit.

HTC one, næsten som S4, og de har taget røven på mig en gang med manglende software opdateringer. GID asus lavet telefoner, de har en ordentligt software opdatering, uden for meget gail.

Googles egen, lidt gammel, og ikke bedre.

Man skule måske bare vente på at google kom med en ny nexus ?

Mine krav,

  • (RIGTIGT) GODT kamera, bruger næsten kun min telefon nu.
  • WIFI, BT, GPS gerne 5 Ghz WIFI
  • Ikke så stor som, S3, sådan noget mellem S3 og S3 mini vil være godt. Sikkerhed for en rimelig opdatering, både periode, og tiden til opdatering. SD kort af en art. Mini USB ladestik.

Ja, er der nogen der har nogen ide, og noget der kan slå S3, så meget at det kan forsvare en ny telefon, eller skal jeg vente et halv til et helt år før jeg skifter ?

5
15. oktober 2013 kl. 13:44

(har selv en HTC One... men synes den halter lidt med nogle ting)

Intet jeg ikke har løst med ViperOne rom. (Især skifte home-tasten til at være menu og lang tryk til at være home). Gider man at bruge tid og risikere garantien, er der næsten ingen grænser for at få det som man vil have. ps. jeg går ikke op i kamera, hvis det er der det halter.

6
15. oktober 2013 kl. 15:09

ps. jeg går ikke op i kamera, hvis det er der det halter.

njaa.. kameraet er OK, 4MP er til at leve med hvis man kun bruger billederne på telefonen eller til Facebook.

Det er mere de der niceness-features man får med Apple som jeg savner:

  • 100% Backup hver gang man smider den i iTunes (har ikke kunnet finde et alternativ til Andoid uden man hacker, cracker og rooter sin Android)

  • Sync ligesom iTunes .. Måden man smider musik ind på sin telefon i iTunes 'virker bare'.. og så kan iTunes også sync den anden vej igen...

  • PodCasts, Det er åbenbart kun Apple-dimser som kan finde ud af det med podcast... håndtering af hvad man har set/hørt og sync af RSS...

  • AirPlay ... Hvorfor kan Android ikke spille ALT lyd ud via DLNA ??... det er fandens at man kun må bruge DLNA i enkelte programmer mens andre ikke kan !?!?

  • Volume control på headset-ledningen, kæft hvor jeg savner det. på HTC One kan man pause/start og ringe op til en random person hvis man holder den inde. komplet ubrugeligt.

  • Og så til sidst er jeg godt nok træt af 'capasative touch' knapper. Det er et helvede at man hele tiden kommer til at trykke på en knap fordi telefonen er så kæmpe enorm at man ikke kan holde ordentligt på den.

8
15. oktober 2013 kl. 16:07

100% Backup hver gang man smider den i iTunes (har ikke kunnet finde et alternativ til Andoid uden man hacker, cracker og rooter sin Android)

Ok, er selv Mac mand. Men iTunes har aldrig været min smag. Siden IOS kunne opdatere og synke uden, har min iPad ikke været tilsluttet iTunes

Sync ligesom iTunes .. Måden man smider musik ind på sin telefon i iTunes 'virker bare'.. og så kan iTunes også sync den anden vej igen...

Ok. Har netop aldrig været vild med iTunes synker. Gider heller ikke længere udskifte musik filerne på min tlf. har et godt offline udvalg liggende men ellers streamer jeg. Det er mere lydbøger jeg udskifter og dem kopiere jeg manuelt på tlf direkte fra Timecapsule.

PodCasts, Det er åbenbart kun Apple-dimser som kan finde ud af det med podcast... håndtering af hvad man har set/hørt og sync af RSS...

Ok. Gør jeg ikke rigtig i. Troede de podcast programmer der er til Android, kunne hvad du skriver.

Af apple services, har jeg derimod haft god gavn af iTunes U.

AirPlay ... Hvorfor kan Android ikke spille ALT lyd ud via DLNA ??... det er fandens at man kun må bruge DLNA i enkelte programmer mens andre ikke kan !?!?

ok. mit TV er af ældre dato og benytter p.t. et mhl kabel. Har overvejet at købe en miracast dongle. Da support skulle være indbygget i 4.2 og frem håbede jeg det var forholdsvis universel understøttet i tlf.

Volume control på headset-ledningen, kæft hvor jeg savner det. på HTC One kan man pause/start og ringe op til en random person hvis man holder den inde. komplet ubrugeligt.

Underligt nok lader det til at Android har support for det. Der findes ihvertfald en vejledning til hvordan man modificere et iPhone headset til at virke på android, ved at lodde nogle modstande på. Men det er næsten ikke til at købe nogen..

Personlig har købt et HTC Stereo bluetooth headset (BH s600), som er en lille firkant hvor man kan tilslutte eget headset og som har volumen kontrol. Fungere rigtig godt, selv om de godt kunne have gjort knapperne lettere at skelne i blinde..

Og så til sidst er jeg godt nok træt af 'capasative touch' knapper. Det er et helvede at man hele tiden kommer til at trykke på en knap fordi telefonen er så kæmpe enorm at man ikke kan holde ordentligt på den.

Enig! også en grund til at jeg ændrede home knappen. Faktisk har jeg helt glemt hvor irreterrende det var at ryge ud af det man var igang med, fordi man ramte home, nu er det højest en menu der dukker frem. Ville også hellere have rigtige knapper (og fysisk tastatur!)

9
15. oktober 2013 kl. 18:51

iTunes kræver også en del kamp at lære at kende og bruge RIGTIGT... Man skal lære at tænke som en Apple-dude og det kan godt tage lidt tid. Men når man først har sat alting rigtigt op i iTunes så spiller det bare og alting er supernemt. Og til folk som ikke værdsætter iTunes, skal i prøve at smide jeres telefon i havet og se hvad der sker. Hvis man har iTunes (eller iCloud) køber man bare en ny telefon og så køre man videre som om ingenting er sket.

Podcasts er stærkt vanedannende, så pas på med at begynde ;) Jeg abonnere(de) på en masse P1 programmer og DR2 programmer, samt lidt tilfældige podcasts som fx TED talks... Men må indrømme jeg på et tidspunkt løb tør for fritid til at kunne følge med i dem... så det er begrænset hvor meget jeg savner funktionen.

Mht. DLNA/Airplay så bruger jeg det til at smide musik over på anlægget. Det er ret fikst at man kan gå med musikken i lommen og høre det i huset. Umiddelbart kan jeg kun afspille mine musiknumre på telefonen over DLNA mens mens jeg ikke kan få lov til at høre Streaming Radio :-/ -- det er lidt trist fordi jeg har en masse radio kanaler i TuneIN jeg godt kan lide at høre... Om der findes andre streaming radio apps som så kan DLNA stream ved jeg ikke - nu har jeg jo købt TuneIN ...

BT headset er også en mulighed - men hos Apple er det bare standard at man kan styre volumen... en ting jeg slet ikke havde skænket en tanke da jeg skiftede fra iPhone til HTC One ... men det er savnet nu.

Alt i alt vil jeg sige at ens smartphone diktere ens livstil - eller skulle man sige komplementere ens livstil ? -- har hørt/læst flere som siger at Windows Phone brugere ikke benytter deres device i nær samme omfang som Android / iPhone. Så det er nok ikke helt skævt at putte folk i kasser, alt efter hvilken smartphone de har :)

7
15. oktober 2013 kl. 15:21

100% Backup hver gang man smider den i iTunes (har ikke kunnet finde et alternativ til Andoid uden man hacker, cracker og rooter sin Android)</p>
<p>Sync ligesom iTunes .. Måden man smider musik ind på sin telefon i iTunes 'virker bare'.. og så kan iTunes også sync den anden vej igen...

Jeg bruger selv MyPhoneExplorer (http://www.fjsoft.at/en/, Android app i Play) til at få data ind og ud af tlf automatisk - den er MEGET fleksibel og man kan få den til at synkronisere mellem (stort set) hvilken som helst mappe på din PC og din tlf.

Til mine unger har jeg fx sat det op så de kan bare smide noget musik i en mappe på skrivebordet på deres PC, så synkroniseres det automatisk over på tlf, samtidig med at deres billeder kopieres over på deres pc og sms'er sikkerhedes kopieres samme vej.

Bruger det også på arbejdet til at synkroniserer kalender med min Outlook.

2
15. oktober 2013 kl. 12:27

Jeg har en HTC One og det er en super super dejlig tlf. Den er også godt med mht. software opdateringer og HTC tillader unlock af bootloader (kan koste garanti). Men hvis kamera er vigtig, er den måske ikke det bedste valg.

Det bedste specifikationer i topklassen til prisen er LG Optimus G2, som næsten har samme størrelse som din s3 trods 5,2" skærm. Kameraet skulle også være ok. Men LG's historik for software opdatering er ikke god og den har ikke sd-kort.

Skulle Sony's Xperia Z1 mini komme til landet derimod, så opfylder den alle dine krav. Men p.t. er den kun introduceret i Japan.