Ny hjemmeside giver problemer for Københavns Lufthavn i stormen

Københavns Lufthavne måtte torsdag skifte til en skrabet udgave af hjemmesiden, fordi den nye hjemmeside havde problemer med de ekstra besøgende.

Københavns Lufthavnes hjemmeside cph.dk blev torsdag eftermiddag under stormen 'Bodil' skiftet ud med en skrabet version, et såkaldt 'darksite'. Det skete som følge af stigningen i antallet af besøgende i forlængelse af stormen.

Hjemmesiden burde dog have kunnet klare det store antal besøgende, men Københavns Lufthavne oplyser til Version2, at siden for nylig er blevet relanceret.

I den forbindelse har der indsneget sig nogle fejl, som førte til, at siden ikke kunne håndtere lige så meget trafik, som man havde regnet med.

Det betød, at de besøgende på siden kunne opleve enten af få den normale udgave af siden, det skrabede darksite eller blot en fejlmeddelelse.

Derfor valgte Københavns Lufthavne at skifte til at vise darksite-siden til alle besøgende, mens fejlene blev fundet og rettet.

Københavns Lufthavne forventer at være tilbage med en mere normal side sidst på eftermiddagen, hvis fejlene kan findes.

Læs også: Sådan vil DMI håndtere op mod 2 gigabit/s trafik under stormen

Læs også: Rejseplanen før stormen: "Denne gang er vi klar til ekstra mobiltrafik"

Banedanmark også på letvægtshjemmeside

Ligesom Københavns Lufthavne måtte også Banedanmark skifte til en skrabet udgave af hjemmesiden bane.dk på grund af stormen.

I stedet for den normale hjemmeside satte Banedanmark torsdag en statisk side op med en opsummering af de ændringer i togtrafikken, som blev sat i værk for at undgå, at tog strandede ude på banestrækningerne på grund af væltede træer eller nedfaldne køreledninger.

DMI, DSB og Rejseplanen kørte klokken 15 fortsat med deres normale hjemmesider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Casper Bang

Sjov strategi, hvor firmaer under pres udnytter sociale medier, i dette tilfælde Facebook. Hos en så stor og relativ vigtig institution som et nationalt lufthavnsvæsen, burde man dog kunne forvente bedre oppetid. Det har DMI sørger for denne gang, og ser i samme omgang ud til at have tænkt sig at tjene ekstra på banner-reklamer!

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere