Ny hjemmeside afslører it-konsulenters løn

30. januar 2015 kl. 14:3815
En ny hjemmeside for freelance it-konsulenter ønsker at gøre markedet mere gennemsigtigt og adskiller sig blandt andet ved at vise timeløn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Alene det offentlige bruger milliarder af kroner på it-konsulenter hvert år. I 2012 næsten 1,9 milliarder kroner. En del af disse var til reel timeløn til konsulenten. Men mellem 15 og 30 procent var et cut til bureauet, som konsulenten var tilknyttet.

Den sidste påstand stammer fra iværksætterne Martin B. Lauritsen og Tim Pedersen, der sammen netop har åbnet hjemmesiden Kalto.dk for freelance it-konsulenter. Her kan man søge i en database på lige nu 80 konsulenter med profiler som systemudviklere, it-arkitekter og projektledere. Projektlederne er de billigste og kan fås for 750 kroner i timen, mens systemudviklerne typisk koster 1000 kroner i timen.

»Gennemsnitsprisen for konsulenter i databasen er lige nu ca. 850 kroner,« siger Martin Lauritsen.

I takt med at databasen vokser, vil det give mulighed for at vise gennemsnitspriser for bestemte ydelser samt råde om udbud og efterspørgsel i forhold til prissætning af særlige kompetencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi arbejder på at gøre markedet mere gennemsigtigt. Det er både til gavn for konsulenterne og virksomhederne,« siger Martin B. Lauritsen.

Mens det er gratis for konsulenter selv at oprette en profil i databasen, koster det 160 kroner for en kunde at få adgang til kontaktinformationen på konsulenten. Ud over dette gebyr håber de to partnere at kunne leve af rådgivning til virksomheder.

Konsulentbranchen er den største underbranche på it-området herhjemme med ca. 40.000 beskæftigede og ifølge foreningen IT-branchen en omsætning i 2013 på ca. 66 milliarder kroner.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
29. juni 2017 kl. 10:17

Hvis det er fuld transparens, der lokker, så har vi i Worksome markedets mest transparente platform for IT-konsulenter. :) Man kan vælge at lægge sin timetakst helt åben og har i øvrigt en helt transparent profil, som virksomheder kan kigge på og invitere til et job. De job, som vi og virksomhederne selv lægger på, bliver ikke vist med anonymiseret data eller på anden måde holdt hen - det er helt åbent for hvem man skal arbejde og hvad der skal laves.

Alle IT-konsulenter og andre freelancere er meget velkommen til uforpligtende at registrere sig her: https://use.worksome.dk/registerVi sender naturligvis notifikationer på mail til konsulenterne, så snart der er nye job, der matcher på kompetencer.

10
3. februar 2015 kl. 08:40

Tillykke til jer begge, det er en flot start I har fået. Men giv Tim et los bagi og sig at jeg aldrig fik den kage han lovede. ;)

11
3. februar 2015 kl. 08:44

Tusind tak ;) Jeg har givet ham et virtuelt los til at starte med og der er altid åbent på kontoret hvis du kommer forbi og kagen er aldrig langt væk når der er gæster ;)

7
2. februar 2015 kl. 12:04

Det er et fint initiativ, men hvad skulle forhindre mig i at finde konsulenten via jeres portal, og derefter kontakte ham/hende via linkedin?

Hvad får jeg som kunde ud af at få kontaktoplysningerne fra jer istedet for selv at tage kontakten.

/Kenneth

8
2. februar 2015 kl. 12:32

Oplysningerne på konsulenten bliver først synlige det øjeblik du registrerer dig som virksomhed og giver et mindre gebyr for oplysningen. Dette gebyr er for at støtte op i start fasen på omkostningssiden.

Det skal dog tilføjes at vi i første kvartal giver virksomheden mulighed for at få gratis adgang til konsulenternes oplysninger og dermed sparker lidt gang i opmærksomheden omkring Kaltos konsulenter.

Hvis virksomheden vælger at finde konsulentens kontakt oplysninger hos os og derefter kontakter ham via linkedin skal virksomheden være mere end velkommen. Vores tanke er at skabe en synliggørrelse af de ressourcer der er af IT konsulenter og give virksomheden muligheden for den direkte kontakt til konsulenten uden binding og fordyrrende mellemled.

Din fordel ved at finde ham gennem Kalto er at vi gør det nemmere for kunden at finde en specifik ressource og de dertilhørende kontaktoplysninger. Dette skulle gerne gøre at den besparelse kunden har ved at finde ham hos os i forhold til bureauet kan give luft i budgettet til flere konsulenttimer.

12
4. februar 2015 kl. 23:29

Oplysningerne på konsulenten bliver først synlige det øjeblik du registrerer dig som virksomhed og giver et mindre gebyr for oplysningen. Dette gebyr er for at støtte op i start fasen på omkostningssiden.

Chrome -> Højre klik konsulent profil billede -> Søg efter dette billede på Google

For de fleste profiler et direkte link til deres linked-in profil...

13
5. februar 2015 kl. 06:55

Hej Brian

Tusind tak for info. Vi arbejder på at få konsulenternes billeder til at blive "unikt", men det kræver lidt fodarbejde.

Vores indtjening skal komme fra god rådgivning. Når en virksomhed begynder at tænke på nye projekter, så skal de ringe til os og tage os med I den indledende proces. Der er utroligt mange penge at spare på at få en konsulent med ind i planlægningsfasen i stedet for at hive ham ind for at rydde op. De penge kan igen bruges på flere og større projekter.

Så får konsulenten opgaver på anden måde end gennem Kalto, så er det helt i orden med os. Det er formidlingen af konsulenten der er vigtig for os ikke nødvendigvis de 160kr vi tager for at vise kontakten.

Kommer Kalto til at være en ærlig og gennemskuelig markedsplads, så skal tilliden til at bruge Kalto og deres konsulenter til rådgivning nok give andre indtjeningsområder.

14
5. februar 2015 kl. 07:20

Iøvrigt så er der fri adgang til Kaltos konsulenter i første kvartal så længe man har registreret sin virksomhed og vi har godkendt dens formål med registreringen.

Vi håber selvfølgelig at det vil hjælpe virksomhederne og konsulenterne yderligere i kontakt fasen.

5
1. februar 2015 kl. 21:43

Fornuftigt tiltag, dog ville jeg da frygte den skarpe konkurrence fra eksisterende platforme som f.eks. Linkedin. Og finder måske den avancerede søge funktionen lidt sølle. Og priserne ser da ganske fornuftige ud. Specielt som Christian Nobel så skriver, de etablerede store konsulent huse og deres inkompetente powerpoint soldater der hurtigt hiver 1200kr+/t for halv færdigt arbejde er langt fra ukendt.

6
2. februar 2015 kl. 08:11

Vi har fokus på linkedin, men uoverskueligheden gør det ikke til den største konkurrent endnu. Vi har baseret størstedelen af søgning på fritekst søgning, men er dog enig i at den avancerede trænger til en hånd. Den står dog på listen til version 2 sammen med en række andre punkter.

Jeg er enig i at der ofte bliver leveret tvivlsomme resultater, men meget af dette kunne også lægges over på det beslutningsgrundlag som kunden starter med. Vores tanke er at vi gerne vil få Kaltos konsulenter med ind i planlægningsfasen og give kunden et bedre udgangspunkt. Så skal konsulenten ikke starte med at rydde op før han kan komme igang. Dermed kan et projekt starte med god rådgivning og slutte med en ordentlig overlevering.

Der er utroligt mange penge at spare på at få en konsulent med ind i planlægningsfasen. De penge kan igen bruges på flere og større projekter.

4
31. januar 2015 kl. 00:24

Jeg er rigtig glad for jeres input til artiklen for vores tanke var at lave en mere ærlig markedsplads for konsulent markedet.

Det du ser er hvad du får eller sagt på en anden måde.. du kan se alt hvad der ligger og ikke kun det en sælger tjener mest på.

Og med hensyn til det med at konsulenten har større commitment når kunden er hans egen er vi helt enige, det var et af de bærende elementer med ideén bag Kalto. Ingen binding.. kunden og konsulenten bestemmer selv hvor langt forløbet skal være og sparer man 15-20% på sin konsulent, så er der 15-20% mere at bruge på længere og større projekter. Og ikke alene er det godt for udviklingen i virksomheden, det er også godt for den selvstændige konsulent.

Vi anerkender, at bureauerne finder arbejde, som konsulenten måske ikke selv ville have fundet, men vi mener også, at det kan gøres bedre.

Visionen er at Kalto.dk skal være stedet hvor man får en tryg og ærlig oplevelse med konsulenterne, men også et sted hvor vi skal videreudvikle på det materiale vi allerede har. Vi vil på sigt gerne lave et samarbejde omkring videreuddannelse af eksisterende konsulenter eller bruge det som en markedsplads til de ledige it eksperter som måske vil prøve kræfter med livet som selvstændig konsulent.

Vi vil i bund og grund bare gerne synliggøre de ressourcer vi har Danmark og samtidig give virksomheden og konsulenten de bedste muligheder for et langvarigt samarbejde.

Og der går måske lidt salgstale i den og dette skal ikke være reklame oven på en artikel, men vi tror på at det kan gøres anderledes en ren rovdrift på de involverede parter i IT projekter.

1
30. januar 2015 kl. 16:51

Hilser ethvert initiativ der gør det lettere at skaffe kunder som selvstændig konsulent velkomment.

Inden nogen synes det er ublu priser konsulenterne tager sig, så hører det altså også med til historien at priserne her oftest er for kortvarige opgaver - ved længere projekt-"ansættelse" falder timeprisen typisk lidt længere ned.

Det skyldes at man som konsulent skal tage højde for usikkerhed, perioder uden kunder, tid man skal bruge på at lede efter opgaver, forhandle osv. - så jo mere sikkerhed der tilbydes, desto lavere er man somregel også villig til at gå ned. Der kan derfor være meget store udsving i timeprisen alt efter om det er noget der skal tage 2 uger eller 6 måneder.

Desuden skal det kunne betale sig at løbe den risiko det er at stå på egne ben, der er ikke meget sjov ved det hvis slutresultatet er det samme man kunne have fået ud af en tryg normal ansættelse.

3
31. januar 2015 kl. 00:01

Inden nogen synes det er ublu priser konsulenterne tager sig

Det er absolut ikke ublu priser - prøv at tage et kik på hvad de store snablen-i-statskassen konsulenthuse tager i timen for deres inkompetente powerpoint drenge, og så vil priserne her forekomme endog meget rimelige.

Og de fleste selvstændige konsulenter har også et langt større commitment.

2
30. januar 2015 kl. 23:48

Jeg har som konsulent moderat lave fastpris aftaler med mine bedste kunder som ligger under hvad de kan få andre steder. Til gengæld får jeg meget arbejde, og de kommer igen og igen.

For nye kunder jeg ikke kender hedder det noget i stil med hvad du ser der.