Ny power-gruppe lancerer standard til Internet of Things

En fjerde gruppe har meldt sig ind i kampen for at definere fremtidens standard for, hvordan alverdens elektroniske dimser kommunikerer på nettet.

Samsung, Intel og Dell forsøger sammen med en række andre it-, chip- og elektronikvirksomheder at skabe en standard for, hvordan elektroniske husholdningsapparater og gadgets skal kommunikere på nettet.

Sammen med chipproducenten Broadcom og flere har de skabt The Open Interconnect Consortium, hvis mål er at levere specifikationer, en open source implementering og et certificeringsprogram for trådløst opkoblede enheder fra mobiltelefoner til lamper, elmålere og køleskabe - det der er døbt Internet of Things.

Det ny konsortium, der blev lanceret i går mandag, står overfor flere andre magtfulde virksomheders forsøg på at definere standarden for fremtidens kommunikation blandt enheder på nettet. AllSeen Alliance, der er støttet af chipproducenten Qualcomm og i sidste uge fik sin medlem nummer 51 i Microsoft er en af konkurrenterne.

En Intelchef, Doug Fisher, fra det ny konsortium siger til Reuters at The Open Interconnect Consortium har fokus på nogle sikkerhedsforhold og andre områder, han ikke mener bliver behandlet godt nok i AllSeen-gruppen.

Læs også: Apple giver app-udviklere et nyt sprog i iOS 8

Endelig har både Apple og Google selvstændige initiativer. Apple lancerede i sidste måned HomeKit til styring af lys og termostater i hjemmet, mens Google ved opkøbet af Nest Labs tidligere i år, der producerer termostater, har udvidet dette samarbejde med selskaber som Whirlpool Corp og LIFX, der producerer lys-pærer for at skabe et integreret miljø for elektronik i hjemmet.

Læs også: Google køber smarte termostater og røgalarmer for 17,5 milliarder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere