Ny gratis Windows-version på vej: 'Windows 8.1 med Bing'

Illustration:
Hardwareproducenter kan få gratis Windows til mobile enheder, hvis de bruger Microsofts seneste tiltag: Windows 8.1 med Bing.

Microsoft har tidligere meldt ud, at det ikke længere skal koste noget at bruge Windows på en telefon eller tablet, så længe skærmstørrelsen ikke overstiger ni tommer.

Læs også: Microsoft lancerer gratis Windows til små skærme

Og nu er Microsoft klar med en variant af Windows 8.1, som hardwareproducenterne kan bruge gratis. Navnet er endt med at blive 'Windows 8.1 med Bing'.

Tidligere har Microsoft også meldt om en gratis version af Windows Phone, som ville få navnet 'Windows til Internet of Things'.

I et blogindlæg fortæller Brandon LeBlanc fra Microsoft om Windows-varianten, der som navnet antyder får Microsofts søgemaskine Bing som standard i Internet Explorer. Det er dog muligt at skifte til Google eller andre søgemaskiner.

Forbedringer af Windows 8.1 har også gjort, at kravene til hardware er faldet til én gigabyte RAM og 16 gigabyte lagerplads, og dermed er vejen åbnet for billigere enheder med en fuld version af Windows, lyder vurderingen.

Microsoft har kæmpet hårdt for at få gjort Windows Phone og Windows på tablets gjort mere udbredt, uden det store held. Da Microsoft valgte selv at gå hardware-vejen, med købet af Nokia og de selvudviklede Surface-tablets, gav det oven i købet en ulige konkurrence for andre hardwareproducenter, som ville bruge Windows, da de skulle betale licens for styresystemet. Det har Microsoft altså nu indset var en forhindring for udbredelsen og tager nu konsekvensen med gratis Windows til telefoner og tablets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Knud Jensen

Hvis man nu havde 2x3 9" skærme sat op gennem eyefinity på sin desktop, så kunne almindelige dødelige vel også få det gratis eller hvad? :)

Eller måske på en Raspberry Pi...selvom den ikke kunne lide BartPE :/

 • 0
 • 0
Finn Christensen

Bing er det værste der er lavet i IT-branchen indtil nu.

Enig Jesper, men det er jo også erkendt af Microsoft - Win 8 er ligeledes deres hver-anden-gang halvgennemførte klyt. I mangel på evner klapper man to elendigheder sammen og give makværk x 2 væk.

Hvad med i stedet for at bruge tid+penge+ressourcer på lave noget af værdi først gang - hver gang, og så sælge det på helt normal vis som de fleste! Det gør ikke spor ondt.

Fatter ikke de butikker, der kan finde på at proppe ragelse i halsen på folk.

 • 5
 • 7
Magnus Jørgensen

Gad vide hvor lang tid Microsoft kan slippe afsted med, at kræve licens penge for at Android bliver lagt på konkurrenternes produkt, imens de giver Windows væk gratis.

Den licens pris som MS og dets konkurrenter har fastslået, må jo basere sig på det tab som MS lider, når det ikke er Windows der er blevet solgt. Men når nu Windows bliver givet væk gratis må producenter som Samsung, Sony og LG da tænke:
Hey hey Stop stop! Hvorfor er det lige vi betaler jer for Android?

 • 3
 • 1
Jesper Poulsen

F.eks. google+, som enhver der bruger et hvilket som helst google produkt er blevet påtvunget.


Det er ikke korrekt. Jeg kan uden problemer bruge både søgemaskinen, Translate og Youtube uden at skulle indlægges til Google+.

Bing kan derimod ikke bruges som hverken søgemaskine eller oversætter. Google giver bedre søgninger på microsoft.com end Bing gør!

 • 1
 • 0
Carsten Olsen

Hey hey Stop stop! Hvorfor er det lige vi betaler jer for Android?


Jer er enig af det meste af det du siger Magnus, hvorfor betaler de så?
Jeg tror producenterne ser det som en slags forsikring imod at blive sagsøgt. Den har en pris, som er til forhandling og som du selv siger bliver det så nu en lavere pris. Jeg tror ikke fabrikanterne ser hverken politisk eller religiøst på det, det er bare en driftomkostning.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere