Ny gratis Windows-version på vej: 'Windows 8.1 med Bing'

28. maj 2014 kl. 14:3511
Hardwareproducenter kan få gratis Windows til mobile enheder, hvis de bruger Microsofts seneste tiltag: Windows 8.1 med Bing.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft har tidligere meldt ud, at det ikke længere skal koste noget at bruge Windows på en telefon eller tablet, så længe skærmstørrelsen ikke overstiger ni tommer.

Og nu er Microsoft klar med en variant af Windows 8.1, som hardwareproducenterne kan bruge gratis. Navnet er endt med at blive 'Windows 8.1 med Bing'.

Tidligere har Microsoft også meldt om en gratis version af Windows Phone, som ville få navnet 'Windows til Internet of Things'.

I et blogindlæg fortæller Brandon LeBlanc fra Microsoft om Windows-varianten, der som navnet antyder får Microsofts søgemaskine Bing som standard i Internet Explorer. Det er dog muligt at skifte til Google eller andre søgemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forbedringer af Windows 8.1 har også gjort, at kravene til hardware er faldet til én gigabyte RAM og 16 gigabyte lagerplads, og dermed er vejen åbnet for billigere enheder med en fuld version af Windows, lyder vurderingen.

Microsoft har kæmpet hårdt for at få gjort Windows Phone og Windows på tablets gjort mere udbredt, uden det store held. Da Microsoft valgte selv at gå hardware-vejen, med købet af Nokia og de selvudviklede Surface-tablets, gav det oven i købet en ulige konkurrence for andre hardwareproducenter, som ville bruge Windows, da de skulle betale licens for styresystemet. Det har Microsoft altså nu indset var en forhindring for udbredelsen og tager nu konsekvensen med gratis Windows til telefoner og tablets.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
29. maj 2014 kl. 11:04

Gad vide hvor lang tid Microsoft kan slippe afsted med, at kræve licens penge for at Android bliver lagt på konkurrenternes produkt, imens de giver Windows væk gratis.

Den licens pris som MS og dets konkurrenter har fastslået, må jo basere sig på det tab som MS lider, når det ikke er Windows der er blevet solgt. Men når nu Windows bliver givet væk gratis må producenter som Samsung, Sony og LG da tænke: Hey hey Stop stop! Hvorfor er det lige vi betaler jer for Android?

11
30. maj 2014 kl. 11:57

Hvorfor skulle prisen for at få adgang til et patent basere sig på tab?

10
30. maj 2014 kl. 11:47

Hey hey Stop stop! Hvorfor er det lige vi betaler jer for Android?

Jer er enig af det meste af det du siger Magnus, hvorfor betaler de så? Jeg tror producenterne ser det som en slags forsikring imod at blive sagsøgt. Den har en pris, som er til forhandling og som du selv siger bliver det så nu en lavere pris. Jeg tror ikke fabrikanterne ser hverken politisk eller religiøst på det, det er bare en driftomkostning.

3
28. maj 2014 kl. 19:09

Hvis man nu havde 2x3 9" skærme sat op gennem eyefinity på sin desktop, så kunne almindelige dødelige vel også få det gratis eller hvad? :)

Eller måske på en Raspberry Pi...selvom den ikke kunne lide BartPE :/

2
28. maj 2014 kl. 16:55

Bing er det værste der er lavet i IT-branchen indtil nu.

4
28. maj 2014 kl. 20:18

Bing er det værste der er lavet i IT-branchen indtil nu.

Enig Jesper, men det er jo også erkendt af Microsoft - Win 8 er ligeledes deres hver-anden-gang halvgennemførte klyt. I mangel på evner klapper man to elendigheder sammen og give makværk x 2 væk.

Hvad med i stedet for at bruge tid+penge+ressourcer på lave noget af værdi først gang - hver gang, og så sælge det på helt normal vis som de fleste! Det gør ikke spor ondt.

Fatter ikke de butikker, der kan finde på at proppe ragelse i halsen på folk.

6
29. maj 2014 kl. 09:08

Google laver også produkter, som ingen er interesseret i, og så påtvinger de bare folk det. F.eks. google+, som enhver der bruger et hvilket som helst google produkt er blevet påtvunget.

1
28. maj 2014 kl. 15:57

Jeg tænker at hardware producenter lige kan sende mig en gratis nøgle?