Ny Google tv-platform i skarp konkurrence med dansk konkurrent

Den danske tv-software-producent Xstream Media Solutions går sammen med Samsung og Telenor i demonstration af ny platform, samtidig med at Google og Sony afslører en konkurrerende løsning.

På Googles I/O-konference i San Francisco løftede firmaet i fællesskab med Sony, Intel, Adobe og Logitech sløret for det, som firmaerne håber, vil blive fremtidens måde at se tv på.

Der bliver tale om en fælles platform, som skal implementeres i Sonys fladskærme og som skal gøre det muligt at se tv fra en række forskellige kilder.

Google vil selv levere noget af indholdet, men det vil - i det mindste i USA - også blive muligt at se tv fra Dish Networks. Intel skal levere processorkraften via en System-on-a-chip, der er baseret på firmaets Atom-processor.

Offentliggørelsen falder sammen med, at sydkoreanske Samsung sammen med at Telenor viser en lignende løsning i næste uge under Melodi Grand Prix i Oslo. Her er det det danske firma Xstream Media Solutions, der leverer streaming-løsningen, der er opbygget over Samsungs Widgets, som er bygget ind i de nyeste fladskærms-tv.

Telenor har opbygget en stand på Aker Brygge, hvor man udstiller Samsungs seneste fladskærme på 50" og med led-baggrundsbelysning. Skærmene er koblet op med en fiberforbnindelse, der sørger for, at der kan vises streaming media.

Xstream Media viste løsningen for Version2 tidligere på ugen - og den er imponerende.

Den fungerer nemlig ikke kun på de store fladskærme, men også på smartphones, iPad og lignende, da alt indholdet automatisk transkodes mellem platformene, således at man uden problemer kan skifte mellem forskellige udstyr.

Fjernsynene er så smarte, at det er muligt for flere personer at have hver sin konto med personlige indstillinger, lige som der er mulighed for single-sign-on, således at man automatisk kan blive logget ind på for eksempel Skype, tv-portaler og Twitter.

I modsætning til Google, der anvender Flash fra Adobe, har Xstream valgt H.264, der kan vises i fuld 1080-opløsning.

Ifølge Frank Thorup, der er grundlægger af Xstream Media, er firmaet det eneste, der på nuværende tidspunkt arbejder med streaming media, der anvender Samsungs Widgets.

Xstream Media har baseret sine løsninger, der også anvendes af mange store avisers hjemmesider på produktet Mediamaker, der binder de forskellige dele sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Dalgård

Jeg har lige brugt en hel aften på at forsøge at få en af topmodellerne i Samsungs LED-tv-linje til at virke. På trods af en solid dækning fra den trådløse router, opnår jeg kun sporadisk forbindelse, og af den ene eller den anden grund ikke som en del af hjemmenetværket. Det er så hvad det er...

Det virkelige problem er faktisk, at de indbyggede internetfunktioner er så elendigt udført, så langsomme og ubrugelige, at det var meget bedre, hvis de slet ikke havde været der!

Det tager knap to sekunder (og to-tre gentagne tryk) før man får skrevet ét bogstav ved hjælp af fjernbetjeningen. Hvis man trykker hurtigt igen blinker fjernsynet ganske vist, men der sker ingenting. Man skal vente omkring 10 sekunder hver [i]eneste gang[/i], noget skal opdateres på skærmen, eller man skal skifte side, mappe eller lignende.

Jeg siger held og lykke til Samsung med projektet...

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Hej Kristian, Jeg ved ikke om det er 2010 modellen af Samsung fladskærmsserie som du har derhjemme? Men den nye serie burde have glimrende Wifi forbindelse så måske er det dit netværk derhjemme der driller?

Umiddelbart lyder det som om du har en 2009 model af Samsungs skærme, for hvis du synes Internet widget'en er langsom at arbejde med så er det sikkert fordi det egentlig er en Yahoo widget som er indbygget i 2009 modellen, og som rigtig nok slet ikke fungere optimalt.

 • 0
 • 0
#4 Flemming Hansen

Du kommer så med endnu et godt argument til at jeg ikke ønsker et tv med alt muligt indbygget, men hellere vil have det i en separat (billig) boks som nemt kan udskiftes.

Jeg kan forestille mig at udviklingen på dette område går så stærkt at det vil være en rimelig stor fordel at være nogenlunde med - uden at skulle skifte hele sit tv ud.

 • 0
 • 0
#5 Claus Pedersen

@Flemming: Jeg synes så bare at vi har rigeligt med bokse i forvejen. Jeg forsøger konstant at nedbringe antallet af fjernbetjeninger og strømslugere, så for mig vil det være fint hvis jeg kunne få det indbygget. Men helst skulle det være som i en helt almindelig PC hvor man har slots der kan sættes nye kort i.

Så vidt jeg kan se, så vil Sonys fjernsyn kunne opdateres efterhånden som softwaren bliver bedre: http://discover.sonystyle.com/internettv/

 • 0
 • 0
#6 Flemming Hansen

Ja, der bliver en del bokse at holde styr på, men med en spareskinne og en tablet med infrarød port (bare en idé), så sparer man både strøm, og kan samtidig styre alle enheder fra én controller når man har "kopieret" de forskellige fjernbetjeninger over i sin tablet.

Jeg tror at drømmen om det ultimative device der kan det hele på alle områder enten er urealistisk eller også meget dyrt (at holde up-to-date). Det er ikke kun software men også hardware der udvikler sig hurtigt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere