Ny forsinkelse af NemID: Erhvervskunder må vente tre måneder ekstra

Erhvervskunder må vente tre måneder længere end forventet på at få NemID. Forsinkelsen skyldes, at kvaliteten af løsningen stadig er for dårlig.

Nogle læsere vil måske læse følgende med en svag oplevelse af deja-vu. IT- og Telestyrelsen oplyser nemlig i dag på sin hjemmeside, at NemID til erhvervskunder er tre måneder forsinket.

Problemerne kommer efter, at leverandøren DanID i flere omgange har haft haft forsinkelser med NemID til privatpersoner, og nu er der også gået grus i maskineriet for udrulning af NemID til erhverv.

**LÆS OGSÅ **Forsinket igen: Ny digital signatur bliver først udrullet i slutningen af 2010

IT- og Telestyrelsen forventer, at det nye login vil være klar til brug 9. marts 2011. Dermed skulle systemet altså have været rullet ud i midten af december.

»Lanceringen er udsat med knap tre måneder for at sikre fornøden kvalitet i løsningen og til forberedelse og gennemførelse af pilotprojekter,« hedder det i IT- og Telestyrelsens pressemeddelelse.

**LÆS OGSÅ **Banker udsætter ny digital signatur for at køre flere tests

Den nye NemID-løsning til erhverskunder kommer til at bestå af to forskellige moduler. Det ene er i stil med digital signatur en digital login-nøgle, den anden er mere som NemID til privatpersoner et nøglekort.

Efter lanceringen, der som nævnt formentligt bliver den 9. marts, vil logintjenesten blive rullet ud gradvist på samme måde som NemID til privatpersoner blev det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Michael Hansen

Ifølge Danske Bank kommer der ikke NemID til Business Online kunder, man skulle være dækket ind med sidste log-on opdatering til BusinessOnline, som kom i uge 42.

Det gælder vel også andre banker med lignende firmaaftaler, så opret sådan en og slip for NemID :)

 • 0
 • 0
#4 Michael Thomsen

Næ, fx Eik Bank har allerede givet mig et nem-id til min erhvervs-konto (enkeltmandsvirksomhed). Jeg er ikke helt sikker på hvordan det er lykkedes dem, for selv Dan-ID undrer over at det er lykkedes..

Jeg er spændt på hvilke nye problemer jeg løber ind i når den "rigtige" erhvervsløsning bliver lanceret.

 • 0
 • 0
#5 Charlotte Kamp, DanID

Hej Michael Jeg tror ikke du skal være bekymret. Erhvervsløsningen, som der refereres til er údstedelse af virksomhedssignaturer og medarbejdersignaturer, og afløser for den nuværende DanID erhvervsløsning.

Du kan læse mere her: https://danid.dk/export/sites/dk.danid.oc/da/

Du har nu en privat signatur - som du kan bruge, når du logger på din netbank, og via den kan du se din erhvervskonto. At du kan det er helt ok. NemID fortæller banken HVEM du er, banken styrer så derefter via deres eget fuldmagtsystemer, HVAD du må se. Så det er helt ofter bogen.

Håber det kastede lidt lys over sagen

Charlotte

 • 0
 • 0
#6 Michael Thomsen

Hej Charlotte,

det forklarer fortsat ikke hvorfor jeg som EEN juridisk enhed skal have to nemID. Hvordan er det nu "med NemID behøver du kun at huske på ét bruger-id og én adgangskode"?

Faktisk kan man jo fx logge på Skat's Erhvervs-tast-selv løsning med sin PERSONLIGE nemID når man har en enkelmandsvirksomhed..

 • 0
 • 0
#7 Anonym

Forestiller man sig at virksomheder, direktører, advokater, revisorer og alle med prokura skal delegere deres suverænitet til en fremmed server hvorfra nøgler kan eksporteres og som betyder at ingen aftaler kan indgås fortroligt eller relationer varetages sikkert !?

 • 0
 • 0
#8 Charlotte Kamp, DanID

@Michael. Det behøver du heller ikke. Dit NemID kan bruges både til bank og til Skat, hvis du er enkeltbanksvirksomhed. Du skal blot have både din offentlige digitale signatur og din nebankaftale eller aftaler på et NemID.

Hvis du i dag har 2 NemID, så henvend dig i din bank, de kan hjælpe dig med at flytte din bankaftale over på det NemID, du har offentlig digital signatur på, så du kun har 1 NemID. Hvis altså det er det, du gerne vil.

Det er noget ganske andet, hvis du er medarbejder i en virksomhed og har en medarbejdersignatur, men det er så vidt jeg kan læse heller ikke det du spørger om.

Charlotte

 • 0
 • 0
#9 Michael Thomsen

Hvis du i dag har 2 NemID, så henvend dig i din bank, de kan hjælpe dig med at flytte din bankaftale over på det NemID, du har offentlig digital signatur på, så du kun har 1 NemID. Hvis altså det er det, du gerne vil.

Det er lige præcist det jeg gerne vil. Jeg har naturligvis for længst prøvet at få banken til at ændre det; men det kunne eller ville de ikke.

Hvis det er muligt, så synes jeg at nemID skulle fortælle bankerne, hvordan man gør, for nogle af dem ved det tydeligvis ikke.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere