Ny forsikring dækker chikane og identitetstyveri på nettet

Flere og flere danskere oplever at blive chikaneret på internettet. Nu kan du blive forsikret mod det.

Forsikringsgiganten AIG lancerer nu en forsikring i Danmark, der omfatter chikane og identitetstyveri på internettet.

Det skriver Berlingske Business.

Forsikringen Websafe dækker sager, hvor der bliver lagt ulovligt krænkende informationen om kunden eller kundens familiemedlemmer på internettet. Mere konkret påtager forsikringsselskabet sig arbejdet med at få fjernet de pågældende data, så de ikke spredes yderligere, ligesom Websafe også omfatter eventuelle juridiske omkostninger og psykologhjælp.

Læs også: Nyt register skal sikre danskerne mod identitetstyveri med spærring af cpr-nummer

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd blev 16.000 danskere chikaneret ved misbrug af digitale profiler i 2014 – en stigning på 14 procent i forhold til året før. Og identitetstyveri er da også en del af forsikringen Websafe.

»Flere og flere bliver udsat for ubehageligheder, som dels er krænkende og dels kan være ulovligt - og som helt sikkert er ubehageligt at have liggende på nettet. Det kan have enormt store konsekvenser for dit familieliv og karriere, og ikke mindst din sociale identitet mange år frem i tiden,« siger Bo Kristensen, Nordic Head of Service Programs fra AIG.

21 procent af børn og unge over 11 år har oplevet at blive mobbet på internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Forstår fint det arbejde de påtager sig vedr. trusler, chikane og "krænkende informationer" de kan trylle væk fra internettet. Men hvad med identitetstyveriet?

For to år siden lavede jeg ny privat forsikringsaftale med et af de store danske selskaber. Der fik jeg en gratis "identitetstyveri"-forsikring med sammen med indbo- eller ulykkeforsikringen.

Det er langt mere spændende hvad man reelt får ud af sådan en forsikring. Får jeg en ny identitet sendt med posten, hvis jeg taber min gamle?

  • 0
  • 0
#4 Milos Game

Hej Gustaf Schmidt,

Det var godt du lige fik sneget lidt reklame for forsikringsportalen ind i debatten :-) Men nu er det jo næsten også din pligt.. jf. din beskrivelse på forsikringsportalen ;-)

"Gustaf Engholm Schmidt, Studiemedhjælper og SEO ekspert / Fitness freak"

PS: Jeg tror at det er forkert brug af "/" tegnet: "SEO ekspert / Fitness freak"

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere