Ny firmware gør det muligt at boote fra lynhurtige flashkort

Flashhukommelse på de hurtige PCIe-indstikskort kan nu også bruges til at boote systemet. Det har hidtil krævet en separat disk, men ny firmware gør boot mulig.

PCIe-indstikskort med flashhukommelse er én af de mest potente måder at forøge I/O-hastigheden i en server, men hidtil har man ikke kunnet boote direkte fra PCIe-kortene. Det har dog kun været et spørgsmål om tid, og nu er Texas Memory Systems klar med en ny firmware, som gør det muligt.

Firmwaren er beregnet til selskabets RamSan-70-produkter, men andre producenter af PCIe-indstikskort med flashhukommelse har tidligere meldt ud, at de arbejder på at give mulighed for at boote fra kortene.

Den manglende mulighed for boot har betydet, at man skulle bruge eksempelvis et SSD-drev koblet på serveren via SATA eller en RAID-controller for at boote.

PCIe har den fordel i forhold til de traditionelle diskinterfaces, at der er mulighed for langt hurtigere overførsel af data ved langt højere båndbredde. Derfor er indstikskortene blevet brugt til at løse problemer med I/O-flaskehalse i eksempelvis databaseservere.

Ifølge Texas Memory Systems vil den nye firmware både komme på de nye RamSan-produkter og som en opdatering til eksisterende produkter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Mikael Rasmussen

Et lille sidespring, Er der nogen der ved hvad de 3 store komponenter der ligner elektrolyt kondensatorer på billedet er til?

Jeg kan ikke finde andet formål end at de kan holde strøm på kortet indtil en cache er tømt til flash hvis strømmen går, men er der nogle der kan bekræfte det?

  • 0
  • 0
#8 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Næsten, det er super caps til at holde strøm, men kun på en klat RAM der anvendes til flash translation tabeller (det må jo være den aktuelle mapning mellem flashchippenes fysiske blokke og logiske blokke) og som skrive-cache.

Fra feature-oversigten på http://www.ramsan.com/products/pcie-storage/ramsan-70: Flash translation tables are held in ultracapacitor-backed RAM that is written to Flash in the event of power loss, so users don't have to waste time waiting for indexes to rebuild when power is reconnected.

Der er en dejligt detaljeret og interessant produktbeskrivelse her; http://www.ramsan.com/files/download/756

Mikkel

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere