Ny fejl tillader Android-apps at tage billeder og filme uden tilladelse
En fejl i kamera-applikationen til Google og Samsungs telefonenheder gør det muligt for alle andre apps at tilgå enhedens kamera-app gennem den officielle kamera-app – uden den nødvendige tilladelse fra brugerens side.
Det skriver Bleepingcomputer.com på baggrund af arbejde fra selskabet Checkmarx, der arbejder med at identificere teknologiske svagheder.
I en simulation designede Checkmarx en umiddelbart uskyldig vejrudsigts-app. Efter installationen blev fuldført, skulle telefonens ejer give appen tilladelse til at tilgå telefonens SD-kort, hvilket ifølge Checkmarx er en normal forespørgsel fra de fleste apps.
Men med denne tilladelse kunne vejr-appen også tage billeder og filme via telefonens kamera-app uden den nødvendige tilladelse til at tilgå denne.
Lydløs funktion kunne slås til
Herefter kunne materialet sendes til en ekstern server. Checkmarx' simulation tager udgangspunkt i det værst tænkelige scenarie, hvor Checkmarx selv er i stand til at operere fra en ekstern computer, hvorfra de kontrollerede appen på den enkelte telefon.
Herfra kunne de på diskret vis tage billeder og filme, også selvom telefonens ejer ikke selv anvendte telefonen til dette formål. Blandt andet kunne de slå kameraets lydløse funktion til, så telefonens ejer ikke kunne høre, når kameraet blev brugt.
Kunne videresende billeder
Derudover kunne Checkmarx trække GPS-koordinaterne fra de fotografier, appen kom i besiddelse af, og som en krølle på halen kunne appen videresende billeder og film fra enheden, som telefonens ejer selv havde taget tidligere.
Appen var også i stand til at tage billeder og filme, mens telefon blev benyttet til opkald eller andre former for tovejskommunikation.
Ifølge Google blev fejlet fikset tilbage i juli i år. Android-brugere opfordres til at opdatere deres telefon med den nyeste softwareopdatering.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.