Ny fejl i Gmail: 150.000 konti slettet

Google slås igen med nedbrud. Over 150.000 brugere af Gmail fik nulstillet deres konti og slettet alle e-mails og er nu lukket ude, mens Google prøver at genskabe data.

Tager du backup af din Gmail-konto?

Det spørgsmål er blevet ekstra relevant efter et nyt nedbrud hos Google, som fik revet 150.000 Gmail-konti med i faldet. Alle brugerdata, inklusiv samtlige e-mails, blev søndag morgen slettet ved fejlen, som nulstillede kontoen fuldstændigt.

Nu arbejder Google på at genskabe data, og i mellemtiden kan de berørte brugere risikere ikke at få adgang til deres Gmail-konto. Det oplyser Google på driftssiden for Gmail, ifølge Engadget.

Nogle af de ramte har nu fået genskabt data, og resten vil få det inden for 'den nærmeste fremtid', oplyser Google.

Nedbruddet ramte under 0,08 procent af de 193 millioner Gmail-brugere, har Google fundet frem til, hvilket svarer til omkring 150.000 ramte. I første omgang var meldingen fra Google i øvrigt, at nedbruddet havde ramt over en halv million brugere, men den vurdering blev justeret.

Tanken om, at alle ens e-mails fra de seneste mange år måske forsvinder fra Googles servere, har sat ekstra fokus på, hvordan man kan tage backup af sine data i skyen. It-mediet Mashable anbefaler det gratis program Gmail Backup, som findes til Windows, Mac og Linux.

I sidste uge, den 23. februar, var det den tilhørende kalender i Google Apps, som var ramt af nedbrud. Her var under 2.000 brugere ramt, oplyste Google, men det estimat stemte dårligt overens med antallet af indlæg på Googles supportforum.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Finn Thomsen

Googler du 'gmail backup' er de to første links til det tjekkiske site. Det tredie er til artikel i PC World, hvis link fører samme sted hen. Af downloads betingelsesaccept fremgår, at to tjekker er ophavsmænd til programmet, så domænet er altså ok. Også fordi PCW vel ikke linker til problemsites..(?)

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Man skal da være godt forblændet af egen storhed for at bilde sig ind at man kan garantere sine egne systemers oppetid end Google kan. Det er mere sandsynligt at din laptop brænder sammen og svitser harddisken med din backup på, end det er at samtlige Googles datacentre derude bliver ramt af simultane atombomber.

Der er mange andre gode grunde til at sikre sig at Google ikke sidder på ens data egenhændigt, men det er et spørgsmål om retssikkerhed og privatliv snarere end datasikkerhed.

 • 0
 • 0
#6 Jan Wiberg

Nu er der vel ogsaa mest tale om at have en backup. Det er muligt, og antageligvis typisk korrekt, at risikoen ved at bruge SomeCloudProvider er mindre end en intern løsning, men til gengæld har du ingen muligheder for at genskabe dine data hvis SomeCloudProvider lige taber samtlige dine data. Der har været flere anekdoter fremme om at det kan være ganske svært at få udbyderen i tale når noget går galt, garanteret oppetid eller ej.

Dermed siger jeg ikke at cloud-storage ikke er en god ide, men det er altid godt at have en fall-back plan.

 • 0
 • 0
#7 Benny Simonsen

Jeg har set lidt på det den anden dag - det var dog for at kopiere fra en gmail-konto til en anden. - https://github.com/nicolas33/offlineimap - http://www.gmail-backup.com/ (Virkede lørdag) - http://www.beyondinbox.com/ - Findes i 2 udgaver - en med GUI og en med command line interface, sidstnævnte kan kun tage backup, ej restore til Gmail. - http://www.benshoemate.com/2007/11/09/how-to-upload-all-your-old-archive... - Til migrering af mails til Gmail - imapsync (Jeg har eksempel på script til kopiering imellem to konti på http://slbs.dk/org/tricks-mail.html#Gmail.cp_mv_mails.imapsync

 • 0
 • 0
#8 Mads Bendixen

Der er også backupify. https://www.backupify.com/

2gb storage i den gratis udgave. Den tager automatisk backup en gang i ugen. Jeg har endnu ikke prøvet at restore, så ved ikke hvordan det fungerer, men det ser ud til man bare finder seneste backup, finder den mail man mangler og trykker restore. Hvor lang tid der så går inden den er tilbage, er et godt spørgsmål.

Jeg havde tidligere kig på Gmail backup, men den kan ikke klare labels/sublabels.

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Det er lige præcis det, jeg mener er hybris, Jan :)

Din eller min backup-plan kan da aldrig være mere skridsikker end Googles backupplan. Som nævnt, at Googles redundante båndlagre med backups af din mail skulle blive tabt i en malstrøm er så ufatteligt mange gange mindre sandsynligt end at du vælter din laptop på gulvet og taber din backup. Selv hvis Googles primære datacenter bliver indtaget af en militærjunta fra Bolivien, så har de stadig offsite backup ad libitum til at gendanne dine data.

Den absolut eneste grund jeg kan se til at nogen skulle have lokal backup af deres Google mails skulle være for at kunne læse mailsne mens man venter på at få dem gendannet fra Googles backup.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere