Ny fejl i Gmail: 150.000 konti slettet

6 kommentarer.  Hop til debatten
Google slås igen med nedbrud. Over 150.000 brugere af Gmail fik nulstillet deres konti og slettet alle e-mails og er nu lukket ude, mens Google prøver at genskabe data.
28. februar 2011 kl. 09:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tager du backup af din Gmail-konto?

Det spørgsmål er blevet ekstra relevant efter et nyt nedbrud hos Google, som fik revet 150.000 Gmail-konti med i faldet. Alle brugerdata, inklusiv samtlige e-mails, blev søndag morgen slettet ved fejlen, som nulstillede kontoen fuldstændigt.

Nu arbejder Google på at genskabe data, og i mellemtiden kan de berørte brugere risikere ikke at få adgang til deres Gmail-konto. Det oplyser Google på driftssiden for Gmail, ifølge Engadget.

Nogle af de ramte har nu fået genskabt data, og resten vil få det inden for 'den nærmeste fremtid', oplyser Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedbruddet ramte under 0,08 procent af de 193 millioner Gmail-brugere, har Google fundet frem til, hvilket svarer til omkring 150.000 ramte. I første omgang var meldingen fra Google i øvrigt, at nedbruddet havde ramt over en halv million brugere, men den vurdering blev justeret.

Tanken om, at alle ens e-mails fra de seneste mange år måske forsvinder fra Googles servere, har sat ekstra fokus på, hvordan man kan tage backup af sine data i skyen. It-mediet Mashable anbefaler det gratis program Gmail Backup, som findes til Windows, Mac og Linux.

I sidste uge, den 23. februar, var det den tilhørende kalender i Google Apps, som var ramt af nedbrud. Her var under 2.000 brugere ramt, oplyste Google, men det estimat stemte dårligt overens med antallet af indlæg på Googles supportforum.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. februar 2011 kl. 12:29

Googler du 'gmail backup' er de to første links til det tjekkiske site. Det tredie er til artikel i PC World, hvis link fører samme sted hen. Af downloads betingelsesaccept fremgår, at to tjekker er ophavsmænd til programmet, så domænet er altså ok. Også fordi PCW vel ikke linker til problemsites..(?)