Hamrende hurtigt SSD-drev sætter helt nye standarder

Samsungs 950 Pro M.2 læser fem gange hurtigere og skriver tre gange hurtigere end sin forgænger, der i forvejen betragtes som en af de bedste SSD'er på markedet.

I 1956 byggede IBM sin 350 RAMAC, som fyldte det samme som to køleskabe og havde 3,75 MB hukommelse.

Nu har Samsung annonceret, at man har formået at gøre de i forvejen effektive SSD-harddiske med op til 1 Tb på 2,5 tommer, endnu hurtigere. Samsungs 950 Pro M.2 SSD kombinerer NVMe-teknologien med V-NAND, og opnår dermed en læsehastighed på 2500 MB/s og en skrivehastighed på 1500 MB/s. Den slår altså sin forgænger Samsung Pro 850 med længder - det til trods for, at 850 Pro længe er blevet anset for at være den bedste SSD til almindelige forbrugere på markedet.

Det nye drev vil være til salg fra oktober og anslås til at koste mellem 1200 og 2400 kroner alt efter, hvor mange gigabytes man ønsker, drevet skal være på.

Ny teknologi

NVMe-teknologien er produktet af et samarbejde mellem Samsung, Dell, Intel, Microsoft og Oracle, og er designet med det formål at erstatte AHCI (Advanced Host Controller Interface), der efterhånden er blevet en flaskehals i de hurtige SSD-drives.

For Samsung 950 Pro, der kombinerer NVMe og det lynhurtige V-NAND chipset, betyder det, at drevet bliver betydeligt hurtigere end Samsungs OEM-only SM951, der ellers har samme UBX-controller.

Drevet vil være kompatibelt med Windows 7 og opefter og kommer med fem års garanti.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Torben Larsen

Så hut jeg visker arbejdede vi med en SUPERMAX fra DDE omkring 1980. Den havde mellem 3 og 4 megabyte ram, og vi udvidede med 1/4 megabyte ad gangen til ca. 20-25.000 kr. - den kvarte MB ram lå på et større antal tjips på en printplade på omkring 20 x 30 cm. Bare så I ungersvende ikke finder indholdet af dagens artikel fuldstændig naturlig, vi gamle i faget er i hvert fald imponerede. :-) :-)

  • 4
  • 0
#7 Gert Agerholm

Hvor stor en nyhed er det lige det er? Min 2015 Macbook Pro har read på ca. 2.000MB/s og write på 1.800MB/s, så for mig at se er der ikke noget specielt nyt ved Samsung's disk.

Den største forskel er nok at den monteres på PCIe og ikke SATA bussen. Monteres den på SATA3 kommer man alligevel ikke over 600/600MB/s

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere