Ny ejer af familedomæne: Urigtige oplysninger om forlig
Torsdag skrev Version2 om en flere år lang familiestrid om retten til domænet bale.dk.
Dagen før endte sagen med et forlig, efter at advokat Marianne Kallesøe Bale havde indbragt sin fætter Ulrich Kallesøe Wester Bale for Sø- og Handelsretten som konsekvens af, at domæneklagenævnet havde afgjort en klagesag til fætterens fordel.
Torsdagens artikel byggede kun på oplysninger fra fætteren, da Marianne Kallesøe Bale adspurgt til sagen tidligere havde skrevet i en mail til Version2, at hun ikke ville udtale sig om interne familieanliggender eller offentligt tilkendegive sine holdninger til fætterens argumenter eller ageren hverken før eller efter rettens afgørelse.
Efter publicering af artiklen er Version2 blevet kontaktet både af Marianne Kallesøe Bale og hendes advokat, Søren Wolder Knudsen. Begge anfører, at flere af de påstande, Ulrich Kallesøe Wester Bale er kommet med, ikke holder.
Blandt andet fortalte Ulrich Kallesøe Wester Bale til Version2, at kusinen ikke var interesseret i at betale 500 kroner for domænerne, og at det derfor var hendes advokat, der af egen lomme måtte betale. De 500 kroner svarer til lidt mere end de ni års domæneafgift, fætteren har betalt for domænet.
Men det har ikke noget på sig, lyder det fra både kusinen og hendes advokat, der understreger, at Marianne Kallesøe Bale selv betalte de 500 kroner.
Ulrich Kallesøe Wester Bale sagde også til Version2, at han mente, han havde en god sag. Han havde nemlig vundet sagen i domæneklagenævnet, og flere af hans argumenter var ifølge ham selv så stærke, at sagen stod til at falde ud til hans fordel.
Det er Marianne Kallesøe Bale uenig i. Hun mener nemlig, at forudsætningen for klagenævnets afgørelse var forkert - og det var netop derfor, hun valgte at hive fætteren i Sø- og Handelsretten.
I afgørelsen fra domæneklagenævnet fremgår det, at domæneklagenævnet blandt andet lægger til grund for afgørelsen, at fætteren brugte domænet til e-mail-adresser for slægten Bale og herudover, at siden er blevet brugt af Ulrich Kallesøe Wester Bale til forskellige projekter og testsider i tilknytning til hans uddannelse.
I afgørelsen fra domæneklagenævnet fremgår det, at nævnet ikke havde grund til at betvivle påstandene. Men i Sø- og Handelsretten måtte fætteren under afhøringen erkende, at disse ting ikke passede, skriver Marianne Kallesøe Bale i en mail til Version2:
»Afhøringen af sagsøgte viste, at sagsøgte (Ulrich Bale, red.) har givet urigtige oplysninger til Domæneklagenævnet og at præmisserne for Nævnets interesseafvejning er forkerte. Sagsøgte erkendte under strafansvar, at han ikke - i modstrid med tidligere oplysninger - hoster familiens medlemmer på bale.dk. Derudover blev samtlige andre oplysninger om domænets brug til undervisningsformål tilbagevist som udokumenterede,« skriver Marianne Kallesøe Bale og fortsætter:
»Sagsøgte udtalte afslutningsvist, at han ligeså vel kunne bruge et af sine andre domæner, men at sagsøger (Marianne, red.) bare ikke skulle have bale.dk.«
Derfor mener Marianne Kallesøe Bale, at det efter partshøringerne, der var foregået under strafansvar, stod klart, at den juridiske interesseafvejning efter domænelovens §12 ville falde ud til hendes fordel.
I domænelovens §12 fremgår det, at man som registrant ikke må registrere og anvende domæner i strid med god domænenavnsskik.
Marianne Bale understreger, at retssagen var et udtryk for, at hun gerne ville have en dom afsagt, fordi hun mener, at domæneklagenævnets afgørelse bygger på forkerte oplysninger. Men det er ifølge hende ikke ensbetydende med, at hun ikke indgik forliget med sin gode vilje.
