Ny Eclipse byder på Rust og kvartårlige opdateringer

4. juli 2018 kl. 10:12
Ny Eclipse byder på Rust og kvartårlige opdateringer
Illustration: Eclipse.
Rust, C#, den nyeste Java og enterprise-programmering er med i sommerens aftapning af det udbredte værktøj.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det udbredte open source-udviklingsværktøj Eclipse er kommet i ny aftapning, med navnet 'Photon', som en del af organisationen årlige udgivelse, hvor flere projekter koordinerer deres udgivelser.

»Eclipse Corrosion, som er et Eclipse-IDE til Rust-sproget, er et af mine yndlingsprojekter i år,« siger Mike Milinkovich, som er direktør for stiftelsen bag produktet, til ADTMag.

»Rust er et sprog på vej frem i verden. Eclipse-understøttelse vil være godt for sproget og det 'økosystem' af udviklere, der findes omkring det.Det viser også den nye tekniske tilgang til at tilføje sprog, som er at bruge Language Server Protocol (LSP). Vi har nu evnen til at skabe Eclipse-editorer til nye sprog forholdsvist nemt. Rust-IDE'et er et godt eksempel, og jeg håber og forventer at se meget mere af den slags.«

Udover Rust kan Eclipse Photon også byde på redigering og debugging af C#-kode, understøttelse af den seneste Java 10-udgave, samt Java Enterprise i version 8, som nu har fået navnet Jakarta.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For fremtiden vil Eclipse komme i kvalitetsmæssige udgaver, for at følge Javas nye halvårlige udgaver, og for at være med på trenden om små, kontinuerlige udrulninger, som er tidens løsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger