Ny Eclipse byder på Rust og kvartårlige opdateringer

Illustration: Eclipse
Rust, C#, den nyeste Java og enterprise-programmering er med i sommerens aftapning af det udbredte værktøj.

Det udbredte open source-udviklingsværktøj Eclipse er kommet i ny aftapning, med navnet 'Photon', som en del af organisationen årlige udgivelse, hvor flere projekter koordinerer deres udgivelser.

»Eclipse Corrosion, som er et Eclipse-IDE til Rust-sproget, er et af mine yndlingsprojekter i år,« siger Mike Milinkovich, som er direktør for stiftelsen bag produktet, til ADTMag.

»Rust er et sprog på vej frem i verden. Eclipse-understøttelse vil være godt for sproget og det 'økosystem' af udviklere, der findes omkring det.Det viser også den nye tekniske tilgang til at tilføje sprog, som er at bruge Language Server Protocol (LSP). Vi har nu evnen til at skabe Eclipse-editorer til nye sprog forholdsvist nemt. Rust-IDE'et er et godt eksempel, og jeg håber og forventer at se meget mere af den slags.«

Udover Rust kan Eclipse Photon også byde på redigering og debugging af C#-kode, understøttelse af den seneste Java 10-udgave, samt Java Enterprise i version 8, som nu har fået navnet Jakarta.

For fremtiden vil Eclipse komme i kvalitetsmæssige udgaver, for at følge Javas nye halvårlige udgaver, og for at være med på trenden om små, kontinuerlige udrulninger, som er tidens løsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere