Ny digital valuta betaler brugere for at bevæge sig

23. november 2015 kl. 08:176
Ny digital valuta betaler brugere for at bevæge sig
Illustration: Casascius.
En ny digital valuta har set dagens lys. Og til forskel fra de allerede kendte kan den mines med fysisk bevægelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Stor computerkraft er ikke længere nødvendig for at generere alternativ værdi på internettet – en ny krypto-valuta i stil med Bitcoin kan nemlig mines med fysisk bevægelse.

Det skriver BBC.

Valutaen kaldes Bitwalking Dollars, og den fungerer ved, at en smartphone-applikation tæller brugerens skridt. Hvert skridt genererer ny Bitwalking-valuta, som overføres til brugerens pung, hvorfra de digitale penge kan bruges eller byttes.

Ligesom Bitcoin gør Bitwalking brug af blockchain-teknologi til at verificere transaktioner, og til en start kan de opsparede Bitwalking Dollars bruges i en onlinebutik – eller simpelthen veksles 1:1 til amerikanske dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal dog være flittig motionist for at blive rig af Bitwalking. Det kræver nemlig omkring 10.000 skridt at opspare en dollar eller godt syv danske kroner.

Investorer har indtil videre skudt i omegnen af 70 millioner kroner i Bitwalking-projeketet, og den japanske teknologi-gigant Murata er i gang med at udvikle et tracking-armbånd, der kan tælle skridt og måle, hvor mange Bitwalking-dollars en bruger har genereret.

Folkene bag Bitwalking arbejder på partnerskaber med blandt andet fitness-virksomheder og forsikringsselskaber, ligesom det på sigt er planen at gøre det muligt for arbejdsgivere at koble sig på systemet for at belønne fysisk aktive medarbejdere.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
23. november 2015 kl. 23:22

Det er ikke det værste aktiveringsprojekt jeg har hørt om. :-) Jeg spiller et andet lokationsbaseret spil. Det betyder at jeg ofte tager en omvej undervejs hjem fra arbejde, bare fordi det vil kunne indbringe mig nogle få point, som kan bruges til ingenting. Jeg tror er muligheden for at få rigtige penge ved at bevæge sig kan få nogen væk fra de enarmede tyveknægte og ud i den friske luft for at blive lidt rigere.

5
23. november 2015 kl. 13:38

Der er en del fattige i ulande, som alligevel går langt, f.eks. med varer til et marked. Hvis BitWalking ellers kommer til at fungere (uden at blive "gået ned" af svindlere), kunne sådanne mennesker få et mærkbart tilskud til deres økonomi.

4
23. november 2015 kl. 13:23

Dejligt at der er nogle der vil betale mig for at bevæge mig og motionere :-0

Lyder næsten for godt til at være sandt .... ... gad vide om der er betingelser tilknyttet om modydelse ud over motionen.

3
23. november 2015 kl. 11:05

Man kunne også bare sætte sin telefon fast til en rystepudser.

2
23. november 2015 kl. 10:16

Appen godtager vist kun 30.000 skridt om dagen, svarende til 3 Bitwalking-dollars

1
23. november 2015 kl. 09:54

Hvad forhindrer mig at skrive min egen "skridttæller", der siger jeg har gået 1 million skridt?