Ny digital valuta betaler brugere for at bevæge sig

En ny digital valuta har set dagens lys. Og til forskel fra de allerede kendte kan den mines med fysisk bevægelse.

Stor computerkraft er ikke længere nødvendig for at generere alternativ værdi på internettet – en ny krypto-valuta i stil med Bitcoin kan nemlig mines med fysisk bevægelse.

Det skriver BBC.

Valutaen kaldes Bitwalking Dollars, og den fungerer ved, at en smartphone-applikation tæller brugerens skridt. Hvert skridt genererer ny Bitwalking-valuta, som overføres til brugerens pung, hvorfra de digitale penge kan bruges eller byttes.

Ligesom Bitcoin gør Bitwalking brug af blockchain-teknologi til at verificere transaktioner, og til en start kan de opsparede Bitwalking Dollars bruges i en onlinebutik – eller simpelthen veksles 1:1 til amerikanske dollars.

Læs også: EU-domstolen blåstempler kryptovaluta: Ingen moms på Bitcoin-transaktioner

Man skal dog være flittig motionist for at blive rig af Bitwalking. Det kræver nemlig omkring 10.000 skridt at opspare en dollar eller godt syv danske kroner.

Investorer har indtil videre skudt i omegnen af 70 millioner kroner i Bitwalking-projeketet, og den japanske teknologi-gigant Murata er i gang med at udvikle et tracking-armbånd, der kan tælle skridt og måle, hvor mange Bitwalking-dollars en bruger har genereret.

Folkene bag Bitwalking arbejder på partnerskaber med blandt andet fitness-virksomheder og forsikringsselskaber, ligesom det på sigt er planen at gøre det muligt for arbejdsgivere at koble sig på systemet for at belønne fysisk aktive medarbejdere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Joe Sørensen

Det er ikke det værste aktiveringsprojekt jeg har hørt om. :-) Jeg spiller et andet lokationsbaseret spil. Det betyder at jeg ofte tager en omvej undervejs hjem fra arbejde, bare fordi det vil kunne indbringe mig nogle få point, som kan bruges til ingenting. Jeg tror er muligheden for at få rigtige penge ved at bevæge sig kan få nogen væk fra de enarmede tyveknægte og ud i den friske luft for at blive lidt rigere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere