Ny digital flytteløsning lynudviklet og lanceret på 2 måneder

CSC Scandihealth har trods konflikt i moderkoncernen formået at udvikle en digital flytteløsning til 60 kommuner på bare 2 måneder. Den tidligere leverandør måtte give op efter 7 måneder.

Udviklerne hos CSC Scandihealth har i den grad rubbet neglene. To måneder og én dag efter, at kontrakten om den digitale afløser for post-husenes flyttemapper blev underskrevet, har ordregiveren Kombit mandag meldt ud, at løsningen er klar.

Læs også: Over stok og sten: CSC Scandihealth skal udvikle digital flytteløsning på 2½ måned

Kombit har på vegne af omkring 60 kommuner har genudbudt den digitale flytteløsning, der i første omgang blev vundet af Mjølner Informatics, hvis løsning efter syv måneders udvikling måtte skrottes, da den både var fyldt med fejl og langt fra færdig.

Men nu har CSC Scandihealth altså formået at lave en løsning på blot to måneder. Med løsningen bliver borgere, der skal flytte, guidet igennem en digital proces, hvor de på en gang kan melde flytning til kommune og folke-register, få ny læge og sundhedskort.

For at begrænse antallet af sager, som skal behandles manuelt, indeholder løsningen en høj grad af automatisering af kontrolprocesser. Det betyder ifølge Kombits pressemeddelelse,at arbejdet med flytninger kommer til at tage mindre tid, og at der vil opstå færre fejl i sagsbehandlingen.

Læs også: 7 spildte måneder: Ny leverandør skal overhale vraget flytteløsning indenom

»Digital Flytning bliver endnu et stort skridt på vejen mod automatisering af processer, og vil gøre hverdagen lettere for både borgere og sagsbehandlere. Det betyder, at vi med Digital Flytning kommer endnu et skridt i retning mod den vision, der bliver udtrykt i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, nemlig at en langt større del af kontakten mellem kommuner og borgere fremover kan foregå digitalt,« udtaler projektdirektør i Kombit Peter Egelund.

Over 60 kommuner har tilsluttet sig projektet Digital Flytning. Dermed kommer det potentielle brugertal over tre millioner danskere. Der foretages ca. 750.000 flytninger om året i Danmark. Hvis alle disse flytninger i fremtiden anmeldes digitalt, skønner KL, at landets kommuner hvert år kan spare over 20 millioner kroner.

Kombit er godt tilfreds med, at CSC Scandihealth har været i stand til at få løsningen gjort klar på kort tid ? især efter, at den tidligere leverandør Mjølner Informatics ikke var i stand til at løfte opgaven.

»Det er klart, at det efter det første stormvejr Digital Flytning var igennem, har haft meget høj prioritet for os hurtigt at få bygget en god løsning. Det har vi nu opnået, og vi er meget tilfredse med resultatet ? og det er jeg sikker på, at kommunerne og borgerne også bliver,« udtaler Peter Egelund.

Læs også: Bægeret er fyldt: Kombit vrager Mjølner til at levere digital flytteløsning

Rettet 10.16: Antallet af kommuner ændret fra 70 til 60 i manchetten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lasse Lindgård

Jeg var en af de første til at være kritisk, da jeg læste om udskiftning af leverandør uden at ændre tidsplaner.

Så må jeg også hellere være den først med roserne, når det nu mod min forventning blev afsluttet til tiden.

 • 0
 • 0
#4 Morten Andersen

Godt gået, og med fare for at blive kaldt 'uprofessionel' og det der er værre (sådan som det er sket i tidligere debatter), så viser dette, at hvordan mange ting der er enkle alligevel kan blive fucket totalt op og tage en størrelsesorden længere tid end det burde. Godt at der er nogen der her forstår at få tingene gjort, det er en sjældent set evne indenfor IT :/

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

CSC Scandihealth, er jo en del af den konfliktramte virksomhed CSC Danmark og på trods af, at jeg finder det beklageligt at vi ikke får støtte fra den del af virksomheden (En "arbejd langsomt aktion" eller lignende) vil jeg tage hatten af for god ud- og opførsel, hvis det virkeligt virker. Man kan dog som konfliktende håbe på, at der om ikke længe kommer en "undskyldning" for at det ikke virker efter hensigten, fordi CPR registeret, som de fleste flytninger er afhængig af, brager ned. Uanset - tillykke med veloverstået arbejde, de som vender tilbage til arbejdspladsen herovre, vil komme tilbage på lige (endda ringere)vilkår end jer, på trods af flere års forsøg på at skaffe jer lige løn for lige arbejde - det lykkedes, blot (måske) i den forkerte retning men sådan er det desværre, når man ikke formår at stå helt totalt sammen .....endnu en af CSC´s tiltagt for afskaffelse af fagforeninger...."divide and conquer" - next stop Scandihealt måske :-/

 • 0
 • 0
#9 Charlie Ljungstrøm

Undskyld på forhånd, at jeg bringer denne historie frem igen.

Så vidt mig bekendt, er Digital Flytning blot det gamle CSC NOTUS eFLYT der er omdøbt til Digital Flytning. "Har søg og erstat taget 2 måneder?" Der er således ikke tale om lynudvikling af et helt nyt system. Det har været i brug i Hillerød siden midten af oktober 2010 - dog ikke i sin fulde nuværende form - men platformen er "gammel".

Problematikken i sin tid var, om kommunerne skulle gå med i Kombits udbud som mjølner vandt eller om de blot skulle købe CSC's system der allerede "fungerede".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere