Ny data fra hack mod Demokraterne offentliggjort

15. august 2016 kl. 08:504
Hacket mod den demokratiske kongresgruppe i USA er måske mere omfattende end først antaget. Aliasset bag hacket har igen ladet høre fra sig, mens nye oplysninger er blevet offentliggjort.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Demokraterne kæmper ikke kun mod Donald Trump og Republikanerne i øjeblikket. Også hackere har været ude med riven mod den politiske gruppe.

Ad flere omgange har partiet oplevet at blive hacket hen over sommeren. I juni var det den Nationale Demokratiske Komite (DNC), der blev udsat for et angreb, og en måned senere stod fundraising-organet den Demokratiske Kongres Kampagne Komité (DCCC) så for skud.

Bag hackene står en person eller en gruppe af personer, der kalder sig Guccifer 2.0,og vedkommende har nu givet lyd fra sig igen. Det skete i forbindelse med et nyt læk af data. Det skriver New York Times.

»Det er tid til nye afsløringer nu. I har måske alle hørt om DCCC-hacket. Som I kan se, spildte jeg ikke tiden! Det var endnu lettere end i tilfældet med DNC-bristen,« lød det fra Guccifer 2.0 i forbindelse med offentliggørelsen af den nye data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig blandt andet om mobilnumre og personlige e-mail-adresser på omkring 200 demokratiske kongresmedlemmer, skriver New York Times.

FBI står i spidsen for at undersøge, hvem der står bag Guccifer 2.0-navnet, og her føler man sig stadig overbevist om, at navnet trækker tråde til Rusland og endda muligvis ind i den russiske efterretningstjeneste.

En af demokraterne, som har fået sine oplysninger offentliggjort, er kongresmedlemmet Jim Himes fra Connecticut. Han er ikke synderligt bekymret for at have fået sine informationer hacket og offentliggjort, fortæller han til New York Times.

»Hvis det blot er min e-mail, der er blevet sendt ud, så har halvdelen af personerne i min valgkreds den i forvejen. Hvis det viser sig, at nogen har hacket sig ind i mailen, ville det være en anden situation,« siger Himes til New York Times og uddyber.

»Nogen ville kunne gøre stor skade, hvis det var muligt for dem at sende e-mails fra et kongresmedlems konto, men jeg hører ikke, at det er en risiko på nuværende tidspunkt,« siger han.

Præsidentkandidat Hillary Clintons oplysninger er ikke en del af det nye datalæk, selvom hendes modstander på den politiske arena, Donald Trump, tidligere har opfordret de russiske hackere til at finde og offentliggøre 33.000 e-mails fra Clintons personlige server.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. august 2016 kl. 18:05

Og glem ikke at sidste leak medførte at demokraternes formand blev tvunget til at gå af, og det gav en endnu større splittelsen mellem Bernies og Clintons fan.

Jo... Men er det konstitutionsstridigt?

Det kan det vel næppe være, hvis der ikke er blevet anlagt nogen retssag.

Og alt andet lige, så er det ikke på linje med højforrædderi uanset. Eller andet, som kan gøre hun ikke kan blive præsidentkandidat.

Jeg mener som sagt heller ikke, deres "små stridigheder" har den store betydning.

Det, som er virkelig skræmmende er, at man i så stort et land ikke har kunnet få bedre kandiater, end man har.

Men jeg kan godt se de mekanismer, som har gjort at det er resultatet.

Det er heltklart, at Trump ikke ville få én eneste stemme, hvis ikke det havde været fordi han er den eneste, som skider på political correctness.

Og netop clinton og "liberals" står om nogen for en totalitær udgave af political correctness.

2
15. august 2016 kl. 16:20

Hvis "Clinton ryster i bukserne" så er det nok over hvad der kommer næste gang. Der er stadig godt tre måneder til valget, og det behøver jo ikke at være hendes egne fejl der rammer hende. Så selvom hun har rent mel i posen, kan partiet skade hende hvis de ikke har.

Men Wikileaks påstår at de har 1700 emails der beviser at Clinton vidste at US army har givet våben til ISIS og Al Qaeda. (Hvilket hun tidligere har benægtet under ed).

Derudover kunne hun ryste i bukserne over "The missing emails" fra hendes private emailserver kommer frem. Hun har påstået at det kun var private emails der blev slettet.

Og glem ikke at sidste leak medførte at demokraternes formand blev tvunget til at gå af, og det gav en endnu større splittelsen mellem Bernies og Clintons fan.

Derudover er der en masse konspirationesteorier i luften (som sædvanlig). En af de lidt sjovere er at Bernie har vundet mere eller mindre alle de stater hvor der ikke var digital stemmeafgivelse. (Jeg har ikke tjekket fakta - det er jo konspiration - men se fx http://www.counterpunch.org/2016/05/16/clinton-does-best-where-voting-machines-flunk-hacking-tests-hillary-clinton-vs-bernie-sanders-election-fraud-allegations/ ).