Ny dansk-udviklet smartphone kommer til salg i juli 2014

2. juli 2014 kl. 11:4211
Lumigon T2 HD er klar hos danske teleselskaber fra 23. juli. Dermed får den danske producent Lumigon endeligt en telefon til salg i Danmark, efter flere års tilløb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu sker det: Danske Lumigon får en telefon til salg i Danmark, nemlig den nye Android-model T2 HD, som er en kraftig opgradering af selskabets første telefon T2. Det skriver Meremobil.dk.

Dermed ser et omtumlet forløb nu endelig ud til at lykkes for den danske telefonproducent, efter flere år med forsinkelser og brudte løfter.

Den 23. juli har Telenor, CBB og Bibob telefonen klar til salg, fremgår det af deres webbutikker, og dermed adskiller lanceringen af T2 HD sig kraftigt fra lanceringen af Lumigons første telefon, T2, som efter flere forsinkelser kun kom til salg i enkelte webbutikker i udlandet.

Ifølge Meremobil.dk er den nye T2 HD en flot og velfungerende telefon, hvor der på software-siden ikke er pillet så meget ved Android-systemet. Udover den vægt, der er lagt på designet, skal en LED-blitz på forsiden af telefonen til ’selfies’, samt muligheden for 128 gigabyte lagerplads adskille T2 HD fra konkurrenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Telefonen på 4,3 tommer er dog på andre områder lidt bagefter på specifikationerne, i forhold til prisen som begynder på 5.199 kroner hos Bibob for en 32 gigabyte-model. Men samlet set er det et rigtig godt bud på en Android-telefon, som så oven i købet er dansk, melder Meremobils anmelder John G. Pedersen.

Lumigon, der holder til i Sydhavn i København, kom først på banen i 2010 med telefonen T1, som trods flere forsinkelser og løfter om lancering i løbet af 2011 dog aldrig så dagens lys. I mellemtiden havde udviklingen nemlig overhalet telefonen, og firmaet satsede i stedet på telefonen T2, der blev præsenteret på Mobile World Congress i februar 2012 med en melding om, at den var klar til salg inden udgangen af året. Det skete så først i maj 2013, og altså kun i et meget begrænset omfang.

Med T2 HD på plads i Telenor-koncernens webbutikker kan Lumigon måske denne gang have ramt plet og få firmanavnet slået fast på et marked med hård konkurrence blandt giganter som Samsung, Apple og Sony.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
3. juli 2014 kl. 20:40

Gid alle medier ville lade være med at skrive om Lumigon før de kunne fremvise beviser for at der rent faktisk var produceret fysiske eksemplarer (Mere end 100) og der kunne fremvises en produktionslinie som spyttede telefoner ud.

Lumigon har fået SÅ meget gratis omtale af deres vapor-ware at det er helt vildt.

Hver eneste gang er medierne gået i selvsving over Lumigon's hard og softwaremæssigt inferiøre telefoner og hver gang er de blevet snydt.

6
3. juli 2014 kl. 15:03

ja det er fedt de prøver: og måske KOMMER den rent faktisk denne gang?..

jeg fortalte bare fakta.. "ulven kommer" er trættende.. især når et firma gentagne gange lover noget det ikke kan holde. Hvad så når den går i stykker?.. er deres support så lige så ringe som deres marketings styring?

Så: lad os vente med at kalde det negativitet indtil de rent faktisk leverer en vare, som fungerer og er konkurrence dygtig.. er den det, SÅ skal jeg gerne finde roserne frem og æde mine ord!

artiklen nævner en pris som vil gøre at den skal være markedets bedste for at kunne sælges. Så lad os se hvad den kan.

5
3. juli 2014 kl. 13:47

Der er ingen som danskere til at rakke danskere ned. Det er da fedt at de proever, og for oevrigt er der jo udvilket masser af telefoner I Sydhavnen gennem tiderne. Hvis pengene er der, er ekspertisen helt sikkert ogsaa. Jeg synes den ser fed ud.

7
3. juli 2014 kl. 16:23

Der er ingen som danskere til at rakke danskere ned. Det er da fedt at de proever, og for oevrigt er der jo udvilket masser af telefoner I Sydhavnen gennem tiderne. Hvis pengene er der, er ekspertisen helt sikkert ogsaa. Jeg synes den ser fed ud.

Jeg synes du burde have "læst" mere på sagen.

Dette er ikke Dansk nidkærhed, eller Jante lov.

Det er bare et luftkastel som gang på gang er sat i søen fra Lumigons, hvor de i flere år har lovet et vidunderprodukt, med fastsættelse af leveringstider. Men hvor det hver eneste gang er endt med varmtluft.

Lidt lige som IT Factory.

Hver gang har version2 uden skelen hoppet på vognen, og viderebragt Lumigons PR, som en selvstændigt artikel, i stedet for at undersøge hvad der ligger bag firmaet, selv om der både har været snak om hvidvask af penge og Russisk Mafia, så er der ikke blevet fuldt op hvad der faktisk er op og ned i denne sag.

Bare nogen af artikler om denne ikke telefon,

http://www.version2.dk/artikel/dansk-super-android-lige-om-hjoernet-lumigon-t2-lanceres-sidst-paa-sommeren-47019

http://www.version2.dk/artikel/dansk-super-android-telefon-forsinket-igen-47786

http://www.version2.dk/artikel/endelig-klar-tysk-webshop-saelger-dansk-super-android-fra-lumigon-til-5200-kroner-49052

http://www.version2.dk/artikel/bekraeftet-netbutik-har-dansk-designet-lumigon-telefon-paa-lager-52238

8
3. juli 2014 kl. 16:31

Hver gang har version2 uden skelen hoppet på vognen, og viderebragt Lumigons PR, som en selvstændigt artikel, i stedet for at undersøge hvad der ligger bag firmaet, selv om der både har været snak om hvidvask af penge og Russisk Mafia, så er der ikke blevet fuldt op hvad der faktisk er op og ned i denne sag.

Ja, der er skrevet en del artikler gennem tiden om Lumigon - fordi Version2 faktisk løbende holdt firmaet op på, at de gentagne gange ikke leverede som de havde meldt ud. Faktisk var det ofte svært for os overhovedet at få en kommentar fra dem, fordi (formoder jeg) vi som nogle af de få gik kritisk til dem.

Rygter om mafiaer og andet godt har vi også hørt gennem tiden - men det ville være dybt useriøst at forsøge at viderebringe dem, uden meget håndfaste beviser.

vh.

Jesper, Version2

4
3. juli 2014 kl. 11:58

hmm.. både/og ikke?... at et OS fungerer betyder ikke at deres implementation/interface til det på hardware siden er velfungerende?

så det argument holder jeg fast i indtil det modsatte er bevist :-).. belært af min erfaring på området: IT udvikling af enhver art.

2
3. juli 2014 kl. 08:33

Hvem vil købe en mobil som koster som en iPhone men aldrig har været på markedet, som med sikkerhed er buggy (som alle 1. generationer er)... ikke er noget der bringer noget nyt.. og fra et firma som i 3-4 år har lovet guld og grønne skove men intet har leveret?

any takers?

not me...

når de har lavet 3-4 modeller som er stabile og som er billigere end iPhone så kan vi se på om man gider teste en model... indtil da.. no way.

3
3. juli 2014 kl. 09:31

Hvem vil købe en mobil som koster som en iPhone men aldrig har været på markedet, som med sikkerhed er buggy (som alle 1. generationer er)

Den er ganske rigtigt meget dyr, og som et ukendt mærke vil den få svært ved at slå igennem (specielt idet specifikationerne ikke er imponerende). Men der er ikke grund til at tro, at der er specielt mange fejl i softwaren. Den bruger Android stort set uændret, og Android er ganske velgennemprøvet. Det ville være noget andet, hvis de havde lavet deres eget mobil-OS eller lavet omfattende ændringer i Android.

1
2. juli 2014 kl. 22:44

Men ikke mange spec. selv om vi er meget tæt på release ?

Så det er nok forrige års model, til sidste år pris. Kunne også ligne en ældre model pakket pænt ind, men med det udbud som findes idag, er prisen nok vel høj, og der findes andre pænere og meget billigere alternativer.

Men flot er den, når/hvis nu den kommer, jeg vil stadig stille mig tvivlende.

11
3. juli 2014 kl. 23:56

Jeg synes godt nok det er en tynd artikel.

Der er fedt at de endelig lancerer en dansk-udviklet telefon. Den ser da pæn ud, men hvad gør den speciel ifht andre telefoner? Hvordan skiller den sig ud fra resten af markedet i samme prisklasse? Eller i 2000kr's prisklassen, for den sags skyld?