Ny dansk piratlov klar inden sommerferien

Ifølge Venstre kommer der en ny dansk piratlov inden juni. Står det vil Venstres kulturordfører bør loven samle al piratefterforskning i én enhed.

Venstre forhandler i øjeblikket intenst i Kulturministeriet om ny piratlov, som skal være klar til juni. Det skriver dr.dk.

»Vi forhandler i øjeblikket med kulturministeriet om en konkret handlingsplan, der skal bekæmpe illegale downloads herhjemme, og vi har en klar forventning om, at planen ligger klar inden Folketinget går på sommerferie i juni,« siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, til DR Kultur.

Forhandlingerne er stadig på et meget tidlig stadie, men hvis det står til Michael Aastrup Jensen, bør vi kigge til vores svenske naboer for inspiration til den nye lov.

»I Danmark foregår piratefterforskningen i de forskellige politikredse, men i Sverige har man haft succes med at samle efterforskningen af pirateri hos én enhed. Det giver flere ressourcer, og mulighed for at gå efter de store bagmænd i stedet for at jagte danskere som har downloadet et par musikalbums,« siger Michael Aastrup Jensen.

Han understreger dog, at Venstre er imod den franske model, hvor man med breve truer med at lukke piraters internetforbindelse. Det begrunder Michael Aastrup Jensen med, at han mener det nærmest er en menneskeret at have adgang til nettet, desuden kommer al offentlig kommunikation med det offentlig til at foregå over nettet.

Ifølge DR Kultur er Venstre i en nøgleposition i forhandlingerne, da hverken Enhedslisten, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti er med ved forhandlingsbordet. Enhedslistens it-ordfører Stine Brix skriver på Twitter, at partiet er uden for forhandlingerne, fordi det har afvist den såkaldte brevmodel, hvor lovbrydere får besked med posten om deres ulovligheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anders Sørensen

Det kunne være godt hvis de også så på svensk lovgivning. I sverige skal de svenske myndigheder bevise uden rimelig tvivl, at de har en sag for krævende informationer fra en virksomhed (person følsom data). Så som abonnement information, ip etc. Og straffen skal være at man kan dømme (internet-)brugeren til fængslingsstraf - bøde er ikke nok.

 • 0
 • 0
#3 Bjørn Damborg Froberg

Njah.. jeg er lidt atypisk forbruger på det område.. jeg køber mig gerne fattig i DVD film, blu-ray skiver, cd'er og vinyl plader.

Dog skal siges, at mine cd'er bliver kun brugt én gang - og det på at blive digitaliseret. Jeg orker ikke at rode rundt med fysiske cd'er.

Havde jeg disk-plads nok, gjorde jeg nok det samme med mine dvd'er.

Vinylerne til gengæld, er stadig et køb som jeg altid værdsætter og altid får brugt.

På spil-fronten er jeg gået full-digital. Jeg køber alle mine spil på GoG.com og på Steam. Jeg behøver ikke have alle mine 200 spil stående på hylder, men det har nu sin charme at man har sine film og cd'er "on-display" sammen med vinylerne og bøgerne.

 • 0
 • 0
#5 Jonas Finnemann Jensen

Med patenter får man kun beskyttelse, hvis man offentliggør sine opfindelser. Det samme burde gælde for ophavsret af software, musik, film, bøger, etc, hvis de er underlagt kopibeskyttelse bør ophavsretten frafalde.

Det ville da være en start. Alternativerne kan jo ikke tages seriøst inden dette sker.

Mht. til pirat jagt, så led i bare efter bagmænd. Men beskyt forbrugere som begår fejl eller opfører sig som normale teenagere. Grådige virksomheder med resourcer til at efterforske og retsforfølge har ikke bruge for de penge de kan tjene på det :)

 • 2
 • 0
#6 Carsten Sonne

I Danmark foregår piratefterforskningen i de forskellige politikredse, men i Sverige har man haft succes med at samle efterforskningen af pirateri hos én enhed. Det giver flere ressourcer, og mulighed for at gå efter de store bagmænd i stedet for at jagte danskere som har downloadet et par musikalbums

Måske skulle regeringen overveje at samle diverse efterforskningsenheder - bagmandspoliti, efterretningstjenester og lignende ET sted. Som verden ser ud i dag - med nutidens teknologiske muligheder - kan det da kun være en fordel, om ikke andet så i forhold til effektivisering.

 • 0
 • 0
#7 Anonym

De vil komme med en "piratlov" inden deres sommerferie..

Er sgu lidt nervøs for, at det er en gang juks, som medfører en lang række begrænsninger for brugerne.

Jeg downloader hverken musik eller film - køber dem på DVD, når prisen er faldet. Gider ikke betale fuld pris for det og hvorfor egentlig ikke?

Tjo, som jeg diskuterede med én fra KODA om for nogle år siden :

"Omsætningen er FALDET, og det er piraternes skyld!".

"Det er jeg nu ikke helt enig med dig i :" "En ven går ind og ser V - for Vendetta ( betaler billet - ca. 100 kr )" "Han synes, at det er noget bras og fortæller mig det" "Jeg undlader at se den ( venter til den bliver vist på TV ) og sparer derved 100 kr". "Jeg siger det videre til 10 andre venner, og derved ryger op til 1.100 kr på et salg, som ellers ville have været 1.200 kr"

"Sådan kan man ikke sætte det op! Det er piraterne!"

Anywho, idag skriver folk jo deres holdninger på FB og når derfor ud til langt flere mennesker. Hvis de når ud til fx. 1.000 mennesker, og bare halvdelen følger rådet, er "tabet" jo langt højere.

Hvis man forsøger at pushe en vare, folk ikke gider at købe, så mister man sgu penge, medmindre man kan overbevise politikere om at lave en lov, som sikrer dem indtægterne ( her kunne jeg henvise til licensen - DR ville aldrig kunne klare sig på markedsvilkår, men det er en anden diskussion ).

Jeg er helt og aldeles for, at folk skal have penge for deres arbejde, men at hvis ingen gider at købe produktet, fordi det er for dårligt, skal de ikke bare kunne henvende sig til politikerne og få pengene alligevel.

Så vidt, jeg er orienteret, er det ikke ligefrem de mest teknologi-orienterede / -kyndige, som er valgt ind i Folketinget, ej heller i embedsmandsstaben. En naturlig reaktion fra et sådant organ vil jo så være at vende sig mod industrien ( KODA etc. ) og dermed brugerne ryggen. Jeg mener ikke, at Folketinget er kvalificeret til at vurdere implikationerne af en "piratlov" på den enkelte bruger, når de ikke presser en lov igennem.

Men, som en fyr har skrevet : "Det er ikke censur, når vi gør det". Her henviste han til EU's fordømmelser af "The Great Firewall of China" men opbakning til ACTA, som i sin første udgang indeholdt nogle af de samme ting som Kinas.

 • 7
 • 0
#11 Jesper Lund Stocholm Blogger

Kan man leje serier på iTunes til fornuftige penge herhjemme?

Man kan mig bekendt ikke leje serier herhjemme på iTunes.

Men:

Man kan leje og købe film og man kan købe musik på iTunes. Hvis dit argument holdt, så ville der stort set ikke være nogen piratkopiering af (ny) musik og film herhjemme, for det kan alt sammen fås via iTunes, der kan installeres på noget nær 99% af de operativsystemer folk bruger generelt.

Når piratkopiering alligevel anslås til at udgøre måske 30% af al internettrafik, så kan man i mine øjne kun konkludere, at folk piratkopierer fordi de ikke vil betale for indholdet - ikke fordi der ikke findes lovlige og ordentlige og nemme måder at få adgang til det på.

Og når du fremhæver "fornuftig pris", så kan det jo naturligvis diskuteres hvad dette betyder. Men hvis du (generelt ment) piratkopierer fordi det er for dyrt at købe via fx iTunes, så er det din egen holdning, at du ikke vil betale den prissatte pris for varen - ikke at der ikke findes ordentlige og lovlige muligheder for at få den.

 • 0
 • 6
#13 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg tror du missede den sidste del af mit indlæg, hvor jeg skrev "samme model [..som Spotify]".

Så du mener ikke, at iTunes er et lovligt og ordentligt alternativ?

Hvis du kun ønsker at betale for varen, hvis du kan få et billigt flatrate streaming abonnement, så er det igen dig, der ikke ønsker at betale den prissatte pris for varen.

Det har ikke noget at gøre med, at der ikke findes lovlige og ordentlige alternativer.

Og diskussionen omkring tjenester som Spotify, Hulu+, Netflix og andre er jo kun marginalt relevante i en ren dansk kontekst. I USA har du jo adgang til disse ting, og mig bekendt er piratkopiering ikke stoppet derovre ... på nogen måde.

Min personlige holdning er, at al den der snak omkring at folk gerne vil betale, hvis det er nemt og billigt, er noget ævl og udelukkende er et røgslør folk forsøge at lægge ud over den reelle grund til piratkopiering - nemlig at folk ikke vil betale for noget de kan få gratis, uanset at det ikke er lovligt.

 • 0
 • 5
#15 Bjørn Damborg Froberg

Jeg ønsker ikke at eje mit indhold på iTunes. Jeg ejer ikke en eneste "i" enhed, hvorfor jeg ikke synes der er nogen idé i at jeg benytter iTunes. Så nej, jeg synes ikke iTunes er løsningen på mine problemstillinger.

Men nu foretrækker jeg fysiske kopier alligevel, når det kommer til film og musik. Så risikerer jeg ikke at leverandøren 'trækker stikket ud' og jeg bliver ikke bundet op mod en specifik platform.

Ville elske et "Good old Games" for Musik, film og TV.

 • 1
 • 0
#17 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg ønsker ikke at eje mit indhold på iTunes. Jeg ejer ikke en eneste "i" enhed, hvorfor jeg ikke synes der er nogen idé i at jeg benytter iTunes. Så nej, jeg synes ikke iTunes er løsningen på mine problemstillinger.

Super - men for det første kan itunes sagtens bruges uden "i" enheder. Derfor kan det ikke være et argument for ikke at købe sin musik på iTunes. For det andet er i hvert fald musik ikke DRM-beskyttet og i AAC-format, der er understøttet bredt i markedet, så du "ejer" selv den musik du måtte købe og kan flytte den til en anden enhed, hvis du skulle ønske det.

 • 0
 • 4
#19 Michael Lykke

Hvad er der i vejen med iTunes?

Udover at visse personer har "issues" med iTunes så er problemet manglende indhold - Der er MANGE film der ikke er tilgængelig i den danske butik og der er ingen adgang til TV serier som faktisk står for en ret stor del af DVD salget. Men det største problem med de fleste nuværende løsninger på det danske markede er... PRIS. Folk elsker services som Spotify, Wimp, TDC Play osv. fordi det enten er inkluderet i deres internet abb. eller fordi de kun skal smide 100 kr for ubegrænset adgang. I iTunes koster det 49 kr at leje en enkelt film i HD... Det er, i mine øjne, alt alt for dyrt for at se en enkelt film hjemme på TV skærmen. Derimod betaler jeg gladeligt for Netflix som koster mig i omegn af 50 kr i måneden og giver mig fri adgang til et kæmpe bibliotek af film og serier(Også i HD).

Og igen så skal jeg betale op mod 169 kr for at købe en HD film som digital download - Det er simpelthen en tåbelig pris. Sjovt nok er det i Danmark at alle de her film services har nogle voldsomme priser så det må umiddelbart betyde at de danske organisationer som Koda, IFPI m.fl. er dem der diktere de voldsomme priser.

Og så længe de ikke forstår lektien at det både skal være NEMT og BILLIGT så vil de ikke rykke det mindste ved piratkopieringen.

Prisen har altid været en af de helt store årsager til piratkopieringen og det fortsætter den med at være indtil priserne kommer ned i et fornuftigt leje(Set ud fra forbrugerens synspunkt).

 • 1
 • 0
#20 Maxx Frøstrup

Jeg må nok melde at ligne Thomas rimelig meget i forhold til forbrugsmønster. Jeg droppede dog Spotify da den var for dyr og indholdsløst til mit behov. Jeg sidder tit og kigger folk over skulderen og jeg kan se at iTunes virker med hensyn til Musik salg, men Youtube download tror jeg faktisk bliver brugt mere til at anskaffe sig den musik man vil have. Med det i tankerne frygter jeg at jeg ikke længere kan se og høre de musikvideoer som jeg nogle kan hiver frem så folk kan høre/se hvad jeg mener. Eller værre endnu videoer er blocked grundet ophavsret musik i en tegnefilm...

For all times siden jeg droppede hele det der pirat system har jeg lusket rundt om netop det der med hvad der er ret og rimeligt med hensyn til medie, og ja tendensen er at der ses serie frem for film, og det er da også nogle jeg har brugt lidt tid på. Og eftersom de fleste serier jeg vil se, ikke kan anskaffes på lovlig vis i Danmark ender de med at bliver hente via et eller andet torrent site (hvilket er en opgave jeg outsourcer). Og sådan har mit tv forbrug egentlig været de sidste 10-15 år nu. Når det kommer til musik, så har jeg min net radio. Ellers køber jeg da Cd'erne og laver MP3 af dem. Min musik smag er svær at finde og mit budget lille så det bliver utrolig sjældent udvidet p.t. på 2 gb så rimelig transportabelt. Jeg har da kigget på TDC play, iTunes CDON dot com ect, men jeg er sjældent tilfreds med anskaffelsesprisen som ofte ligger på 1-2 krone pr minut musik, så klarer jeg den med min radio.

med hensyn til spil har jeg da været en af dem som har købt klassikerene via best buy ect, sidste skive jeg købte var Dawn of War 2 i stereo studiet (som skaffer alt det sjove jeg ikke kan finde), og det gør jeg aldrig mere.

Jeg har GoG til klassikere ellers hedder det steam, selv mest MMO køres via steam, selv om de egentlig ikke har noget med det at gøre. Men jeg venter da altid til prisen falder, da jeg nægter at giver 500 kroner for noget der koster 100 kroner 12 måneder senere, nyt er nemlig ikke per automatik godt. samtidig nægter jeg at flytte mig fra monopolet steam hvilket er grunden til jeg ikke rører ved Old Republic, Det handles ikke på steam også kan det ellers være nok så godt.

Jeg tror mit digitale underholdning budget har lagt på omkring 5 tusind om året de sidste 10 år, og det vil ikke ændre sig, spørgsmålet er så altid hvad jeg får for de 5 tusind. F.eks. købte jeg Total Annihilation for 17 gang i sidste måned...

 • 0
 • 0
#21 Jesper Lund Stocholm Blogger

Udover at visse personer har "issues" med iTunes så er problemet manglende indhold - Der er MANGE film der ikke er tilgængelig i den danske butik og der er ingen adgang til TV serier som faktisk står for en ret stor del af DVD salget.

Og musikken?

Derimod betaler jeg gladeligt for Netflix som koster mig i omegn af 50 kr i måneden og giver mig fri adgang til et kæmpe bibliotek af film og serier(Også i HD).

Det gør jeg også - men enten så har du et andet Netflix abonnement end jeg har, eller også har du heller ikke adgang til de nyeste film på Netflix. Faktisk er jeg vildt skuffet over udvalget af nye film på Netflix.

Sjovt nok er det i Danmark at alle de her film services har nogle voldsomme priser så det må umiddelbart betyde at de danske organisationer som Koda, IFPI m.fl. er dem der diktere de voldsomme priser.

Priserne på film er stort set ens overalt - omend dyrere i Danmark end i fx USA. Det koster i runde tal kr. 45 mere at købe Tintin i HD i Danmark end i USA via iTunes eller Amazon. Priserne på musik er også marginalt lavere end i Danmark. Når man påtænker den lavere købekraft i USA, så tror jeg ikke, at indhold er reelt billigere i USA end det er i Danmark. Jeg kan derfor ikke genkende det billede du tegner af eksorbitant højere priser på indhold i Danmark end i USA. Indhold er dyrere i Danmark, javel - men imo ikke dyrere end alt muligt andet i vores land i forhold til priserne i USA.

Prisen har altid været en af de helt store årsager til piratkopieringen og det fortsætter den med at være indtil priserne kommer ned i et fornuftigt leje(Set ud fra forbrugerens synspunkt).

Det tror jeg du har helt ret i - men så lad os snakke om og fokusere på det. De andre afledningsmanøvrer med piratkopieringens årsag i manglende services er ligegyldige, for de passer ikke.

 • 1
 • 5
#25 Michael Lykke

Det tror jeg du har helt ret i - men så lad os snakke om og fokusere på det. De andre afledningsmanøvrer med piratkopieringens årsag i manglende services er ligegyldige, for de passer ikke.

Jeg er ikke helt enig med dig. Jeg er sikker på at tilgængeligheden har betydning men prisen er en langt større faktor. Jeg mindes også at have læst flere artikler der fortæller om fald i piratkopiering som resultat af streamingservices, så man skal ikke undervurdere tilgængeligheden.

Men prisen er ganske enkelt alt for høj uanset hvordan man vender og drejer det. I min "ungdom" har jeg tidligere stået for min del af kopieringen af fx software, men efterhånden som flere og flere applikationer nu bliver solgt til yderst rimelige priser så har jeg også snart brugt ret mange penge på software. Fx kan jeg købe Pages(Apple's svar på MS Word) for 119 kr i appstore med øjeblikkelig levering hvor jeg skal bruge 1000 kr eller mere på MS Office. Her har prisen en direkte indflydelse på om jeg køber softwaren eller om det ender som en kopi. Ligeledes har priserne haft en positiv udvikling efter de forskellige appstores er dukket op - Hvor et spil førhen kostede 400-500 kr så blev det pludselig normalt at kunne købe gode spil til 6-24 kr. Og med indførelsen af Apples appstore til alm. computere så kan jeg købe store gode spil for langt under hvad de kostede før.

Det er en udvikling der direkte betyder at jeg køber langt mere software idag end jeg nogensinde har gjort.

Ligeledes abonnere jeg også på en hel del forskellige services i dag - Fx. Evernote, Dropbox, Netflix, TV2 Sputnik osv. Igen har prisen en direkte indflydelse - Fx koster Evernote mig kun sølle $5 i måneden for ubegrænset plads, OCR genkendelse af billeder og PDF filer m.m. Det er en lav pris der sammenkoblet med øjeblikkelig levering gør at der ikke skal mange overvejelser til før man hiver kortet op af lommen.

Men kigger vi så på markedet for film og TV serier så ser det helt anderledes ud. For det første er der ingen nem adgang til amerikanske TV serier i Danmark og for det andet så koster digital leje og køb af film ofte mere end det gør for den fysiske udgave Til trods for at man har sparret alle omkostningerne til tryk af DVD'er, distribution osv. Fx koster Jurassic Park filmen 79 kr i iTunes i SD kvalitet. Det er en film jeg uden problem kan finde til 20-25 kr i alt fra det lokale supermarked til Tiger. Men så kommer den anden problemstilling i effekt - Jeg gider ikke bruge tid på at rende rundt i forskellige butikker for at finde skiven til en 20'er. Jeg vil have øjeblikkelig adgang til den og så opstår der en konflikt mellem at den øjeblikkelige adgang er alt for dyr og den analog udgave er for besværlig at få fat i. Det efterlader mig med alternativet at hente en piratkopi på under 10 minutter. Dertil kommer hele problematikken om at jeg føler mig røvrendt hvis jeg betaler 4 gange så meget for en digital download hvor jeg ved man har langt færre udgifter.

Det samme problem gør sig i øvrigt også gældene med ebøger - Her koster mange af dem også langt mere end papirsudgaverne.

Igen så koster det mere at leje film i iTunes(Og lign. services) end det gør at leje dem i Blockbuster. Selv en 20 år gammel film koster 29 kr for 24 timers leje når det er digitalt hvor jeg i den analog udgave kan leje den i 2-3 døgn for 19 kr.

I sidste ende kan det koges ned til at folk vil have instant access og det skal være til lave priser der er et godt stykke under de analoge udgaver. Folk gider ikke røvrendes med høje priser på en varer der har færre omkostninger i digital form. Men de forskellige organisationer der har til formål at "beskytte rettighedshaverne" spænder ben for dette og er den direkte årsag til at vi i DK ser de tåbelige priser. Der har været mange historier om forsk services ala Spotify m.m. der gerne vil til Danmark men bliver flere år forsinket og ender med voldsomme priser pga. de tosser der sidder i Koda, IFPI m.fl. Det værste er at de organisationer sidder med løsningen men nægter at hører efter hvad både almindelige forbrugere, eksperter såvel som statistikkerne fortæller dem. De har derefter ofte held med at overbevise vores regering om at de så skal kompenseres igennem tåbelige punktafgifter på blankmedier, have specielle rettigheder i loven til at (rets)forfølge folk osv.

 • 1
 • 0
#26 Michael Lykke

Det gør jeg også - men enten så har du et andet Netflix abonnement end jeg har, eller også har du heller ikke adgang til de nyeste film på Netflix. Faktisk er jeg vildt skuffet over udvalget af nye film på Netflix.

Netflix har ganske rigtigt ikke alle de nyeste film i digital udgave - Det skyldes IGEN rettighedshaverne. Netflix har tidligere udtalt at de meget gerne vil tilbyde filmene langt hurtigere men de får ikke lov. Men til 45-50 kr i måneden forventer jeg heller ikke at få adgang til samtlige præmiere film der udgives - til gengæld har jeg adgang til et fremragende arkiv af film og især dokumentarfilm og TV serier som vi ikke har set skyggen af i Danmark.

Hvis den services inkluderede alle de nye præmiere film så måtte servicen gerne koste 4 gange så meget.

Pointen er bare at det er en fremragende service som giver voldsomt meget indhold til en meget overkommelig pris, men den type service findes ikke i Danmark... Pga. rettighedshaverne.

Min holdning er ganske klar - Rettighedshaverne er selvforskyldt i problemerne og de skal IKKE have nogen former for speciel lovgivning - Hverken i form af afgifter på blankmedier eller en tilsidesætning af alm. retspraksis som ACTA var et bud på. De har den samme lovgivning de kan benytte som alle andre og de har i forvejen fået alt for meget statsstøtte på den konto. Jeg tror at den bedste løsning på alle de her problemer(For alle parter) vil være at fjerne ALLE afgifter og love der særstiller rettighedshaverne(Jeg snakker ikke om den generelle ophavsret).

Det vil tvinger selskaberne til at konkurrere på markedsvilkår hvilket i sidste ende vil kræver langt lavere priser koblet med instant access - Som er det forbrugerne vil have. Og når først det er tilgængeligt i en fornuftig pris så vil kopieringen blive kraftigt begrænset - Ikke 100% fjernet, men argumentet for at fastholde kopieringen bliver meget små og de fleste gider ikke besværre sig med det.

 • 1
 • 0
#27 Michael Thomsen

Netflix [...]

Nu er det helt grundlæggende problem jo, at der ikke findes nogle streaming services, som kan bruges i Danmark uden at man begynder på alle mulige fix-fakserier med proxier, som gerne koster knapper.

Hvis der er nogle, som kender nogle streaming services, med et ordentligt udvalg (Netflix er fint til mig), som gider handle med danskere, så sig endelig til!

 • 1
 • 0
#28 Thomas Christensen

Min personlige holdning er, at al den der snak omkring at folk gerne vil betale, hvis det er nemt og billigt, er noget ævl og udelukkende er et røgslør folk forsøge at lægge ud over den reelle grund til piratkopiering - nemlig at folk ikke vil betale for noget de kan få gratis, uanset at det ikke er lovligt.

Sikke noget vrøvl. Streamingtjenester er en kæmpesucces. Masser af mennesker betaler gerne for deres underholdning på denne måde.

Du ved intet om "den reelle grund" til "piratkopiering". I N T E T. Desuden er omfanget af "piratkopiering" et fuldstændigt ligegyldigt mål. "Piratkopiering" er gratis. Det er 100% umuligt at sige noget om markedet for underholdningsprodukter ved at kigge på arbitrære/opblæste tal for "piratkopiering". Nuvel. Du er jo argumentresistent og kommer aldrig med referencer, der kan bakke dine absurde udtalelser op.

Men der findes kilder derude. Fx denne: http://www.arcticstartup.com/2012/01/23/statistics-on-scandinavian-music...

Across all three Scandinavian countries, the survey also shows that over half the people who previously downloaded music illegally no longer do so after they have been given access to a streaming service.

.

Røgslør min bare...

 • 2
 • 0
#29 Kristian Klausen

Michael Lykke Enig :)

Har lige sammenlignet priserne og tilgængelig på 5 film fra min film hylde, for de tjenester jeg kender til. (Kino On Demand, iTunes)

Iron Man: -Dvd: 63 kr fra amazon.co.uk inkl porto. -Kino.dk: De har den ikke :/ -iTunes: 55 kr i iTunes US store.

Iron Man 2: -Dvd: 91 kr fra amazon.co.uk inkl porto. -Kino.dk: Den har de heller ikke :/ -iTunes: 85 kr i iTunes US store.

2012: -Dvd: 54 kr fra amazon.co.uk inkl porto. -Kino.dk: Den har de heller ikke :( -iTunes: 75kr i den danske iTunes

Fast Five: -Dvd: 66 kr fra amazon.co.uk inkl porto. -Kino.dk: Den har de heller ikke :/ iTunes: 100 kr i den danske iTunes.

The A-TEAM: -DVD: 54 kr fra amazon.co.uk inkl porto. -Kino.dk: Den har de heller ikke :/ -iTunes: 100 kr i den danske iTunes

Som i kan se er det generelt dyrere at købe dem digitalt, og som i også kan se har kino.dk ikke en eneste af de 5 film jeg har købt på dvd.

Kan lige tilføje at film stort set er det eneste område jeg piratkopier på, de andre områder er der fine alternativer på :)

Hvis jeg skal havde filmen lovligt og til overkommelig pris skal jeg bestille den over f.eks amazon.co.uk eller cdon.dk. Bor i en lille by, så de har ikke det store udvalg af film, og den nærmeste større by ligger en halv time kørsel her fra == 1 time + brændstof for at få en dvd. Det er det hurtigste jeg kan få en dvd lovligt på, 1 time + brændstof, eller vente på den kommer med posten + 2 dage :/.

Hvis jeg skal havde filmen ulovlig, ind på TBP.se, 15 min senere er jeg gået i gang med at se den.

 • 1
 • 0
#30 Anders Rosendal

Det er det hurtigste jeg kan få en dvd lovligt på, 1 time + brændstof, eller vente på den kommer med posten + 2 dage :/.

Hvis jeg skal havde filmen ulovlig, ind på TBP.se, 15 min senere er jeg gået i gang med at se den.

Og det er derfor folk bruger tpb. http://theoatmeal.com/comics/game_of_thrones

itunes (had det eller ej) har en fordel over tpb: sangnavne osv er alt i orden. Lydstyrke osv.

På et tidspunkt lærer film branchen det vel... Indtil da har vi tpb :-D

 • 2
 • 0
#31 Flemming Frandsen

Det er helt tydeligt at de brancher hvor man har valgt at konkurrere med piraterne ved at levere et bedre produkt, til en anstændig pris, har det godt.

De tøsefornærmede tåber sætter sig i et hjørne og siger "Folk skal købe det ringe skidt vi sælger, den den pris vi dikterer, eller lade være" og så køber de politikere og love til at komme efter dem der ikke gider lege med dem.

Resultatet af en hårdere lovgivning er ikke at man begynder at købe de ringe produkter til den høje pris, men blot at man bruger bedre værktøjer der gør det meget svært for Internet politiet at opdage hvad man laver.

iTunes og venner burde have bevist at at kunderne gerne vil betale en rimelig pris for et godt produkt, selv om det også er nemt at lade være.

Man gør, som rettighedshaver, sig selv en tjeneste ved at se piratkopiering som en konkurrent, som man bliver nødt til at konkurrere med, ved at levere et bedre produkt og behandle kunderne bedre, for det er den eneste farbare vej.

Det bliver aldrig sværere at kopiere end det er i dag, så drop alle planer om at tjene penge på at kopiere data, sælg service og fysiske godter som det er svært for kopisterne at levere.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere