Ny dansk løsning tilbyder gratis indlejring af kort med grunddata

Illustration: Septima
Geodatavirksomheden Septima har frigivet en gratis tjeneste til indlejring af adresser på et kort bygget af frie grunddata

Den danske geodata-virksomhed Septima har lanceret en ny kort-løsning, som virksomheder og foreninger kan bruge til at indlejre kort på deres hjemmesider. I modsætning til Googles kortløsning kræves det ikke, at man registrerer sig, og der er ikke betaling eller begrænsninger i brugen.

Den nye komponent er oplagt, hvis man ønsker at vise, hvor ens firma eller butik ligger - eller hvor den lokale bridgeklub eller spejderhytte har til huse.

Læs også: Anbefaling til Erhvervsministeriet: Flere offentlige data skal gøres kommercielle

»Vi kan se et behov for, at virksomheder og andre kan få vist, hvor de ligger på et kort, uden at der er reklamer for pizzarestauranter - eller for din konkurrent. Vores løsning bygger på frie, danske data af meget høj kvalitet, og kortet sætter din virksomhed i centrum, uden forstyrrelser. Det giver et meget professionelt udtryk, « skriver virksomheden om den nye kortløsning.

Kortene i løsningen dækker hele Danmark og er en del af de frie grunddata, som staten og kommunerne står bag.

Grunddata er siden 2013 blevet indsamlet på tværs af statens it-systemer, så den offentlige og private sektor effektivt kan anvende dem.

Konkret bruger Septima frie geodata fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering(SDFE).

Illustration: Septima

Når man vil indlejre et kort med en adresse, fungerer det simpelthen ved, at man indtaster adressen, konfigurerer størrelsen og udseendet på kortet, og så ellers snupper den embed-kode som Septima genererer.

Alt sammen overstået på under et minut og uden registreringer.

Illustration: Septima

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen slår fast: Masser af vækst i åbne grunddata

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Mads Hjorth

Det er rigtig godt at se vores alle sammens data i brug!

Nu glæder jeg mig til at se den næste virksomhed der tager handsken op.

Septima’s løsning udstiller ‘bare’ de rå data og ligger et stykke javascript over. Hvor er den innovative løsning der skaber mere værdi ved at sammenstille SDFEs data med andre data....

Er der nogen der er igang med gode ideer?

 • 4
 • 0
#7 Gregers Petersen

Forretningsmodellen er ret enkel. Vi har et premiumprodukt, Septima Widget, der kan en masse mere end den gratis Septima Map. Den håber vi, nogle vil blive inspireret til at opgradere til. Derudover er vi klar med vores rådgivning og services, når folk har lært vores navn at kende - det har hidtil fungeret rigtig fint for os.

 • 4
 • 0
#14 Christian Nobel

Viamap er en del af Mølbak Landinspektører, og gæt engang hvem der er ansat hos Mølbak - tadaaah: Nikmal Raghestani

Hvis du skal prøve sådan et nummer, så skal du tone rent flag!

I øvrigt kørte jeg noget af den der demo, men stoppede da søsygen blev for voldsom.

 • 0
 • 0
#15 Nikmal Raghestani

Igen, jeg har blot svaret Mads Hjorth på hans spørgsmål og henviser dig til at læse OSM terms mht. kommerciel brug. Jeg skjuler ikke mine interesser her, og hvis du ser dette som værende "tydeligvis er en overtrædelse af V2's debatregler", så er du mere end velkommen til at anmelde mig til V2. Mht. vores demo, må du gerne sende mig en mail på nra@molbak.dk, og beskrive nærmere, hvad oplever af eventuelle problemer. God dag.

 • 0
 • 1
#18 Niels Hansen

Det ser ud til at du har en meget gammel version af jQuery (1.4.4) på sitet, som Septima Map forsøger at bruge. Den tidligste version af jQuery der understøttes er 1.7. Min anbefaling er at opgradere jQuery generelt for temaet, eller alternatitv kopiere denne linje ind lige før foran det du har indsat fra Septima Map

<script src="https://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>

Jeg vil ikke love at der er ikke noget andet funktionalitet der lider overlast, så du skal nok lige tjekke efter. Jeg har derudover talt med hovedudvikleren, og han er nu opmærksom på problemet.

 • 2
 • 0
#19 Niels Hansen

Vi har lavet en rettelse, der gør ovenstående linje unødvendig. Den lander i produktion i løbet af weekenden, og derefter burde det virke på din siden.

... Men jeg vil dog stadig anbefale dig at opgradere din jQuery-version :-)

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere