Ny cyberuddannelse i Østjylland - du skal dog allerede være f.eks. datamatiker

En ny uddannelse hos Erhvervsakademi Aarhus skal udklække specialister i it-sikkerhed.

Erhvervsakademi Aarhus udbyder nu en særlig uddannelse, hvor man bliver specialist i cybersikkerhed, oplyser DR Nyheder.

Uddannelseschef for erhvervsakademiet fortæller til mediet, at de studerende skal lære at bekæmpe it-kriminelle.

»De får i hvert fald nogle værktøjer til at opdage angreb i tide og sætte et forsvar op, så de kriminelle ikke kan angribe på den måde, de gør i dag,« siger Gert Simonsen til DR Nyheder.

De studerende kommer til at arbejde inden for fire kerneområder: system- og applikationssikkerhed, netværks- og kommunikationssikkerhed, design af sikre systemer og sikkerhedsledelse.

Han fortæller, at den nye uddannelse er udviklet i tæt samarbejde med blandt andet Forsvarsministeriet, brancheorganisationer og erhvervslivet.

Det første hold starter til efteråret, hvor der vil være plads til 30 studerende. Ansøgere til uddannelsen som specialist i cybersikkerhed skal have en uddannelse i it-teknologi i forvejen for at blive optaget.

I den forbindelse nævner DR Nyheder, at en uddannelse som datamatiker eksempelvis kan være adgangsgivende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Gert G. Larsen

"Ny cyberuddannelse" Hvad? Hvad har den betegnelse med sikkerhed at gøre??

Men det er jo fint nok. Det er prøvet mange gange før. Find lige en underviser, der ikke kun kan snakke om dos-virusser. Få evt. nogen fra den virkelige verden ind som undervisere, ligesom DTU har gjort på tilsvarende uddannelser tidligere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere