Ny CVR-hjemmeside ramt af nedbrud

Flytningen af webadgangen til at søge i CVR over på en ny platform under Virk.dk blev mandag ramt af problemer på grund af flere brugere end forventet.

En ny udgave af webadgangen til søgning i CVR gik i luften under Virk.dk fredag og fungerede efter hensigten i løbet af weekenden. Men hele mandagen har hjemmesiden været nede.

»Vi har haft flere brugere end beregnet, så vi har været nødt til at lukke ned, fordi det gik ud over vores andre tjenester. Det er vi kede af ikke at have forudset,« forklarer programleder Hanne Sommerfelt fra Erhvervsstyrelsen til Version2.

Antallet af brugere lå mandag cirka dobbelt så højt i forhold til i weekenden, og det var åbenbart nok til at skabe problemer, som ikke var fanget i testfasen.

»En ting er performancetest, noget andet er, hvad der sker i produktionen,« siger Hanne Sommerfelt.

Søgningen i CVR er blevet flyttet over på en ny platform baseret på Elasticsearch, som skal gøre det lettere at søge via ét søgefelt i data fra flere datakilder. Men mandag var det som følge af driftsproblemerne ikke muligt at foretage søgninger.

»Nu prøver vi at se, hvor flaskehalsene er, men når man fjerner én flaskehals, så dukker der tit nye op. Vi vil åbne igen i aften og se, hvad der sker. Hvis det går ned igen i morgen, må vi gå tilbage til den gamle version. Men det er nødplanen i worst case,« siger Hanne Sommerfelt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
Claus Jacobsen

tror såmænd nok de har data fra det gamle system, men som jeg lige kan se det, så ser det umiddelbart ud til at man nu "kun" søger 1 sted i samtlige databaser, hvor man tidligere skulle søge flere forskellige steder for at få adgang til de ønskede oplysninger, så de har nok i virkeligheden samlet flere databaser til en stor - og det kunne jeg godt forestille mig har givet dem nogle kvaler hvis HW så ikke har været skaleret, eller at man bruger flere kald end man gjorde tidligere. - der kan være en del faldgruber, men en manglende optimering af databasen kunne være en ret markant en af slagsen :-)

Rasmus Rask

Mikkel: De fleste data var blevet gjort gratis på det gamle cvr.dk, men regnskaber er først blevet købt fri nu. Det nye CVR på Virk skulle være en nemmere adgang til data på enkeltopslagsbasis vha. den nye søgefunktionalitet. Umiddelbart virker det som om de bare har lagt en ny skal oven på det gamle CVR med en ny søgemotor. Dermed arver vi nogen af problemerne fra det gamle CVR, men forhåbentlig har de styr på data neden under.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder