Ny CVR-hjemmeside ramt af nedbrud

7 kommentarer.  Hop til debatten
Flytningen af webadgangen til at søge i CVR over på en ny platform under Virk.dk blev mandag ramt af problemer på grund af flere brugere end forventet.
8. december 2014 kl. 16:29
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny udgave af webadgangen til søgning i CVR gik i luften under Virk.dk fredag og fungerede efter hensigten i løbet af weekenden. Men hele mandagen har hjemmesiden været nede.

»Vi har haft flere brugere end beregnet, så vi har været nødt til at lukke ned, fordi det gik ud over vores andre tjenester. Det er vi kede af ikke at have forudset,« forklarer programleder Hanne Sommerfelt fra Erhvervsstyrelsen til Version2.

Antallet af brugere lå mandag cirka dobbelt så højt i forhold til i weekenden, og det var åbenbart nok til at skabe problemer, som ikke var fanget i testfasen.

»En ting er performancetest, noget andet er, hvad der sker i produktionen,« siger Hanne Sommerfelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søgningen i CVR er blevet flyttet over på en ny platform baseret på Elasticsearch, som skal gøre det lettere at søge via ét søgefelt i data fra flere datakilder. Men mandag var det som følge af driftsproblemerne ikke muligt at foretage søgninger.

»Nu prøver vi at se, hvor flaskehalsene er, men når man fjerner én flaskehals, så dukker der tit nye op. Vi vil åbne igen i aften og se, hvad der sker. Hvis det går ned igen i morgen, må vi gå tilbage til den gamle version. Men det er nødplanen i worst case,« siger Hanne Sommerfelt.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
9. december 2014 kl. 12:19

Nu er den gamle version kommet tilbage online, så jeg går ud fra at de har givet op, i hvert fald midlertidigt.

Jeg se den nye version i går aftes og designmæssigt er den klart bedre end den gamle, så vi må da håbe de får styr på det.

6
9. december 2014 kl. 11:28

Mikkel: De fleste data var blevet gjort gratis på det gamle cvr.dk, men regnskaber er først blevet købt fri nu. Det nye CVR på Virk skulle være en nemmere adgang til data på enkeltopslagsbasis vha. den nye søgefunktionalitet. Umiddelbart virker det som om de bare har lagt en ny skal oven på det gamle CVR med en ny søgemotor. Dermed arver vi nogen af problemerne fra det gamle CVR, men forhåbentlig har de styr på data neden under.

4
9. december 2014 kl. 11:05

Siden er stadig nede, så problemerne må være større end som så.

1
8. december 2014 kl. 18:50

Har man ikke haft data fra det gamle cvr.dk der kunne indikere hvad man kunne forvente af brugere?

Og det er vel ikke underligt at der er flere brugere på hverdage? Det er vel i bund og grund hovedsagligt firmaer der benytter cvr?

3
9. december 2014 kl. 00:07

Man kan meget mere nu. Ting der før kostede penge er gratis. Derfor er der mange der er i gang med at udforske de nye muligheder.

5
9. december 2014 kl. 11:07

Var de fleste ting ikke allerede blevet gratis på den gamle løsning på cvr.dk?

2
8. december 2014 kl. 20:58

tror såmænd nok de har data fra det gamle system, men som jeg lige kan se det, så ser det umiddelbart ud til at man nu "kun" søger 1 sted i samtlige databaser, hvor man tidligere skulle søge flere forskellige steder for at få adgang til de ønskede oplysninger, så de har nok i virkeligheden samlet flere databaser til en stor - og det kunne jeg godt forestille mig har givet dem nogle kvaler hvis HW så ikke har været skaleret, eller at man bruger flere kald end man gjorde tidligere. - der kan være en del faldgruber, men en manglende optimering af databasen kunne være en ret markant en af slagsen :-)