Der har været problemer, men nu skal der nye boller på suppen. Der skal ryddes op i CSC Danmark.
Selvom den nye direktør for CSC Nordic, John Walsh, ikke udtrykker sig så direkte, er der ikke tvivl om budskabet.
Amerikaneren er efter ti år hos CSC i USA blevet sendt til de nordiske lande, hvor den danske afdeling de sidste mange år ikke har givet meget andet end underskud og bøvl.
Og siden udnævnelsen i oktober, har han sat ind på flere fronter. Først og fremmest skal de nødlidende projekter hos CSC rettes op så hurtigt som muligt.
»Det står klart, at vi har nogle projekter, der har problemer. Så jeg har medbragt et hold med de bedste specialister, som CSC har. De har været i gang i seks uger, og vi har set en god fremgang i projekterne,« forklarer John Walsh til Version2.
Samtidig har han ryddet ud i ledergruppen for CSC i de nordiske lande og Baltikum, og ti chefer er allerede blevet udskiftet.
Vil bringe amerikansk CSC-power til Danmark
Trods den store udfordring er han optimist, og han gentager flere gange i interviewet, at CSC er i Danmark for at blive.
»Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at blive et profitabelt firma igen. Jeg har den fulde opbakning fra direktøren og bestyrelsen i CSC til at gøre, hvad der er nødvendigt, og til at investere i CSC Danmark,« siger John Walsh.
Udover hurtigt at få løst de tekniske problemer, der plager nogle af projekterne hos CSC, er målet generelt at få en langt tættere forbindelse mellem den danske forretning og resten af CSC.
»Vi har 97.000 medarbejdere verden over, og jeg kan bringe den power fra CSC til Danmark. Historisk set har vi ikke været gode nok til at bruge den mulighed for at trække på tekniske eksperter fra hele CSC,« siger John Walsh.
Med mistanke om fejl eller fusk i regnskabet for CSC Danmark for op til en halv milliard, har firmaet heller ikke brilleret på den front. Det skal der også rettes op på, siger den nye direktør.
»CSC er et meget etisk firma. En af grundene til, at jeg er her, er at sikre, at vi udvikler forretningen på en måde, så vi ikke får den slags problemer igen,« siger John Walsh diplomatisk.
Han er flyttet til København med sin kone og to børn og glæder sig til at komme rigtigt i gang, efter at have brugt den første tid på at flyve rundt til alle landene, han skal bestyre, og holde møder med alle tænkelige interessenter - også fagforeningerne.
Ingen konkrete fyringsplaner endnu
I foråret var CSC Danmark ramt af en massiv arbejdskamp, med lockout og strejke i mange måneder, og kom i en hård kamp med fagforeningen Prosa. CSC endte med at vinde kampen og fik de strejkende medarbejdere tvunget over på en ny overenskomst, hvor der for eksempel ikke er samme lange opsigelsesvarsel på op til 14 måneder som før.
Frygten hos Prosa var dengang, at CSC efter at have fået afskaffet de lange opsigelsesvarsler ville begynde at fyre mange medarbejdere. Men den slags vil John Walsh ikke forholde sig til endnu.
»Jeg er lige kommet, og jeg har ikke lige nu konkrete planer om at restrukturere firmaet eller fyre folk. Det kan blive nødvendigt med restruktureringer for at gøre forretningen profitabel, men vi ansætter hvert år 15.000 medarbejdere i CSC globalt, og der er rigtig gode kompetencer her, som vi så kan bruge andre steder i CSC. 80 procent af vores opgaver er ikke bundet af, hvor de bliver udført,« siger John Walsh.
Når du har det globale perspektiv, stikker de danske ansatte så ikke ud som dyre medarbejdere, med rigide vilkår, set med ledelsens øjne?
»Vi har folk i resten af CSC, som er dyrere end de danske ansatte, og nogle er lige så dyre, og de bliver brugt over hele verden. Det handler om at udvide paletten af muligheder for de ansatte,« siger John Walsh.
Han tilføjer, at CSC Danmark har mange opgaver for staten, som skal køres fra Danmark, så der vil altid være brug for dygtige folk til at løse disse opgaver lokalt.
Den store forkromede strategiplan for CSC Danmark er først klar om nogle måneder, så den foreløbige vurdering fra den nye direktør er kortfattet:
»Min vurdering indtil videre er, at vi har gode kunder, et stærkt team, og så har vi nogle problemer her og der med levering, som vi kan løse.«
Ser du generelt CSC Danmark som et sundt firma med glade medarbejdere?
»Det har været svært for alle her, med strejkerne og problemerne i den forbindelse, både medarbejderne og ledelsen og fagforeningen. Men det har vi bag os nu. Vi er her for at blive, og vi har en lovende fremtid for os.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.