Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU

28. maj 2021 kl. 10:3867
Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
App’en, der er udviklet af Trifork og Netcompany, bliver officielt lanceret i eftermiddag. Passet kommer til at gælde både herhjemme og ved rejser til resten af EU.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den længe ventede coronapas-app er nu tilgængelig i både Apple’s Appstore og Google Play-butikken.

Det skriver Ritzau ifølge Politiken.

App’en, der meget simpelt hedder ‘Coronapas’, giver adgang til testsvar og vaccinationsinformation, og kan benyttes som gyldigt coronapas i Danmark og resten af EU.

Det betyder, at man bevæbnet med den nye app både kan komme i teatret herhjemme eller stige ombord på et tog og køre ud over landets grænser for at besøge resten af unionens lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stribe ministre fra regeringen og spidser fra erhvervsorganisationerne vil være til stede, når app’en lanceres i Københavns Lufthavn senere i dag.

Prisen for udviklingen af app’en er ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) omkring 22 millioner kroner, men det forventes, at prisen for det samlede projekt, som Netcompany og Trifork, der er leverandører på projektets app og den bagvedliggende infrastruktur, bliver omkring 50 millioner kroner hjem, skriver Ritzau

67 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
66
1. juni 2021 kl. 14:27

Det du kan scanne i den app er en QRkode i forbindelse med at du har været til et arrangement, så du kan spores efterfølgende.</p>
<p>Jeg har ikke kunnet finde noget i den der skulle kunne bruges til at verificere et coronapas.

Du har ret at TousAntiCovid pt. kun er en kontaktsporings-app. Og at jeg overså det i min iver efter at teste scannefunktionen. Lidt forledt af Torben Runes kommentar om at Frankring var først med dette - og at det tilsyneladende var denne app.

Nu har jeg undersøgt det lidt mere - og det er planen at TousAntiCovid skal udvides til at kunne vise Coronapas. Om Check funktionen bliver indbygget - bliver en særlig udgave kun til myndigheder og flyselskaber - eller en bredere tilgængelig særlig udgave - fremgår lidt forskelligt. Men endnu er der altså ikke tale om at Frankrig er klar.

Her er det officielle site for TousAntiCovidog her er et strategipapir med omtale af planerne.

64
1. juni 2021 kl. 10:50

Kan det køre offline? Eller kræver al validering af der kaldes til centrale servere som naturligvis logger requests til senere brug ("overvågning er frihed").

Den kører offline, undtagen når passet skal fornys - hver time. @christianpanton (på Twitter) lavede noget kode, som kan vise indholdet af QR-koden, som default kun består af en udstedelses- og udløbs-dato, samt en signatur af indholdet, så der ikke kan fifles med datoerne.

63
31. maj 2021 kl. 20:13

Kan du linke til den app du har hentet? Jeg kan ikke finde den Franske der kan bruges til at verificere ID'en.

Jeg kunne heller ikke finde den direkte i mobilens PlayStore, men fandt den via nettet her:https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.gouv.android.stopcovid&hl=en_US&gl=US

Man skal en del klik igennem for at komme frem til hvor man kan scanne. Men heldigvis bliver man ikke bremset i installationen af en fransk pendent til NemID.

62
31. maj 2021 kl. 18:32

Yep, det er klart!

Kan du linke til den app du har hentet? Jeg kan ikke finde den Franske der kan bruges til at verificere ID'en.

61
31. maj 2021 kl. 15:54

Altså: Hvorfor overhovedet vise en international QR-kode, der ikke virker i stedet for (frem til 1. juli) at vise en tekst, der siger at fra 1 juli kan man benytte passet i de lande, der fremgår af en løbende opdateret linkliste?

Jeg vil forvente at den danske stat signerer QR-koden allerede nu (det er i hvert fald hvad jeg har læst andetsteds, måske i appens egen beskrivelse?), mens Frankrig ikke har implementeret den danske signeringsnøgle. Det bliver lidt modsat af hvad Peter skrev, men hvorfor ikke vise den signerede QR-kode allerede nu, og så lade andre lande kunne læse og validere QR-koden når de har implementeret den danske signeringsnøgle?

Det kan dårligt være et dansk problem at Frankrig ikke godkender den danske nøgle såfremt den danske nøgle er smidt op i brokeren.

60
31. maj 2021 kl. 15:21

Brokeren går live 1. juli. Som jeg skrev, prøv igen da.</p>
<pre><code>[quote id=427695] At forordningen først får bindende virkning pr. 1 juli og 6 uger frem forhindrer jo ikke nogen i at overholde den tidligere.
</code></pre>
<p>Offentlige myndigheder må kun udføre handlinger, som der er hjemmel til i gældende lov. Det er sådan set en helt grundlæggende beskyttelse af vores allesammens rettigheder i et demokratisk retssamfund, at myndighederne ikke må foretage opslag i registre om dig for at kunne besvare en forespørgsel fra udlandet, med mindre de har hjemmel til det.

Peter - du snakker forbi mig. Læg mærke til at jeg skriver "fra et anvenderperspektiv" og du åbenlyst fra et udviklerperspektiv.

Når den internationale udgave af passet ikke virker i praksis - uanset om årsagen er teknisk eller legal - synes du så stadig det er helt uproblematisk at give folk et sådant pas, så de vælter ud i verden med en tro på at det virker? Eller regner du med at gamle fru Jensen selv nærstuderer diverse forordninger inden hun rejsebegejstret begiver sig afsted med passet i sin telefon?

Altså: Hvorfor overhovedet vise en international QR-kode, der ikke virker i stedet for (frem til 1. juli) at vise en tekst, der siger at fra 1 juli kan man benytte passet i de lande, der fremgår af en løbende opdateret linkliste?

59
31. maj 2021 kl. 14:49

Det må man konstatere at det så ikke gør. At forordningen først får bindende virkning pr. 1 juli og 6 uger frem forhindrer jo ikke nogen i at overholde den tidligere.

Brokeren går live 1. juli. Som jeg skrev, prøv igen da.

[quote id=427695]
At forordningen først får bindende virkning pr. 1 juli og 6 uger frem forhindrer jo ikke nogen i at overholde den tidligere.

Offentlige myndigheder må kun udføre handlinger, som der er hjemmel til i gældende lov. Det er sådan set en helt grundlæggende beskyttelse af vores allesammens rettigheder i et demokratisk retssamfund, at myndighederne ikke må foretage opslag i registre om dig for at kunne besvare en forespørgsel fra udlandet, med mindre de har hjemmel til det.

58
31. maj 2021 kl. 14:40
57
31. maj 2021 kl. 14:31

Og du har valgt at vise det internationale pas i appen, inden du tjekker med den franske app?

Yep, det er klart!

Og det jeg svarede på refererer i øvrigt til #44 og #50, hvor det umiddelbart indikeres at systemet skulle virke allerede nu, idet "Frankrig var det første EU land som implementerede DGC" og at "frameworket har været på plads i flere måneder"

Det må man konstatere at det så ikke gør. At forordningen først får bindende virkning pr. 1 juli og 6 uger frem forhindrer jo ikke nogen i at overholde den tidligere.

Jeg mener fra et anvenderperspektiv, at det er dybt problematisk at app'en viser "International Travel" udgaven uden at give brugeren information om i hvilke lande og i hvilke sammenhænge den teknisk set overhovedet kan benyttes. Mens der omvendt er en fin info-side om at man skal tjekke de medicinske COVID-19 regler for det land, man skal besøge.

Det kan jo ikke være svært at linke til en løbende opdateret liste over hvilke lande, der er lavet interoperabilitets-tests med, så folk ved om de skal have et papir-pas med eller om de kan forlade sig på den digitale udgave.

56
31. maj 2021 kl. 14:23

Hvor kommer timeprisen på 2500 kr pr. person fra? Det er vel ikke normen i IT-konsulentbranchen nu?

Nej, det var faktisk ment som et opråb. Der er ingen måde at den app bør koste det beløb, uanset hvormange møder man mener at måtte afholde med branchens dyreste konsulenter.

Det kræver hverken 10 personer i en uge eller 2.500 DKK/t. at etablere en pålidelig platform.

Og så burde det ikke være en app, men fuldt tilgængelig via HTTPS på et almindeligt website.

App løsningen bidrager med ingenting, som et website ikke ville have kunne løse.

54
31. maj 2021 kl. 12:45

Den simple testcase har man så ikke fået med for de 50 millioner.

Det kan man ikke konkludere. Verifikationsprotokollen er implementeret, og bør virke både online og offline. Om broker funktionen er oppe at køre med alle lande og om der f. eks. er blevet overført de rigtige nøgler til appen ved vi ikke. Uden broker virker validering mod andre lande selvfølgelig ikke.

53
31. maj 2021 kl. 12:39
52
31. maj 2021 kl. 12:32

Det gør han ved at scanne din QR kode ved hjælp af appen TousAntiCovid-Check

Den simple testcase har man så ikke fået med for de 50 millioner. Mens det virker fint, når jeg scanner min ene telefon med med den anden fsva den danske Corona pas app, fortæller den franske app konsekvent at koden er ugyldig.

Så det er nok ikke lige nu, man skal anbefale danskere at tage til udlandet udelukkende med det digitale Corona pas.

50
31. maj 2021 kl. 11:22

Står der så noget om hvornår de skal gøre det?

Ja, se: https://joinup.ec.europa.eu/collection/open-source-observatory-osor/news/open-source-digital-green-certificate

Om alle EU lande er på plads kan man selvfølgelig godt stille spørgsmålstegn ved, men mon ikke implementeringen mange steder er klar. Frameworket har været på plads i flere måneder, og mange lande har (egne) kørende apps.

Skal man ud og rejse kan man stadig blive mødt af "gamle" krav uden app. Det kan man bl.a. se på :https://reopen.europa.eu/da Her kan man angive fra- og til-land og se hvilke regler der gælder.

49
31. maj 2021 kl. 10:51

Står der så noget om hvornår de skal gøre det? Landende er også forpligtet til at overholde afgørelser fra EU domstolen men hvordan er det lige med det? Jeg tvivler voldsomt på at alle de almindelige toldere og politi folk i EU kender til det her og bare lidt uden vidre vil godkende det. Så et er et stykke EU papir noget andet er praksis. Der kommer til at gå tid før det her pas giver en nogenlunde flydende rejse over alt i EU, jo lufthavne og ligende store rejse steder skal nok komme med hurtigt men det er jo kun en brøkdel af grænseovergangene og en meget lille del af de betjente der skal tjekke indrejse rundt om i EU. Så jeg ser ikke det her pas som et mirakelmiddel uanset EU certifikater eller ej.

46
31. maj 2021 kl. 09:34

Det gør han ved at scanne din QR kode ved hjælp af appen TousAntiCovid-Check, som ligger på alle relevante myndighedspersoners smart devices. Frankrig var det første EU land som implementerede DGC.

Jeg er med på, at det fremgår af dit link til den tekniske arkitektur, men du kunne godt lige have nævnt, at TousAntiCovid-Check ikke gør det alene, men at det kontakter den centrale broker med en forespørgsel, hvorefter brokeren kontakter den danske hub, som svarer tilbage, at ja den er god nok.

45
31. maj 2021 kl. 09:32

Tænk den dag, passet indeholder data fra SKAT og man vil på biblioteket, men ikke kan, da man skylder penge til det offentlige og derfor ikke kan bruge de faciliteter, de stiller til rådighed…

Du har hørt, at man skal bruge lånerkort for at låne bøger på biblioteket, ikke?

Lånere, der skylder biblioteket 200 kr. eller derover i gebyrer, kan udelukkes fra at låne, indtil hele gælden er betalt.

https://bibliotek.kk.dk/hjaelp/generel-info/bibliotekernes-reglement-og-husorden

42
31. maj 2021 kl. 09:19

Kan vi ikke lige få en bekræftigelse fra myndighederne i de andre EU lande at de vil godtage denne danske app?

Den danske app følger EUR-Lex 52021PC0130 (se: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:52021PC0130) også kaldet Digital Green Certificate.

Det fremgår, at medlemslandene er forplightet til at acceptere certifikater som overholder Digital Green Certificate standarden.

Hvis man er interesseret i at se den, og det dertil opbyggede trust framework, så er al nødvendig information tilgængelig her:https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/ehealth/docs/trust-framework_interoperability_certificates_en.pdf - "Interoperability of health certificates - Trust framework V.1.0 2021-03-12"

Så EU myndighederne ikke alene kan, men skal godkende disse certifikater. Noget andet er så, at der er forskellige regler i de forskellige lande, f.eks. er aldersgrændserne for vaccination forskellige, og det skal man selvfølgelig have styr på inden man begiver sig på ferie - men det har ikke noget med accepten af Digital Green Certificate at gøre.

41
31. maj 2021 kl. 08:58

"kan benyttes som gyldigt coronapas i Danmark og resten af EU."

Kan vi ikke lige få en bekræftigelse fra myndighederne i de andre EU lande at de vil godtage denne danske app? Et er at den lever op til nogle EU krav andet er om landende godtager den og hvordan tjekker en fransk grænsevagt at passet er gyldigt?

40
31. maj 2021 kl. 08:38

Jeg forstår det som en mulighed for at indscanne et allerede udskrevet coronapas. Det virker som en fuldstændig overflødig feature, og jeg har ikke fundet anledning til at give app'en tilladelse.

Du kan scanne andres coronapas. Grundlæggende har man udviklet én app til alle - både dem, som skal vise passet og dem, som skal kontrollere det. Hvis du på intet tidspunkt skal kunne scanne passet, så er der ingen årsag til at tillade appen adgang til kameraet.

39
31. maj 2021 kl. 07:14

Måske er det bl. a. derfor, at straframmen for at snyde med coronapasser er 4 års fængsel.

Det synes jeg godt nok er alt for lidt. Det kan jo bringe hele oplukningen og den danske økonomi i fare, og kaste vrag på den hundedyre testindsats, som finder marginal flere smittede, og for ikke at tale om hele det gode arbejde, som udføres vores i forvejen hårdt prøvede erhvervsliv, f.eks. ca. halvdelen af barene i pressens stikprøve i - var det Aarhus?.

Hvis Karen, som har været så heldig at møde drømmefyren på byturen dagen før sammen med Tina, men er så uheldig at tabe sin telefon i toilettet, ikke ved, at man bare skal sige "jeg er fritaget", men i stedet låner Tinas telefon, så er hun godt nok dummere end politiet tillader og fortjener de fulde 4 år eller mere! Også selvom samme Tina var til test med Karen om eftermiddagen før byturen og de viste hinanden deres coronapas inden de gik i byen. Det virker urimeligt, at Tina ikke også kommer i fængsel.

Og det forkommer især urimeligt, når f.eks. Herr Baron von Viehlgaehlt, som sidder i topledelsen af en systemisk vigtigt finansiel institution (vi snakker ikke Roskilde Bank her) risikerer hele 3 års fængsel, hvis han bevidst og over flere år aktivt medvirker til systematisk hvidvask mv.

Jeg mener, det er jo ikke genåbningen som er i fare pga. fejl begået i kådhed med en tvivlsom app (med gyroskopisk animeret "holografisk vandmærke, ahem!), som alligevel skal fases ud om et øjeblik - det er jo bare tilliden til pengesystemet, og fremme af, ja, hvem ved, vi jo ikke engang vide, om det kunne være terrorfinansiering, narko- eller våbenhandel, organiseret kriminalitet, prostitution og menneskesmugling, eller støtte af diktaturer. Eller massiv skatteunddragelse og andet trivielt.

Nej, Herr Baron von Viehlgaehlt ved udemærket, hvad han gør, så her virker den store straframme urimelig - det vil ikke gøre nogen form for indtryk på ham. Og iøvrigt skal han lige dømmes først. Karen, derimod, hun fortjener at der bliver statueret et hurtigt og tydeligt eksempel. For alles bedste.

37
30. maj 2021 kl. 23:29

Nu har jeg ikke selv hentet sundheds app'en men hvis du kan bruge dit kamera igennem den er det derfor at den viser at den har adgang

Hvis du ikke selv har adgang til dit kamera igennem app'en så det mystisk

Men det kan også være at de har planer om at du skal scanne en stregkode med din app når du fx besøger en restaurant men så skal de selvfølgelig opdater app"en først vis det ikke allerede er er implementeret

Men dette er bare et gæt på hvorfor den skal have adgang til dit kamera

36
30. maj 2021 kl. 13:37

Hvordan det bliver til ikke 5, men 50 millioner er ret svært at begribe.

Disse firmaer har fundet en måde at malke det offentlige på, som åbenbart er helt lovlig. Jeg tror de udnytter politikernes ringe IT-kendskab.

App'en er ekstremt simpel. Den indeholder en visningsfunktion med 2-3 datakilder, Nem-ID integration og en scanningsfunktionalitet som kan hentes overalt på nettet. Backend-delen er også simpel.

I alt er der 20 siders kode, i et cross-platformsprog som C# og Xamarin. En enkelt udvikler kan lave det på en måneds tid. Dvs. omkostninger på 60.000 kr plus moms.

Prisen til drift kender jeg ikke, men selvfølgelig koster det noget når løsningen skal skalere til flere mio. brugere. Men der er jo cloud- og hosting-firmaer som er specialiserede i den del.

Så man har taget en løsning til 100.000 kr og ganget prisen med 500 for at malke staten mest muligt. Men staten malker jo også borgere og firmaer mest muligt, så måske er det helt OK.

33
30. maj 2021 kl. 10:16

Sidste tal jeg kender, er 2000 FF og er fra 1992, så 2500 kr i 2021 lyder ikke helt urealistisk. Det er selvfølgelig ikke hvad medarbejdere får udbetalt, men inkl. virksomhedens "overhead".

30
30. maj 2021 kl. 08:31

Nu har jeg så lige på min telefon taget et screenshot af appen. så det billede kan jeg jo vise til alle fremover uden de vil opdage noget. altså medmindre de scanner den QR code der er indlejeret. Men hvem fanden gør lige det ud over myndigheder og evt vagter ved større events.

1: snyd med coronapas kan koste op til 4 års fængsel: https://www.berlingske.dk/danmark/snyd-med-coronapas-kan-koste-op-til-fire-aars-faengsel

2: appen indeholder såkaldte "gyroskopbaseret animation" som ikke kommer med i screendumpet, og som er meget nemt at se, hvis man ved hvor man skal kigge: https://www.netcompany.com/da/Coronapas

3: og alle kan checke om du snyder da appen jo også har en scanner.

Så med mindre du meget gerne vil ind og ruske træmmer, så brug hellere appen som den er tiltænkt.

29
29. maj 2021 kl. 20:15

Da politikerne for nyligt mente at det var bedre at gå over til en "tillidsbaseret model", hvor virksomhedsejere ikke længere er pålagt at foretage kontrol, blev jeg temmelig overrasket. Tillid har det været småt med fra regeringen mod befolkningen de sidste 20-30 år, og det er kun gået én vej.

Jeg forestiller mig faktisk at politikerne har opdaget at man ikke kan påkræve at få at vide hvorfor folk er undtagede, hvis de er det - men nu havde de jo allerede bestilt appen til 50 mio. så måske ville det være politisk selvmord at indrømme at man ikke lige havde læse på lektien.

Derudover: Er der nogen der har problemer med nemid-verificering i appen, hvis man anvender Firefox som default browser (og den dermed laver verificeringen derigennem? den smider en url_scheme fejl)

28
29. maj 2021 kl. 15:15

Tog en test igår og har lige åbnet appen. Appen virker! så langt så godt. Nu har jeg så lige på min telefon taget et screenshot af appen. så det billede kan jeg jo vise til alle fremover uden de vil opdage noget. altså medmindre de scanner den QR code der er indlejeret. Men hvem fanden gør lige det ud over myndigheder og evt vagter ved større events. Jeg kan virkelig ikke se man bruge dette til noget

26
28. maj 2021 kl. 16:35

Nogen der har styr på hvordan valideringen fungerer helt teknisk?

Kan det køre offline? Eller kræver al validering af der kaldes til centrale servere som naturligvis logger requests til senere brug ("overvågning er frihed").

Umiddelbart lyder det som en "fin" måde at få en masse skønne data til div. forskere og politikere, som næppe vil lade en masse nemid validerede datapoints gå tabt.

25
28. maj 2021 kl. 16:05

Jeg forstår det som en mulighed for at indscanne et allerede udskrevet coronapas. Det virker som en fuldstændig overflødig feature, og jeg har ikke fundet anledning til at give app'en tilladelse.

Scanner muligheden er ikke til at scanne ens udskrevne coropas, men kan bruges på samme måde som i kørekort app'en til at tjekke andres coronapas / kørekort. F.eks. kan din frisør med sin coronapas app skanne dit coronapas (QR-koden) og få at vide om det er gyldigt eller ej.

24
28. maj 2021 kl. 15:45

Det var ikke min pointe. Jeg mener bare ikke, det hører sig til, at man skal vise et Coronapas for at kunne bevæge sig frit rundt, som fx. at gå i biografen. Det minder mig for meget om de gamle Østbloklande. Tænk den dag, passet indeholder data fra SKAT og man vil på biblioteket, men ikke kan, da man skylder penge til det offentlige og derfor ikke kan bruge de faciliteter, de stiller til rådighed…

22
28. maj 2021 kl. 15:29

mon ikke Min Sundhed app udviklerne kan tilføje en QR kode og lade visningen af person oplysninger være konfigurerbart for lidt mindre end 55mill

Præcis!

Det tager højst et par dage at udvikle signeret XML som QR kode og en tilsvarende scanner, som fungerer i alle almindelige browsere.

Datagrundlaget og integrationerne er allerede eksisterende i sundhed.dk

Lad os sige en uge, et team på 10 personer til 2.500 kr i timen:

10 x 40 x 2.500 = 1.000.000 DKK

Hvordan det bliver til ikke 5, men 50 millioner er ret svært at begribe.

Kan man få indsigt i budgetudregningen?

21
28. maj 2021 kl. 15:26

Der vises ikke CPR-nummer, navn m.m. på selve coronapasset. Det vises i Min Sundhed og når du printer dit coronapas.

Det er godt nok smart ikke at vise navn, cpr nr. etc. det gør det jo rimeligt svært at låne sin mobil til en ven, så medmindre valideringen af coronapas vil vise de personlige oplysninger så bliver det da rimeligt nemt at snyde med og rimeligt svært at opdage i forhold til i dag.

19
28. maj 2021 kl. 15:05

APP'en ønsker adgang til at tage billeder og optage video. En der har hentet den og kan komme med en god grund?

Under APP'en står følgende:- Appen registrerer ikke yderligere information om dig og baserer sig udelukkende på data, der i dag fremgår i de centrale sundhedsdatabaser

18
28. maj 2021 kl. 14:12

Ja den lå mget langt nede ved søgning i app store efter lle mulige covid19 apps - selv om den som dene eneste passede på søgeordet "coronapas"

17
28. maj 2021 kl. 14:05

Som der er blevet nævnt er det en vild pris for noget der kun skal holde nogle måneder. Men sevom det skulle køre vidre i årevis syntes jeg stadig prisen virker helt forskruet. Det kunne være fint hvis der var adgang til kildekoden så man i det mindste kunne se hvad man fik for pengene. (side note der er et borger forslag om at gøre det til tvang https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-07672 ) Men især når det er sådan nogle haste udbud burde der da være en del mere opsyn med hvad der kom ud i den anden ende.

14
28. maj 2021 kl. 13:15

Vi tilbydes ikke den nye coronapasapp i app store på vores gamle men ellers brugbare Iphones (6 og 6+). Måske mangler vi en opdatering af IOS, men det er vel næppe det alene. For så er der mange, der ikke kan få appen. Andre med dette problem?

16
28. maj 2021 kl. 13:37

Så er det af med sølvpapirshatten - og ud på ny telefon shopping, det er vist også på tide. Der er jo ingen grund til at du skal stoppe væksten :-)

13
28. maj 2021 kl. 13:08

Nu skal man jo altid være varsom med at gøre antagelser om andres kode, men mon ikke Min Sundhed app udviklerne kan tilføje en QR kode og lade visningen af person oplysninger være konfigurerbart for lidt mindre end 55mill ?

12
28. maj 2021 kl. 12:33

Når du flasher Min Sundhed, så viser du ret mange oplysninger, det gør du ikke med den nye - den fortæller bare den der verificerer dit pas om du har gyldigt pas eller ej. Intet andet. Du kan så bede den om at inkludere dit navn og din fødselsdag, men det er ikke default.

11
28. maj 2021 kl. 12:32

Det bliver et klart nej tak herfra. Det er en glidebane af rang, at man skal vise sundhedsoplysninger for gå på restaurant eller i biografen.

og

Er det en forbedring i forhold til hvad der allerede findes i Min Sundhed app'en fra regionerne ?

Forbedringen er, at man ikke viser persondata når man er ude. Der står alene om man må komme ind eller ej, og der er en QR-kode som det kan valideres. Som standard er der ikke navn, fødselsdato, testdato eller andet. Der er tale om, persondatamæssigt, at glide op ad bakke fra MinSundhed, som jo viser navn, billede og mere detaljeret sundhedsdata end den nye app.

10
28. maj 2021 kl. 12:30

Er det en forbedring i forhold til hvad der allerede findes i Min Sundhed app'en fra regionerne ?

App'en er væsentlig anderledes på flere punkter end hvad du kan se i Min Sundhed app'en:

  1. Der vises ikke CPR-nummer, navn m.m. på selve coronapasset. Det vises i Min Sundhed og når du printer dit coronapas.
  2. Myndigheder, virksomheder m.fl. kan validere dit coronapas ved at bruge scanner-funktionen i app'en. På samme måde som i Kørekort app'en. Myndigheder og virksomheder jo som udgangspunkt ingen mulighed for at validere ægtheden af det coronapas der vises i Min Sundhed eller er printet.
  3. App'en kan bruges ved rejser i EU og andre lande. Den lever op til EU's Digital Green Certificate.

Til tider får man det indtryk at regeringen har tilføjet Netcompany (og nu Trifork) til finansloven

App'en har været i et haste udbud hvor myndighederne har sendt information ud til en række leverandører og bedt interesserede vende tilbage med et tilbud indenfor kort tid. Så den er ikke direkte tildelt til Netcompany / Trifork.

8
28. maj 2021 kl. 12:10

Er det en forbedring i forhold til hvad der allerede findes i Min Sundhed app'en fra regionerne ?

Til tider får man det indtryk at regeringen har tilføjet Netcompany (og nu Trifork) til finansloven

7
28. maj 2021 kl. 11:38

Er det ikke det her de snakkede om de ville udfase (coronapas), til August, når alle var vacineret, men så er der selvfølgelig EU delen tilbage, ellers virker det voldsomt at bruge 50mill på en app der skal bruges i 2-3 måneder.

Jo, det er den app der skal udfases. Problemet er at da man bestemte sig for at lave app'en og satte design og udvikling igang, var der ingen politisk beslutning om at den skulle udfases til august. Men ja, det er den samme app Danskere kan bruge til at dokumentere vacination, test og imunitet ved rejser i EU eller andre lande.

6
28. maj 2021 kl. 11:34

...er det baseret på NemID så der er begrænset gavn.

4
28. maj 2021 kl. 11:31

Har installeret den, på Android 10.

Appen er tydeligvis ikke færdig. Kan kun lukkes ved at tvangslukke. Sprogfejl. Og min udgave skriver "Gyldig i" - og så ikke mere, jvf. billedet øverst i artiklen.

3
28. maj 2021 kl. 11:19

Hvad er det egentlig beløbsgrænsen er før ting skal i EU udbud?

Er det ikke noget med 1 million Euro?

2
28. maj 2021 kl. 11:06

Det bliver et klart nej tak herfra. Det er en glidebane af rang, at man skal vise sundhedsoplysninger for gå på restaurant eller i biografen. Det hører sig ikke til i et liberalt demokrati…

1
28. maj 2021 kl. 10:45

Er det ikke det her de snakkede om de ville udfase (coronapas), til August, når alle var vacineret, men så er der selvfølgelig EU delen tilbage, ellers virker det voldsomt at bruge 50mill på en app der skal bruges i 2-3 måneder.