Ny Chrome-funktionalitet trukket tilbage efter problemer

8 kommentarer.  Hop til debatten
Ny Chrome-funktionalitet trukket tilbage efter problemer
Illustration: Google Inc.
Har ført til, at meget webindhold har mistet lyden.
22. maj 2018 kl. 05:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google er ofte tidligt ude med ny webfunktionalitet i browseren Chrome. Oftest er dette positivt. Andre gange får det negative følger. I hvert fald hvis ikke alle konsekvenserne af den nye funktionalitet er blevet tilstrækkelig vurderet på forhånd.

Tirsdag aften kom Google med en ny version af Chrome 66 for Windows, MacOS og Linux, hvor den eneste ændring ser ud til at være deaktivering af den nye funktionalitet, som automatisk sætter afspilningen af mange Web Audio API-baserede lydobjekter på pause, når websiden, som indeholder objektet, bliver loadet.

Stopper (u)ønsket lydafspilning

Noget af hensigten med funktionaliteten, som blev indført med Chrome 66 i april, er at forhindre, at visse annoncer uønsket afspiller lyd, med det samme de bliver loadet. Problemet er, at dette også påvirker indhold, hvor det er ønskeligt for brugeren, at lydafspilningen starter af sig selv.

Blandt konsekvensene er, at store mængder HTML-baserede spil ikke længere afspiller lyd i Chrome. Uden indbygget funktionalitet i spillene, som gør det muligt at skrue ned for lyden i lydafspilningen, er der heller ikke nogen måde, hvorpå brugeren kan give besked om, at lydafspilning er ønskelig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En række af disse spil er omtalt i denne diskussionstråd.

Trukket tilbage – men kun midlertidigt

Google har denne gang været relativt lydhøre og simpelthen trukket autoplay-funktionaliteten tilbage indtil videre. Den vil blive genindført i Chrome 70, som kommer i oktober. Dette vil give mange udviklere af de berørte webapplikationer og -spil mere tid til at opdatere koden i henhold til anbefalingerne fra selskabet.

John Pallet fra Googles Chrome-team indrømmer, at selskabet ikke har gjort et godt nok arbejde med at kommunikere over for udviklere, hvilke konsekvenser funktionaliteten har på indhold, som benytter Web Audio API.

Brugerne skal i mange tilfælde godkende, at web-apps får adgang til at afspille lyd i Chrome 66.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Således har udviklerne af websynthesizeren MOD Synth løst udfordringen med den nye autoplay-funktionalitet i Chrome. Brugerne skal klikke på den øverste tekst for at godkende, at web-appen kan afspille lyd.

En ny IE?

Reaktionerne har ikke ladet vente på sig. Det påpeges, at meget indhold, som af forskellige årsager ikke er blevet opdateret inden oktober, endnu en gang vil holde op med at fungere rigtigt.

Desuden mener flere, at Google her har valgt at implementere webbaseret lydindhold på en ikke-standardiseret måde, idet det er selskabet selv, som afgør, om lydindhold må afspilles eller ikke.

Enkelte går så langt som til at skrive, at Chrome er i færd med at blive ‘den nye Internet Explorer’.

Pallet skriver i indlægget, at Google fortsat udforsker, hvilke muligheder der findes for at forbedre lydoplevelsen for brugere. Der loves mere information om dette på et tidspunkt, men han kommer i hvert fald ikke foreløbig med løsninger på, hvordan også Web Audio API-baseret indhold, som inden oktober ikke er blevet udstyret med en ‘afbryder’ til at skrue ned for lydafspilningen, skal kunne afspille lyd i Chrome 70 og nyere versioner.

Denne artikel er fra digi.no.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. maj 2018 kl. 23:10

Citat fra artikel: "Problemet er, at dette også påvirker indhold, hvor det er ønskeligt for brugeren, at lydafspilningen starter af sig selv."

I hvilke tilfælde er det egentligt ønskeligt?

Jeg personligt foretrækker at trykke på "Afspil" når jeg er klar til at lytte - lige som Nikolaj Beck foreslår. Men andre kan naturligvis have anderledes behov.

Og jeg er også træt af at DR starter med lyd når jeg blot tror jeg skal læse en live-reportage.

6
26. maj 2018 kl. 15:50

Har du krypteret dem før du lage dem op hos Dropbox?

Så lige dette. Måske google er på vej, eller vil hjælpe med mere kryptering. Lige som vi så med https vs http

Hvis du under modtager trykker på vis oplysninger. Så får du nu advarsel, hvis mail fra modtager ikke er krypteret. Det er en lille start. De har nok ikke flyttet det ud i hoved menuen endnu, Da næsten alle mail så vil være røde. Noget som vil ødelægge et senere skifte, hvis man vender sig til. at det skal være sådan.

Men tror at hvis google, microsoft, amazon, apple begyndte at kryptere. Og frem for alt, at alle ikke krypteret mail, fik en rød anmærkning som usikker. Så vil det gå som med https og http.

"Jeg ser det røde hængelåsikon Hvis du skriver en meddelelse og ser det røde hængelåsikon, bør du overveje at fjerne disse adresser eller slette eventuelle fortrolige oplysninger. Hvis du vil se, hvilken adresse der er ukrypteret, kan du klikke på Vis oplysninger.

Hvis du har modtaget en meddelelse med det røde ikon, og den indeholdt særligt følsomme oplysninger, bør du give afsenderen besked, så vedkommende kan kontakte sin e-mailudbyder."

3
22. maj 2018 kl. 12:38

.. skrevet tirsdag d. 22.

Hvilken tirsdag? - den 15. maj.

2
22. maj 2018 kl. 11:57

Google har ikke bevæget sig i den rigtig retning i lang tid.

Har da selv flyttet mange af mine private data fra drev til dropboks. Samt sletter jævnligt historik i google og map. Især hvis jeg ikke husker at deaktivere position bestemmelse i google, efter brug af map.

Hvorfor skal man aktivt installere et plugin, for ikke at blive tracket af Google. Det burde vel være omvendt. Hvis man har lyst til at dette. Så kan man aktiv tilføje det.

Men det hjælper sikkert med GDPR, kan da se at google har noget vej igen, og nemt kan overhale facebook, med at få den første 4%. - Du skal aktivt fravælge sporing, og hvis du vælger "automatisk" opsætning. Så er 3 parts deling med Youtube en standard. Det ser jeg ikke opfylde de nye GDPR krav.

KAN NÆSTEN IKKE VENTE: Både håndklæde dag og bøderegn på en dag :-)

Don't panic. Udover firefox, så prøv at give https://cliqz.com/en/ en chance. Husk også uBlock Origin og Privacy Badger.

Som alternativ til gmail, https://tutanota.com/da/ Så får man også kryptering og privat med i hatten

1
22. maj 2018 kl. 11:23

Skal spillene ikke bare have en start knap?

DR.dks live dækning har en kedelig tendens til at starte P3 (nå de også dækker begivenheden der), til stor irritation. Så funktionen er klart velkommen i Firefox, som jeg benytter.