Ny chip kan sætte gang i trådløs USB

Trådløs USB er klar til brug, men høje priser på radiosenderchippen har bremset udbredelsen. En ny og billigere chip kan bane vejen for et bredt gennembrud i løbet af 1-2 år.

I en tid, hvor alting bliver trådløst, ser ledningsrodet til printeren, scanneren, skærmen og alt det andet håbløst gammeldags ud.

Det skulle Bluetooth og standarden for trådløs USB ændre på, men på USB-fronten er der ikke sket det store siden de første produkter, der bruger trådløs USB, kom på markedet for halvandet år siden. I 2007 blev der således kun solgt 100.000 chips til formålet på verdensplan.

En af hovedårsagerne er prisen for den chip, der skal sende og modtage informationerne. Chippen alene står i dag i 75 kroner, og det er for meget, hvis trådløs USB fremover skal bygges ind i alskens dimser, der skal forbindes til computeren.

Prisen skal ned under 25 kroner, før trådløs USB slår igennem, har analytikere vurderet, og denne grænse mener producenten af en ny radiochip til trådløs USB nu er inden for rækkevidde. Det nystartede firma Staccato Communications er ved at teste en 65 nanometer-chip, der ikke fylder meget og bliver billig at fremstille. Det skriver Eetimes.com.

Lykkedes det at få prisen så langt ned, som Staccato forventer, kunne trådløs USB få sit gennembrud i slutningen af 2009 eller tidligt i 2010, mener en analytiker. Det vil først og fremmest være i bærbare computere, hvor det er mest uhensigtsmæssigt med en masse kabler, for at forbinde alt tilbehøret.

Chippen er en radiosender og -modtager af typen ultrawideband. Den sender data ud over et meget bredt frekvensområde, hvilket gør det muligt på korte afstande at få en stor båndbredde. I standarden for trådløs USB 1.0 er der mulighed for at få et hul igennem på 480 megabit pr. sekund, mens det i praksis snarere vil være på 200 megabit pr. sekund, ifølge Staccatos direktør. Båndbredden gør det muligt også at forbinde skærmen via trådløs USB.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere