Ny Canon-printer spionerer på medarbejdernes udskrifter

Hvis nogen forsøger at printe følsomme dokumenter, stopper printeren og sender en besked til chefen. Sådan lyder seneste udspil fra Canon.

Mens det efterlader spor at sende fortrolige oplysninger ud af huset i en e-mail, har det været mere sikkert at overføre data til papir og så sælge dem til konkurrenten. Eller scanne papirer ind og dermed opnå en ny, renskuret digital udgave, der ikke vækker opsigt.

Den slags tricks vil Canon nu sætte en stopper for med seneste version af firmaets software til printere og scannere i virksomheder. Her vil alle dokumenter, der scannes eller printes, blive tjekket for nøgleord, som de sikkerhedsansvarlige kan bestemme. Det skriver V3.co.uk.

Rammer en medarbejder ind i disse nøgleord, vil scanningen eller printjobbet blive stoppet, og chefen eller en sikkerheds-ansvarlig vil få en e-mail med en alarm.

Om denne løsning vil virke efter hensigten eller blive et mareridt for medarbejdere og it-sikkerhedsfolk, må erfaringen vise. Canon selv opfordrer til, at man bruger en kombination af nøgleord, så man identificerer de fortrolige dokumenter bedst muligt.

Hvor stort problemet med læk af data er, fremgik ikke af Canons præsentation, men når det sker, vil de fortrolige data smutte ud i papirform i 44 procent af tilfældene, lød det fra firmaet.

Den nye løsning hedder Uniflow version 5, og ifølge Canon er det første gang, at ét stykke software kan styre al scanning og printning i en virksomhed. Der er også mulighed for at ændre på farver og tekst i printjobbet direkte på printeren, hvis man skulle få lyst til det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Yoel Pedersen

... stole på sine medarbejdere i stedet for at forfalde til en hysterisk, typisk amerikansk detailstyring af medarbejdernes færden.

De færreste virksomheder vil alligevel kunne opretholde den sikkerhed, det vil kræve at sikre sine data 100 % (det er nok kun muligt i efterretningstjenester og lignende steder, hvor konstant paranoia er en del af jobbeskrivelsen), så tiltag i stil med Canons vil blot være med til at indskrænke medarbejdernes frihed til at udføre deres arbejde.

  • 0
  • 0
#4 Jesper Lund

De færreste virksomheder vil alligevel kunne opretholde den sikkerhed, det vil kræve at sikre sine data 100 % (det er nok kun muligt i efterretningstjenester og lignende steder, hvor konstant paranoia er en del af jobbeskrivelsen)

Du mener der hvor medarbejderne sidder og lave fiktive oversættelser til arabisk med Google translate og sender dem til journalister og spindoktorer?

  • 0
  • 0
#6 Hans Schou

...sende det krypteret via https-forbindelse, fx hotmail eller gmail.

Eller gemme data på en micro SD chip i en password beskyttet zip fil, og omdøbe den til JPEG og sætte chippen ind i sin telefon.

Hvis man først kaster sig ud at printe ting, så skal der både OCR og alt muligt bag efter. Alt for bøvlet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere