Ny bølge af DDoS-angreb: Rejseplanen.dk lagt ned

15. april 2013 kl. 14:023
Ny bølge af DDoS-angreb: Rejseplanen.dk lagt ned
Illustration: Screendump.
Bølgen af DDoS-angreb mod offentlige danske websider fortsætter. Rejseplanen.dk er hårdt ramt, mens borger.dk og justitsministeriet.dk blev angrebet kortvarigt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rejsende med tog og bus har søndag og mandag haft svært ved at planlægge en tur. Rejseplanen.dk, som bruges af hele den kollektive trafik, blev nemlig søndag og mandag udsat for DDoS-angreb. Det oplyser Rejseplanen i en pressemeddelelse.

I skrivende stund er rejseplanen.dk lagt ned af den flodbølge af forespørgsler, et DDoS-angreb består af, ligesom Rejseplanens forskellige apps og alle andre tjenester, der bruger Rejseplanens data, er ubrugelige.

Hvem der står bag angrebet mod Rejseplanen.dk, eller hvad motivet er, er ikke afklaret.

Til gengæld har Danish Lulzteam, der har taget ansvaret for DDoS-angrebet mod NemID torsdag i sidste uge, meldt ud via Twitter, at justitsministeriet.dk også blev lagt ned i weekenden:

Remote video URL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har gruppen også haft borger.dk under DDoS-behandling, men det tweet er siden blevet slettet, skriver nyhedsmediet Computerworld.dk. Digitaliseringsstyrelsen opfatter det kortvarige angreb sent på aftenen som en slags generalprøve.

#Rejseplanen under kraftige DDoS angreb - igen

##Ikke kun KL og NemID er ramt af DDoS angreb. Også Rejseplanen har været kraftigt under angreb søndag og mandag

Rejseplanen.dk, som er danskernes foretrukne informationskilde om rejser med bus, tog og metro i Danmark, blev søndag og mandag ramt af en række meget kraftige DDoS angreb. Et DDoS angreb betyder, at der bliver sendt rigtigt mange forespørgsler til de servere, websites og tjenester er på, med det formål at få websites til at gå ned.

Rejseplanens servere er således voldsomt overbelastet, og mens disse fjendtlige angreb står på, er det ikke er muligt at hente data fra Rejseplanen. Dette gælder både www.rejseplanen.dk og alle Rejseplanens apps og øvrige tjenester. Rejseplanens apps er blandt Danmarks mest populære og downloadet mere end 1 mio. gange. Som bruger kan man opleve, at tjenesten enten er meget langsom eller slet ikke svarer.

Rejseplanen beklager kraftigt de gener, det medfører for brugerne af Rejseplanens forskellige tjenester og gør sammen med driftsudbyderen alt for at få Rejseplanens services til at køre normalt igen.

Om Rejseplanen
Rejseplanen.dk er danskernes foretrukne website til information om rejser fra A til B med kollektiv transport. Rejseplanen leverer hver måned 18-20 mio. rejseforslag til danskerne. Rejseplanen findes på internettet, mobil, iPhone, Android, Windows Phone og som links fra andre hjemmesider. Rejseplanen A/S er ejet af DSB, Movia, de øvrige regionale trafikselskaber i Danmark samt Metroselskabet.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
15. april 2013 kl. 23:58

Ja de må gøre det bare fordi de så kan sige til kammeraterne "hørte du rejseplanen.dk var nede"?. Det var mig tihi. De får ingen sympati og skaber kun fjender så den logiske konklusion må vel være at de bare ønsker at blære sig med de primitive ddos angreb. Det kunne være interessant at vide hvad strafferammen er for det der?

1
15. april 2013 kl. 14:14

Der er mere og mere der tyder på, at dette "blot" er en slags narrestreger og ikke har noget med en bevægelse at gøre. Gang på gang rammer de almindelige borgere, som vel netop skulle beskyttes af bevægelsen.

Jeg kan forstå Justitsministeriet, pga. den nye offentlighedslov. Men når de vælger at gå efter Rejseplanen, så rammer de Hr. og Fru. Danmark, som har behov for at komme fra a til b.

2
15. april 2013 kl. 19:23

Enig! Det var pisse irriterende her hen over weekenden, måtte rejse turen Klampenborg -> Nakskov på ren og skær instinkt. Gudskelov er afgangs tavlerne på stationerne stadig til god nytte, men at Rejseplanen var nede betød alligevel 20 min forsinkelse for mig (da jeg ikke vidste hvad mit næste skift skulle være så snart jeg steg af).