Ny Bluetooth-patch til XP efter fuser i første forsøg

Microsoft har udsendt en ny version af sikkerhedsopdateringen til et kritisk sikkerhedshul omkring Bluetooth i Windows XP, efter den første ikke virkede.

Den ene af de kritiske sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, som selskabet frigav tidligere på måneden, viste sig alligevel ikke at lukke sikkerhedshullet i Windows XP.

Derfor udsendte Microsoft sent torsdag en ny version til brugere, der benytter Windows XP med Service Pack 2 og 3.

Det drejer sig om den kritiske opdatering MS08-030, der lukker kritiske sårbarheder i implementeringen af Bluetooth i Windows.

Ifølge Microsoft lukker den første version ganske rigtigt sårbarheden i de øvrige versioner af Windows, men altså ikke i Windows XP. Derfor bør brugere og systemadministratorer være opmærksomme på, at Microsoft nu har frigivet en rettet version.

Sårbarheden gør det i teorien muligt at overtage kontrollen med en Windows-pc via Bluetooth, men ifølge Microsofts sikkerhedsteam vil det være vanskeligt at udføre et angreb i praksis.

For det første kræver sårbarheden, at hackeren er inden for Bluetooth-rækkevidde af pc'en. Det vil i praksis betyde, at hacker og offer vil sidde inden for omkring 10 meter af hinanden.

Samtidig kræver sårbarheden, at modtageren kan behandle det nødvendige antal pakker og åbne et tilstrækkeligt vindue til at indskyde ondsindet kode. Ifølge Microsoft er det meget usandsynligt, at det vil være praktisk muligt på en almindelig pc med blot én processor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere