Ny Bluetooth-chip gør batteriskift i tastaturet overflødigt

En nyudviklet Bluetooth-chip bruger så lidt strøm, at et sæt batterier i det trådløse tastatur vil kunne holde i ti år, lover producenten.

Er du træt af mus, tastatur og andet Bluetooth-udstyr, som skal have skiftet batterie hele tiden? Så er løsningen heldigvis på vej.

Et nyt chipdesign fra firmaet Broadcom skulle ifølge producenten selv bringe strømforbruget så langt ned, at batteriskift helt kan undgås. Det skriver Infoworld.com.

Med den nye chip, der lyder det mundrette navn BCM20730, vil et par AA-batterier kunne levere strøm nok til op til ti års brug af et Bluetooth-tastatur, lød det fra Broadcom, da den nye chip blev præsenteret.

Der er heller ikke brug for parring af Bluetooth-enheden med computeren, da udstyr med denne Bluetooth-chip kan give sig ud for at være et stykke USB-tilsluttet tilbehør.

Der er ikke oplyst et nøjagtigt tidspunkt for, hvornår man kan købe udstyr med den nye chip, men Broadcom selv er i fuld gang med at producere den.

Læs også: Gadget-kalenderen: Slip for batterier med trådløst solcelle-tastatur

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Leif Neland

Der er heller ikke brug for parring af Bluetooth-enheden med computeren, da udstyr med denne Bluetooth-chip kan give sig ud for at være et stykke USB-tilsluttet tilbehør.

Fedt, så kan jeg styre hele kontorets pc'er med det samme tastatur ;-)

  • 0
  • 0
#4 Kim Schulz

...og er en del af Bluetooth 4.0 standarden. De fleste bluetooth chip producenter har allerede lignende chips ude eller de er på vej. Vi vil ret sikkert se disse nye low energy chips i alt fra armbåndsure og løbesko til blodtryksmålere og badevægte. Casio har f.eks. allerede et armbåndsur ude som benytter BLE og NEC har en matchende android telefon ude i Japan som kan snakke med uret.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere