Mogens Nørgaard ny Version2-blogger: Sådan kommer jeg igen

At starte en virksomhed er ligesom at få børn: Man må under ingen omstændigheder vide på forhånd, hvor besværligt det er, for så kommer man da aldrig igang. It-anarkisten Mogens Nørgaard er tilbage som blogger på Version2.

Mogens Nørgaard er en velkendt herre i it-verdenen – og trofaste Version2-læsere vil nok også kunne huske, at han tidligere har været blogger på Version2 med en videoblog, som var ret nyskabende i sin tid.

Illustration: Privatfoto

Nogle ville måske endda sige gå så langt som at sige, at manden ikke behøver nærmere præsentation. Men som ny blogger på version2.dk, denne gang på iværksætterstartupbloggen ’Dagbog-bloggen’, skal han alligevel have et par ord med på vejen.

Mogens Nørgaard er manden bag virksomheden Miracle, som han grundlagde med Lasse Christensen i 2000 og var direktør for, indtil bestyrelsen fyrede ham i juni 2013.

Læs også: Mogens Nørgaard fyret fra Miracle

Nu starter han forfra i en baggård på Nørrebro med firmaet Fair & Square, og det vil han blogge om her på sitet på den blog, vi kalder Dagbog-bloggen, hvor iværksættere på skift fortæller om deres tanker omkring det at starte deres egen virksomhed.

I sit første blogindlæg skriver Mogens Nørgaard blandt andet:

Læs også: Mogens Nørgaards Miracle-mareridt: »Velkommen til IBM«

»Her er min simple startup-test: Hvis du er villig til at miste alt, hvad du ejer (i mit tilfælde huset, pensionen og aktierne i min gamle biks), så er du parat og har en god chance for at lykkes. Meget få danskere er villige til dette, og derfor bruger vi mange offentlige penge på pjank og pjat i væksthuse og andre mærkelige tiltag, uden at der kommer firmaer, arbejdspladser, endsige eksport ud af det.«

Mogens' medstifter af Fair & Square, Ole Erecius, vil også skrive her på Dagbog-bloggen.

Du kan læse Mogens Nørgaards første blogindlæg, 'Det føltes som en western', her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Tommy Bell

Er der en grund til at jeg får en melding om at jeg har manglende adgang til at læse Mogens Nørgaards første blog indlæg? Når jeg trykker på det nederste link i artiklen, får jeg i hvert fald bare tom side, med følgende besked.

Adgang nægtet

Du har ikke adgang til at tilgå siden.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Manden er vel bedst kendt for at blive fyret fra sit eget firma og så for at ville dræbe demonstranter med sin bil.

Der skal ikke mange kvalifikationer til for at blive blogger her ser det ud til.

 • 7
 • 6
#7 Deleted User

Det skyldes ganske simpelt, at jeg på forhånd har meddelt Version2, at selvom jeg er OK med at få indlæg fra Nordkoreas mægtige leder og den midlertidige Cosa Nostra-boss på Sicilien, så vil jeg under INGEN omstændigheder have dig indenfor....

OK, jeg aner det ikke :-). Jeg kunne så heller ikke selv komme ind her til aften de første par gange. Måske på grund af de millioner af interesserede, der prøvede at komme til? Ahem.

Vi snakkes :-).

Mvh Mogens

 • 2
 • 0
#8 Deleted User

Ahr, hva'? Er det det eneste du har lagt mærke til af forkerte ting jeg har gjort i alle de år? Hvor Fanden har du været henne?!?

Jeg blev i øvrigt også fyret fra mit job i Oracle engang (da jeg var chef for Premium Services), fordi en ny chef ikke kunne lide mig. Det var en mandag morgen. De genansatte mig (no shit) om torsdagen.

Bortset fra det: Hvad i Alverdens Riger Og Lande får dig til at sige, at jeg har villet dræbe nogen som helst? Og stik mig lige dine kilder og dine principper for kildekritik samtidigt :-).

Knus og Kram,

Mogens

 • 3
 • 0
#9 Deleted User

Bortset fra det: Hvad i Alverdens Riger Og Lande får dig til at sige, at jeg har villet dræbe nogen som helst? Og stik mig lige dine kilder og dine principper for kildekritik samtidigt :-).

Var det ikke dig der truede med at meje demonstranter ned med din bil i sin tid da CSC konflikten var på sit højeste.

http://politiken.dk/oekonomi/ECE1302484/direktoer-truer-med-at-koere-ind...

At køre sin bil ind i folk med vilje er noget der giver stor risiko for at nogen bliver dræbt.

 • 4
 • 3
#10 Deleted User

Nej, det har jeg godt nok aldrig lovet, at jeg ville :-). Jeg sammenlignede den fysiske vold, som blev udøvet af stilladsarbejderne med de røde T-shirts ved blokaden, med at jeg kørte min SAAB ind gennem demonstranterne - ikke ligefrem noget, man ønsker skal ske, vel?

Det var naturligvis dumt sagt af mig - bl.a. medførte det, at folk troede, at jeg ville køre demonstranter ned. Jeg modtog også en meget kontant trussel om at få mine ekstremiteter (alle fire, tror jeg) brækket. Oven i købet på SMS fra nogle ikke-så-kvikke hoveder fra en venstrefløjs-dims. Jeg ringede naturligvis med det samme til dem for at få mig en god snak, men de tog aldrig røret... og svarede heller ikke på mine SMS'er. Nummeret var det, de havde på deres hjemmeside for tilmelding til rimeligt interessante (og lidt ekstreme) kurser for aktivister, men de svarede mig desværre aldrig :-).

Så kom TV Lorry på besøg, og den unge dame sagde til mig, at hun havde fået ordre på fra sin chef, at hun SKULLE komme hjem med et klip, hvor jeg sagde, at jeg ville køre demonstranter ned. Det ville jeg jo så ikke, men måske kunne hun til sidst klippe noget lignende sammen af de ting jeg sagde - ved det ikke. Har ikke TV. Fotografen blev faktisk forarget på hende under optagelserne, og insisterede bl.a. på, at den dersens SMS skulle med (og filmede den på min mobil), selvom hun sagde, at hun ikke gad :-).

Vi havde i det hele taget nogle sjove episoder undervejs. En af mine gutter, der passede nogle vigtige systemer (som i: nationalt vigtige systemer, der blev udsat for lidt småsabotage fra nogle gale CSC-folk), blev skygget efter arbejde hver dag. Det fandt vi ud af, fordi han havde hemmelig adresse (af andre, gode grunde), men alligevel pludselig havde et anonymt, ufrankeret brev i en PROSA-kuvert liggende i postkassen med et ret ubehageligt indhold. En anden medarbejder brugte Bilka i Hundige til at ryste skyggerne af hver dag (han havde lidt militær baggrund) - de kunne følge med langt, men ikke rundt om de mange gange og hylder i Bilka :-).

Jeg så for nylig et (anonymt, selvfølgelig) blogindlæg, hvor en gut skrev på engelsk, at jeg havde kostet flere tusinde CSC-medarbejdere deres job (vauw!), og at man generelt i Danmark gjorde klogt i ikke at provokere fagforeninger, for den kamp kunne man aldrig vinde som enkeltmand.

Vi havde også komplet absurde situationer, hvor ganske almindelige CSC-gutter stod og dirigerende trafikken ude på vejen, mens strisserne kiggede på passivt, formentlig fordi deres (røde) fagforening aktivt støttede demonstranterne. Min klage over politiet til politiet blev behandlet af politiet, som undersøgte politiet ved at udspørge politiet, som sagde, at det havde de aldrig gjort, hvorpå jeg fik at vide, at det havde de ikke gjort :-).

Det er i hvertfald stærke følelser, der kommer op til overfladen, må man sige.

Mvh Mogens

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere