Ny blogger: Lad os tale om offentlig it

15. februar 2017 kl. 10:35
Vores nye blogger har noget på hjerte om arkitektur og offentlige it-projekter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lise Gerd Pedersen sendte egentlig et indlæg til Version2's Gæstebloggen, men hun har så meget på hjerte om især offentlig it, at hun i stedet får sin egen blog.

Lise er selvstændig enterprise arkitekt med firmaet Archit, og hun har en fortid i bl.a. CSC, Miljøministeriet og Vejdirektoratet.

Hendes fokusområder er især offentlig it og arkitektur, herunder også f.eks. ArchiMate og begrebsmodellering, som har været noget overset hidtil - og måske kommer der også en historie fra 'gamle dage' en gang imellem. Som Lise skriver:

'De, der er bare 10 år yngre end jeg, har jo ikke oplevet offentlig it i dens barndom. Men flere af systemerne lever endnu …'

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sit første blogindlæg skriver hun:

'For nylig fik jeg offentliggjort en kronik om, at staten ikke kan outsource digital ledelse. (...) Men jeg vil gerne fortsætte diskussionen her blandt fagfæller: Hvordan får vi forklaret ledelserne, at de har brug for enterprise arkitekter? Er den første udfordring, at det kære barn har et uheldigt navn? Jeg valgte i min kronik at bruge det danske udtryk ”enterprise arkitekt”, fordi det er den oversættelse af ”Enterprise Architect”, som Digitaliseringsstyrelsen anvender. Men ”enterprise arkitekt” fungerer ikke helt godt.'

Læs hele blogindlægget her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger