Ny blogger: Lad os diskutere tech-jura

Vores nye blogger er specialist i jura inden for it og teknologi.

Ingen nedlukning af landet skal afholde Version2 fra at opstarte nye blogs, så i dag sætter vi en i søen, der omhandler it og jura.

Jesper Løffler Nielsen er advokat med speciale i tech-jura og ny blogger på Version2. Illustration: Privatfoto

Den skrives af advokat med speciale i tech-jura og GDPR Jesper Løffler Nielsen. Han har skrevet erhvervs-ph.d. i it-ret og fokuserer nu i sit arbejde på de praktiske aspekter af emnet.

Han planlægger at skrive blogindlæg om både GDPR som med- eller modspiller i den digitale transformation, om retssystemet er modent til at håndtere AI-bølgen, og om cybersikkerhed fra et juridisk perspektiv.

I sit første blogindlæg skriver han:

»Digital transformation har været et buzzword de senere år, og langt de fleste større virksomheder var ifølge en McKinsey-undersøgelse allerede godt i gang i 2018. Efterhånden er også mange små og mellemstore virksomheder kommet med på vognen (inkl. min egen arbejdsplads!) og med Industri 4.0-bølgen har digitaliseringen også ramt produktionsvirksomhederne.«

»Jeg skulle her i foråret have holdt en række oplæg om bl.a. robotics, droner, industri 4.0, digital ledelse fra et juridisk perspektiv, cybersikkerhed samt juridiske faldgruber ved anvendelse af AI.
Flere af disse oplæg er allerede blevet aflyst, og de øvrige er i risiko for at lide samme skæbne.«

»I forsøget på at anskue glasset som halvt fuldt, besluttede jeg at udnytte hjemmearbejdsdagene til at formidle nogle af disse emner videre. Og det har nu ført til en blogaftale med Version2, så jeg kan nå endnu bredere ud end mit netværk på LinkedIn.«

Læs hele blogindlægget og Jespers gode råd til en digital transformation her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Dennis Benneballe Grade

Det her er præcis det, jeg ledte efter - nogen at tale jura med i en tech/it-sammenhæng!

Jeg arbejder selv med compliance inden for IT og kan se, at der mellem IT og jura-folket er en vis kløft ift. viden og forståelse, som kan være svært at navigere rundt i, når man skal se sig ud af virksomhedsrevision el. lign. - eller bare noget så simpelt som at forstå en lov inden for it-verdenen

  • 1
  • 0
Jesper Løffler Nielsen Blogger

Hej Dennis. Godt at høre! Og det er faktisk lige præcis min mission: At forsøge at mindske gabet mellem jurister og it-folk. Og eftersom jurister generelt ikke er særligt gode til at forstå teknologien (selvom vi efterhånden er mange der prøver!), er håbet at denne blog kan bidrage til en bedre forståelse for juraen hos it-folk.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere