Ny blogger: Lad os diskutere tech-jura

3. april 2020 kl. 05:002
Ny blogger: Lad os diskutere tech-jura
Illustration: Bigstock.
Vores nye blogger er specialist i jura inden for it og teknologi.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ingen nedlukning af landet skal afholde Version2 fra at opstarte nye blogs, så i dag sætter vi en i søen, der omhandler it og jura.

Jesper Løffler Nielsen er advokat med speciale i tech-jura og ny blogger på Version2.

Den skrives af advokat med speciale i tech-jura og GDPR Jesper Løffler Nielsen. Han har skrevet erhvervs-ph.d. i it-ret og fokuserer nu i sit arbejde på de praktiske aspekter af emnet.

Han planlægger at skrive blogindlæg om både GDPR som med- eller modspiller i den digitale transformation, om retssystemet er modent til at håndtere AI-bølgen, og om cybersikkerhed fra et juridisk perspektiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sit første blogindlæg skriver han:

»Digital transformation har været et buzzword de senere år, og langt de fleste større virksomheder var ifølge en McKinsey-undersøgelse allerede godt i gang i 2018. Efterhånden er også mange små og mellemstore virksomheder kommet med på vognen (inkl. min egen arbejdsplads!) og med Industri 4.0-bølgen har digitaliseringen også ramt produktionsvirksomhederne.«

»Jeg skulle her i foråret have holdt en række oplæg om bl.a. robotics, droner, industri 4.0, digital ledelse fra et juridisk perspektiv, cybersikkerhed samt juridiske faldgruber ved anvendelse af AI.
Flere af disse oplæg er allerede blevet aflyst, og de øvrige er i risiko for at lide samme skæbne.«

»I forsøget på at anskue glasset som halvt fuldt, besluttede jeg at udnytte hjemmearbejdsdagene til at formidle nogle af disse emner videre. Og det har nu ført til en blogaftale med Version2, så jeg kan nå endnu bredere ud end mit netværk på LinkedIn.«

Læs hele blogindlægget og Jespers gode råd til en digital transformation her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. april 2020 kl. 20:09

Hej Dennis. Godt at høre! Og det er faktisk lige præcis min mission: At forsøge at mindske gabet mellem jurister og it-folk. Og eftersom jurister generelt ikke er særligt gode til at forstå teknologien (selvom vi efterhånden er mange der prøver!), er håbet at denne blog kan bidrage til en bedre forståelse for juraen hos it-folk.

1
3. april 2020 kl. 11:59

Det her er præcis det, jeg ledte efter - nogen at tale jura med i en tech/it-sammenhæng!

Jeg arbejder selv med compliance inden for IT og kan se, at der mellem IT og jura-folket er en vis kløft ift. viden og forståelse, som kan være svært at navigere rundt i, når man skal se sig ud af virksomhedsrevision el. lign. - eller bare noget så simpelt som at forstå en lov inden for it-verdenen