Ny blogger: Alternativets it-politik skal crowdsources

Endnu en politiker er med på It-valgkampbloggen - her Rolf Bjerre, der har flyttet sig fra Piratpartiet til Alternativet.

I dag skriver en ny politiker på bloggen It-valgkamp - og vi mener virkelig meget ny, for det er det spritnye partis it-ordfører, Rolf Bjerre, der skriver. Og han lægger op til at crowdsource partiets it-politik.

I sit første blogindlæg skriver han bl.a.:

'Jeg mener, at vi i Danmark skal være førende indenfor IT og derfor have de bedste vilkår for programmører og andre som bygger nettet vi alle surfer på.

Vi er allerede rimeligt med. Min ambition er, at vi skal ligge nummer 1! Derfor vil jeg arbejde for følgende:

Lavere beskatning på programmering som det ses i Canada. Massiv støtte til startup og hackathons mm. som i Chile. Understøttelse af et peer-­to-­peer open source arbejdsmiljø, hvor viden kan flyde frit. Programmering som en central del af det danske uddannelsessystem.

Dette vil jeg gøre fordi det af absolut vigtigste karakter, at vi tager IT i vores samfund seriøst.'

Derfor er jeg ved at forberede en turné under navnet ”Danmarks IT-­politiske program”. Dette skal udvikles gennem dialog og tankeudvekslinger.

Læs hele Rolfs indlæg her og giv gerne dit besyv med!

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jimmy Frydkær

Et smartere træk vil være at sikre danskerne et ordentligt sted at leve. En god alderdom for vore ældre. Tålelige vilkår for de syge og de arbejdsløse.

Er der ikke enkelt-sags-politikere nok herhjemme?

IT er ikke den hellige gral, som kan løse alle menneskelige problemer i landet.

 • 4
 • 3
#2 Christopher Bonitz

Jeg tror vi har rigeligt med politik omkring vores sociale ydelser,

dejligt med et frisk pust i IT politik, det har vi manglet i nogen tid, så kan vi jo sagtens lade de resterende 99% af valgkampen fokusere på hvem der skal have og lave pengene.

Det undre mig dog hvorfor man ikke lige tager en lille bid af sikkerhed indenfor IT? er det et for ømtålig emne?

Ved godt vi ikke har meget at være stolte af på den front :S

 • 3
 • 0
#3 Rolf Bjerre

Hej Christopher Bonitz

Tak for en god modtagelse, læse en del herinde og flere for tørt på.. OG jeg kan love dig at der kommer en masse om overvågning fra min side.. Jeg forsøger at være konstruktiv i alt min gøren, så ikke så mange brok om det forkerte fra mig... Men kan nok ikke helt lade være :) Kh Rolf Bjerre

 • 0
 • 0
#4 Rolf Bjerre

Hej Jimmy Frydkær

Jeg er i Alternativet fordi vi vil en anden og bedre verden, specielt for dem som står nederst (syge og arbejdsløse) og jeg vil konkret komme med forslag til hvordan IT kan hjælpe disse grupper, se evt. timerepublik.com. Jeg er global koordinator der og ser det som en super mulighed for arbejdsløse og mange former for psykisk sygdom og handicappede.

Jeg ser min som en helheds politiker som ønsker at skubbe den mest grundlæggende dominobrik. For mig er der ingen tvivl om at den brik står der IT på.

Du vil kunne se at jeg har flere strenge at spille på her:

https://www.facebook.com/rolf.bjerre

http://rolfbjerre.dk/

og jeg vil også udbredde mit beskab her

Kh Rolf Bjerre

 • 0
 • 0
#5 Jimmy Frydkær

Jeg ved ikke med dig, men jeg lever i den virkelige verden.

Hvis IT er så stor en åbenbaring, hvorfor har den så ikke allerede nu hjulpet de grupper af mennesker, du selv henviser til. IT er jo ikke noget, som blev opfundet i går, eller for en uge siden.

Omkring mennesker, som er plaget af sygdom, nogle endda med et dagligt smertehelvede, hvordan forestiller du dig så at disse mennesker vil se dit IT som den hellige gral? Du taler om mennesker, som i forvejen er ressourcesvage.

Fra hvilken del af befolkningen påtænker du at hente de økonomiske ressourcer til dit IT åbenbarings-projekt?

 • 1
 • 1
#6 Christopher Bonitz

Hej Rolf Bjerre

fedt du svare.

Jeg syntes du skal fortsætte indsatsen med at sætte fokus på IT, tag steder som version2 med et gram salt, der er i forvejen mange bloggere der fremføre deres personlige meninger som facts (og langt flere brugere).

Grunden til man gider læse indlæg er fordi det indeholder noget interessant fagligt omkring IT, hvis du kan bibeholde den del uden at blive farvet så har du allerede en fast læser.

 • 1
 • 0
#7 Thomas Petersen

Problemet med IT er at der ikke er stemmer i det hvilket er ironisk når man tænker på at vi er afhængige af IT til overhovedet at klare os som samfund fremadrettet.

Jeg ville droppe alle buzzwords og så komme ind til kernen i hvilke udfordringer Danmark har i forbindelse med IT infrastruktur det er der det egentlige problem er.

1) Udbudsprocessen i forbindels med IT projekter skal ændres radikalt. 2) Borgernes data skal decentraliseres og anonymiseres 3) Programmering som 4. sprog i folkeskolen 4) Angående det med mennesker der er plaget af sygdom som Jimmy taler om her ville en bedre håndtering af patient data netop hjælpe men det kræver at man får kigget på både 1) og 2)

Det har du ikke brug for at crowdsources det er allerede nu problemer der skal løses.

 • 3
 • 0
#8 Benjamin Balder

Lavere beskatning på programmering som det ses i Canada.

Mener du serioso, at "programmering" skal beskattes lavere? Bliver det overhovedet beskattet? Mener du indkomstskatten for programmører? Eller selskabsskatten for virksomheder, der ejer programmerings-relaterede aktiviteter? Og i så fald, det gør alle virksomheder jo efterhånden i 2015. Hvilken slags programmering? Java? Python? C#.NET?

Er det overhovedet politik? Og tjener programmører ikke i forvejen ret meget sammenlignet med rengøringsfolk?

Hvis du vil benytte differentieret skat som et argument og samtidig føre nogenlunde gennemskuelig og forståelig politik, så skal det altså forklares langt bedre. Jeg tror ikke, at den menige IT dude, bare stemmer Rolf for at betale mindre i skat.

Men i øvrigt dejligt med et parti, der har en it-ordfører, der ved noget om it og interesserer sig for det.

 • 1
 • 0
#9 Rolf Bjerre

Hej Jimmy Frydenkær

Jeg ser mange tegn på at IT allerede har hjulpet mange former for handicap og er selv blevet hjulpet med min ordblindhed år tilbage. Men jeg ser at hoved grunden til at flere ikke bliver hjulpet er at centralisme i økonomi og magt, ikke giver plads til ligelig adgang. Ser OSS som den gyldne nøgle og at vi generelt får sat IT mere på vores politiske dagsorden. Jeg vil vise konkrete eksempler på at IT kan bruges til at skabe mere nærhed imellem mennesker

Og om pengene: Jeg vil for nu vove at sige at besparelserne ved at køre 100% OSS i det offentlige, kan finansiere langt største delen af hvad jeg omtaler og jeg vil kommer bruge data fra England til at understøtte min påstand.

Håber du vil give mig lidt tid til at nå det hele,, og husk mig gerne på dette..

Kh Rolf

 • 0
 • 0
#10 Rolf Bjerre

Hej Christopher Bonitz og tak for heads up... Er faktisk super glad for den feedback jeg har fået i tråden her og på min blog.. Har selv læst med her længe og set folk blive IQ flået herinde flere gange. Synes jeg er blevet modtaget langt bedre end jeg havde drømt om..

 • 0
 • 0
#11 Rolf Bjerre

Hej Thomas Petersen

Undskyld den varme luft, men fedt at du forholder dig til det alligevel. Vil kommentere på dine bud:

1) Udbudsprocessen i forbindels med IT projekter skal ændres radikalt. ENIG - den er helt gal.. JEG ønsker OSS som offenligt fundament og har et ønske om at vi bygger mere in-house.

2) Borgernes data skal decentraliseres og anonymiseres MEGA ENIG, det her er key. anonymisering skal være en menneskerettighed og decentralisering er vigtig. Er vil med Mech-net, NXT modellen og Open Bazar. Vi er snart et sted hvor VI kan leve som vi vil. https://www.youtube.com/watch?v=nuRgHbTU9pk#t=28

3) Programmering som 4. sprog i folkeskolen Jeg ville sige 1. eller 2. sprog :)

4) Angående det med mennesker der er plaget af sygdom som Jimmy taler om her ville en bedre håndtering af patient data netop hjælpe men det kræver at man får kigget på både 1) og 2)

ENIG,, Jeg er tidligere Formand i PiratPartiet, måske du kender mig en del bedre nu P-)

Det har du ikke brug for at crowdsources det er allerede nu problemer der skal løses.

Jeg ønsker at inkludere alle som ønsker at være med og vil derfor gå med crowdsourcesing, men anerkender din vinkel fra teknologisk perspektiv. Kan dog love at der vil komme et validerings lag at tek-kyndige :)

 • 0
 • 0
#12 Rolf Bjerre

Hej Benjamin Bach

Anerkender fuldt ud at jeg ikke er præcis nok og at jeg skylder en bedre forklaring her, Det køre ret så stærkt hos mig i denne tid. Men jeg vil besvare dit spørgsmål og indtil da give dig endnu et politiker svar. Hvis vi går over til 100% OSS, vil besparelserne betale.. ved jeg ikke har givet dig ordenligt svar. Kh Rolf

 • 0
 • 0
#13 Ivo Santos

1: Jeg er enig at offentlig IT burde være open source baseret, da det vil være til glæde i fremtiden.

2: På længere sigt, måske 10 - 20 år, eller hvad der nu end måtte være realistisk, bør det udvikles hardware som også er baserede på open source, således at man ikke behøver at skifte velfungerende hardware ud hver f.eks. 5 år, men at man evt. kunne vente med at gøre det med f.eks. hver 50 år, eller måske hver 100 år, det burde spare danmark for en hel del penge på det område, og med open source software oven i bør det være en fordel forden offentlige økonomi.

3: Der bør også udvikles en offenlig forum side, hvor vi (befolkningen) kan stemme på diverse lov forslag, diskuttere forslag, og komme med forslag til hvad vi måtte have lyst til. Det er på nuværende tidspunkt en stor mangelvare, og burde forhåbentlig styrke den danske demokrati, deruover bør danmark kunne sætte en stopper for tåbelige EU forrdninger, men okay, det har så ikke så meget med it at gøre.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere