Ny blog: Slip dog brugerne løs

Det er nødvendigt at slippe kontrollen og lade brugerne skabe evolutionen i systemerne. Det mener Erik Korsvik Østergaard, der er ny blogger på Version2.

Hvorfor er vi så bange for at slippe tøjlerne og lade brugerne udvikle systemerne? Det spørgsmål stiller Erik Korsvik Østergaard, der er civilingeniør og løsningsarkitekt hos NNIT og ny blogger her på Version2, i sit første indlæg.

Erik Korsvik Østergaard mener, at der for det første er behov for en holdningsændring.

»Pointen er at muliggøre en udnyttelse af de innovative, kreative ideer, ligegyldig hvilket af de tre ovenstående mønstre, man befinder sig bedst med, dvs. turde arbejde bottom-out som alternativ til top-down/bottom-up metoderne.«, skriver Erik Korsvik Østergaard.

Men teknologien skal også understøtte, at brugerne kan komme til at lave fornuftige mash-ups på en seriøs måde. Konceptet skal helt inden for murene.

»Hvad vi har brug for fra teknikkens side for at muliggøre bottom-out, er, at mash-up fænomenet krydser grænsen fra internet til intranet, fra pleasure til business, og bliver taget alvorligt på indersiden af firewall'en.« mener Erik Korsvik Østergaard

På bloggen vil du blandt andet kunne læse om forretningssystemer, it i fremtidens kontor og holdninger til portaler og platforme - særligt Microsoft Sharepoint, som Erik Korsvik Østergaard er ekspert i.

Gå til Erik Korsvik Østergaards blog »

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Liliendahl Sørensen

Jeg er enig – man bør i langt højere grad end det sker i dag understøtte at vidensmedarbejdere (jeg har lært, at det er et mere politiks korrekt ord end brugere) har mulighed for at udnytte den enorme mængde data, der er opsamlet i dagens systemer.

Vi har jo også tidligere set en revolution på det område, hvor en sand kaskade af regneark har undermineret central styring, kontrol og overblik hos stort set alle organisationer. Når man taler business intelligence i dag, handler det meget om at komme af med alle disse regneark og konsolidere beslutningsgrundlaget. Men vand løber nu engang den nærmeste vej nedad – det samme gør data. Så man kan lige så godt forholde sig til, hvordan man bedst kan understøtte, i stedet for at modvirke, brugerdrevet (= vidensmedarbejderdrevet) mash-up.

Så jeg tror, at man skal fokusere mindre på at kontrollere og diktere adgang til og præsentation af data og i stedet understøtte nem adgang til og kontekst afhængig præsentation af data, og i stedet fokusere på centraliseret definition af data, opsamling af data og sikring af datakvalitet.

Master Data Management (styr på stamdata) er grundlæggende for at gå denne vej.

PS: Nu kommenterer jeg her, da man (åbenbart?) ikke kan kommentere på bloggen efter devisen om at brugerne ikke skal holdes væk :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere