Ny blog: Skabshumanisten fra it-verdenen

Georg Strøm er ny blogger på Version2. Han vil skrive om den bløde side af it - med alt fra projektledelse til brugbarhed af it-løsninger.

»Jeg er uddannet ingeniør, men har altid været mere interesseret i de mennesker som lavede og brugte teknikken, end i selve teknikken. Jeg er en slags skabshumanist, som på grund af min tekniske og praktiske indstilling har fået lov til at lave en masse spændende ting.«

Sådan beskriver Georg Strøm, ny blogger her på Version2, sig selv. Georg Strøm er tidligere lektor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, hvor han blandt andet underviste i seks år på et formidlingskursus.

Han har holdt et utal af foredrag om den bløde side af it for skolelever og forsket i kommunikation i softwareprojekter og i brugen af it i en traditionel kultur.

I sit første indlæg skriver han om emnet for sin nye bog "Håndtering af konflikter i it-projekter", og her lægger han meget vægt på den menneskelige faktor i løsningen:

»Jeg opdagede undervejs, at deltagerne i en konflikt er begrænset rationelle ? de opfører sig ikke sindssygt, men rationelt ud fra deres tidligere erfaringer, deres egen viden og deres egne mål. Det kan man bruge til at forstå og håndtere, hvad der foregår i en konflikt,« skriver Georg Strøm.

Tidligere har han arbejdet som brugbarhedsspecialist i Ericsson Danmark, hvor han deltog i udvikling af mobiltelefoner, web-sites og systemer til kontrolrum.

»På min blog på Version2 vil jeg skrive om noget, der kan bruges af it-praktikere, som arbejder med krav, brugbarhed eller projektledelse, og desuden sørge for at det er passende underholdende for almindeligt nysgerrige. Noget så de kan sige: ?Nåh, det er sådan det hænger sammen,?« siger Georg Strøm.

Klik på linket under artiklen for at gå til Georg Støms blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere