Ny blog: Sådan bruger vi it i undervisningen

15. august 2018 kl. 05:152
Ny blog: Sådan bruger vi it i undervisningen
Illustration: sutthinon/Bigstock.
Vores nye blogger er leder på en skole, der deler lokaler med en ingeniørvirksomhed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det nye skoleår er knap kommet i gang, før vi byder velkommen til en ny blog, der ser på it i undervisningen.

Nicolas Guilbert er ansvarlig for STEM-undervisningen på Den dansk-franske Skole og Børnehave i København (samt leder og stifter af skolen). Han er civilingeniør og har en ph.d. i matematik.

Nicolas Guilbert er vores nye blogger.

Skolen deler lokaler med IT-konsulentfirmaet Ange Analytics, som udvikler BI-løsninger (og som han er partner i).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Nicolas har skolen et usædvanligt velkvalificeret miljø omkring it og udnytter dette til at give børnene motiverende og kvalificeret undervisning på området.

De har således siden skolen startede i 2010 opbygget en del erfaring omkring, hvad der virker i praksis – en viden, han mener, andre kunne have gavn af.

I sit første blogindlæg skriver han:

»I forbindelse med at der blev møbleret rundt på skolen, blev stikket til vores 3D-printer hevet ud, og den stod og samlede støv i et hjørne i et par år.
Ingen af os husker præcis, hvad det var, der gav printeren dens renæssance. Var det, at vi begyndte at printe vores egen miniatureversion af Octanis roveren? Eller vores egendesignede Legomodeller? Eller var vi bare løbet tør for Kims kontorklips?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad det end var, skete der en dag det, at nogle af de små på 6 kom gående forbi og så maskinen i aktion. De blev stående i laaang tid, altimens emnet lag for lag opstod af ingenting. En af dem spurgte, om hun måtte få en. Det måtte hun selvfølgelig gerne, for vi kunne jo bare printe en til. Pludselig ville de allesammen have en Octocat/næsehorn/enhjørning/ugle/Halloween-græskar dims.

Så begyndte lavinen at rulle. De udarbejdede lange ventelister - fire håndskrevne A4-sider blev det hurtigt til, svarende til en backlog på flere uger, som de selv forvaltede. Printeren kørte i døgndrift - blev sat i gang som det sidste inden lukketid og som det første om morgenen.

Selv vores lokale maskot, papegøjen Billy, begyndte at efterligne printerens sang (især Octocat'ens cirkulære bevægelser giver anledning til en helt særlig "musik").

Børnene blev hurtigt selvkørende i printerens LCD-menu, kunne vælge og starte prints, skifte trådfarve. De begyndte at finde egne modeller på nettet og designede deres egne.«

Du kan læse hele Nicolas’ indlæg om 3D-printeren, her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. august 2018 kl. 13:13

Det er jo en vidunderlig begejstring lederen, som er ingeniør, angiver at en 3 D printer har sat igang. Man kan vel roligt sige at børnenes og lederens begejstring for apparatet, hverken giver børnene indsigt i matematik, fysik, læsning eller skrivning. Så det er vel endnu et kreativt fag, og så er det man må spørge sig selv, om det er den slags kreativitet man har brug for i folkeskolen. Ja, jeg syntes det ikke. Efter min mening er det langt mere nødvendigt at få en god forbindelse mellem hænder og hjerne. Det vil sige skrivning, tegning og håndarbejde i forskellige varianter.