Ny blog: Kom med på digitaliseringsbølgen, det er nu vi rykker

Endnu en ny Version2-blogger er på banen. »Digitaliseringen har potentiale til at revolutionere vores effektivitet og økonomi, så det er vigtigt at alle bidrager nu hvor digitaliseringen for alvor rykker,« skriver Lars Mathiesen fra Nykredit.

Lars Mathiesen pointerer i sit første blogindlæg, at der er for mange som halter bagud, når det kommer til digitalisering.

Ifølge Lars er det det offentlige, som er i gang med at bane vejen med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi som regeringen, KL og Danske regioner lancerede i efteråret.

»Digitaliseringen skal simpelthen sikre vores plads i en verden i forandring – med voldsom konkurrence på vores velfærd især østfra,« skriver Lars Mathiesen.

På dette grundlag stiller han spørgsmål til læserne og beder dem tage stilling til, hvordan de bidrager til digitaliseringen, og hvilke muligheder de kan se.

Læs hele Lars' blogindlæg her

Lars har en baggrund som årets CIO i 2006 og formand for Dansk IT og CIO Innovation Forum.
Med dybe rødder i forretningen er Lars Mathiesen i dag it-direktør i Nykredit, som han har været med til at gennemdigitalisere.
Lars er aktiv i Statens IT-projektråd, Finansrådets Digitaliserings- og Infrastrukturudvalg og IT-tænketanken Dk 3.0.
Lars er derfor manden til at blogge om digitalisering, sourcing og ledelse og governance på Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Simon Jonassen

@christian... det kom jeg også lige selv i tanke om... men man kan jo ikke slet sit indlæg efter en rum tid.... vi må håbe at "moderator" vil være så venlig at fjerne indlæget....

/Simon :-)

  • 0
  • 0
Lars Christensen

Hver gang et nyt marked eller en stor samfundsændring gennemføres, vil det pr. definition medfører en række udviklingsmæssige kvantespring.

Med en digitalisering, der er baseret på tvungen brug af et monopoliseret basisværktøj (NemID), så stilles der meget store krav til dette værktøjs funktionalitet - ellers kan man opleve en situation der ligner tvangs sterilisering.

Dvs. ingen knopskydning og ingen af de krumspring der kendetegner det miljø som nærmest er fødegang eller rugekasse for udviklingsmæssige kvantespring.

Problemet med NemId er en stadig vigende tiltro til produktserien og den bagved liggende virksomheds seriøsitet.

Prøv at forestille dig at første generation af "det offentligt tilgængelige" internet havde været styret af et monopol - jeg vil tro at en meget stor del af de kvantespring vi har oplevet, at de ikke var opstået pga. firkantede rammebetingelser.

Jeg er ikke i tvivl om at en løsere struktur, f.eks. med et frit valg mellem NemId, "den digitale signatur og gerne et ekstra produkt vil give betydeligt bedre vækstbetingelser - alene fordi en stor del af vort liv i Danmark er baseret på en række frie valgmuligheder.

Mvh Lars plbrake.dk

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere