Ny blog: Hvorfor er bacon blevet det nye 42?

Illustration:
På Version2 favner vi alle afkroge af computerverdenen, også den der foregår på fjerne, middelalderlige kontinenter under angreb af drager, troldmænd og orker. Derfor vil vor egen Jesper Stein Sandal i en ny blog sætte fokus på den eneste ægte finkultur, der findes: nørdkulturen

Hvis man er lige præcis gam... voksen nok til at have været med fra begyndelsen på computerspillenes indtog i hverdagen, så er der næsten ingen bedre måde at starte sin nye blog på end ved at hylde brødkassen (Commodore 64) på dens 30-års fødselsdag. Det var lige præcis, hvad Jesper Stein Sandal gjorde i sit første indlæg, og allerede nu er han klar med et spritnyt indlæg om oldgammel hardware i kælderen, som han ikke nænner at smide ud.

Du kender formentlig Jesper Stein Sandal fra spalterne på Version2, hvor han slår sine daglige, professionelle folder som journalist, men nu åbner han også op for privatsfæren i en blog, der kommer til at handle om alt inden for nørdkulturen. Jespers hjerte banker nemlig for både lyssværd, to-håndssværd, flæskesvær?, zombier, bundkort og amerikanernes yndlingssport, blot for at nævne et par områder.

Vi lader Jesper selv få ordet:

»Mine interesser spænder fra amerikansk fodbold til Dungeons & Dragons, som nok ligger i hver deres ende af nørdskalaen. Rent fagligt har jeg altid været fascineret af astronomi og fysik. Så før jeg fandt ud af, at journalist nok stemte bedre overens med min koncentrationsevne, studerede jeg geofysik. Det er et lidt andet felt end it-journalistik, men i det mindste forstår jeg, hvorfor der bliver bygget større og større supercomputere.

Mit først møde med nørdkulturen var en arkademaskine med Space Invaders i cafeteriaet i en sportshal, da jeg var fem, men der gik faktisk mange år, før jeg selv blev rigtig computerspiller med min egen maskine. Derimod var jeg til tegneserier. Jeg blev aldrig en stor fan af de amerikanske superhelteserier, men var mere til Barks' Anders And-univers og ikke mindst alle de klassiske belgiske serier.

I dag har jeg ret brede interesser, som omfatter ganske borgerlige ting som gør-det-selv-projekter og lystfiskeri, men ikke havebrug, dansk klubfodbold eller X-Factor. Til gengæld er jeg for tiden rigtig glad for den del af science fiction-litteraturen, som handler om det postapokalyptiske. Og derfor er jeg også glad for zombier, men mest på bogform, fordi der er plads til at fortælle nogle historier, som er for små eller for filosofiske til en klassisk zombiefilm.«

Hvad kommer du til at skrive om?

»Jeg vil tage udgangspunkt i mine egne interesser, som mange af Version2’s læsere forhåbentlig også kan identificere sig med. Blandt andet vil jeg skrive om mit usunde nostalgiske forhold til gammel hardware, men jeg vil også prøve at se på nogle af de faste elementer i nørdkulturen og prøve at betragte dem på en ny måde. Hvorfor er bacon for eksempel det nye 42?

Men bloggen er også en chance for at slå i bordet og én gang for alle afgøre, hvilken hackerfilm der er den bedste nogensinde.«

Hvorfor nu en blog om nørdkultur? Og så på Version2?

»Nørdernes kultur har fået større plads i mainstreamkulturen de seneste år. Selv de mest obskure superheltetegneserier bliver lavet til Hollywood-film til mange millioner, og Angry Birds er blevet downloadet en halv milliard gange. Så nørdkultur er kommet ind i varmen, og derfor synes jeg, at det er vigtigt at prøve at skrive om det på en anden måde, end man stadig ser i aviser og tv, som stadig ikke helt ved, hvad de skal stille op med computerspil og voksne Harry Potter-fans.

Og på Version2 giver det også os på redaktionen en god mulighed for at holde læserne orienteret, når der sker noget i nørdkulturen, som vi selv synes er spændende og gerne vil dele.«

Fortæl lidt om dit absolutte yndlingsspil og det spil, der har skuffet dig mest

»I arkadegenren er det nok Arkanoid, der trods sit simple gameplay har kostet mig flest timer. Jeg ser dog også frem til, at spillet X-COM UFO: Enemy Unknown nu er på vej i en ny udgave.

Den største skuffelse var nok Diablo II. Vi brugte hundredevis af timer på det første Diablo-spil og fulgte i mere end to år med i alt, hvad der kom ud om efterfølgeren. Men Diablo II fangede mig aldrig, til trods for at det endte med at blive en kæmpe succes for Blizzard.«

Skød Han først?

»Selvfølgelig. Vi så virkelig frem til, at Star Wars-filmene kom i en restaureret udgave i biograferne. Så meget endda, at vi mødtes før premieren på hver af filmene og spillede Trivial Pursuit med hjemmelavede Star Wars-spørgsmål. Men at få Greedo til at skyde først, det kunne vi ikke forliges med.«

Bloggen er åben, kom indenfor - (hjelm med minimum +4 Fire Resistance er dog påkrævet for diskussioner om Star Trek vs Star Wars)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Jesper Stein Sandal

Helt præcist, hvor den særlige kultstatus omkring bacon stammer fra, er jeg ikke sikker på (men jeg skal gerne efterforske emnet).

Men Push Button, Receive Bacon er et godt eksempel på, hvordan bacon-fænomenet dukker op i alle mulige sammenhænge.

En teori kunne være, at det udspringer i, at flere fastfoodkæder kastede sig over baconen, efter Angus Beef-bølgen, nok bedst udstillet i Wendy's Baconator.

Merchandisingen er også med på vognen med alt fra baconlæbepomade til baconplastre.

Mvh.

Jesper

 • 0
 • 0
#9 Torben Frandsen

I øvrigt er jeg ikke Star Wars-nørd... jeg anede ikke hvad "Skød Han first" refererede til :(

En scene som blev lavet om da de gamle film blev udgivet i restaurerede udgaver.

Og selvfølgelig skød Han først. Sådan var han. Om det så var døren i affaldskværnen, fik den ikke en chance :)

 • 0
 • 0
#10 Mark Gjøl

Og selvfølgelig skød Han først

Mit problem med "Han skød først" er, at i den originale skyder Greedo slet ikke, hvorfor Han IKKE skyder først. Hvis man er den eneste der skyder, så skyder man ikke først. Man skyder bare.

 • 0
 • 0
#11 Henrik Christian Grove

UFO: Enemy unknown var et fantastisk spil, og det undrede mig meget at der aldrig var nogen der nævnte det i yndlingsspilstråden - på den anden side tog jeg mig jo heller aldrig selv sammen til at nævne det.

Hvor kan man læse mere om den nye udgave du taler om?

Ellers kan jeg anbefale UFO: Alien Invasion, et open source spil inspireret af X-COM spillene - det er ikke færdigt, men man kan stadig godt bruge mere tid end man har på det.

.Henrik

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere