Ny blog: Dong-salg eksempel på dansk discountmentalitet

Vores nye blogger Anders Lisdorf skriver om at træffe it-beslutninger i virksomheder og åbner med vigtigheden af at vælge den rigtige forretningspartner.

Vi har fået en ny blogger på Version2. Anders Lisdorf er grundlægger af firmaet Sensor Six, som leverer software til at hjælpe firmaer med at strukturere, og optimere deres beslutninger. Han har i mange år arbejdet med it-beslutninger i alle afskygninger som f.eks. produktudvikling, projektporteføljestyring, konceptudvikling, rekruttering og anskaffelser.

I sit første blogindlæg skriver Anders om at vælge en ny forretningspartner:

’Her i discount-Danmark har vi desværre en uheldig tendens til at fokusere alt for meget på en enkelt parameter, nemlig pris, hvilket ofte giver nogle ”sub optimale” beslutninger.
Den nylige virak omkring Dong-salget er et glimrende eksempel på denne discountmentalitet. Nogen havde angiveligt givet en bedre pris, og det er alt, vi behøver at vide, for hvis en flaske rødvin kan fås til en tyver i Netto, hvilken mening giver det så at købe en Petrus årgang 1998 til flere tusinde kroner?

Problemet som regeringen stod i var jo, at man ikke havde valgt det billigste, men det ”samlet set bedste bud”, hvilket vil sige, at der var andre parametre end pris. (…)
Men hvilke parametre ud over pris er vigtige når man vælger en implementeringspartner? Der vil altid være nogle helt specifikke parametre i forhold til den konkrete opgave, men der er også nogle helt
generelle ting omring valg af partnere, som man bør’ observere og afveje i hvert enkelt tilfælde.’

Læs hele Anders’ indlæg og hans tanker om, hvordan man vælger en god forretningspartner, her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere