Ny outsourcing-blogger: Selvfed dansk uovertruffenhed er en myte

Hvorfor skulle ukrainere ikke være lige så dygtige dataloger som danskere, når de lærer det samme på universiteterne? Version2's nye blogger Carsten Hansen rusker op i den danske udviklerverdens billede af sig selv.

Carsten Hansen er ny blogger på Version2. Han er CEO hos det danske outsourcing-hus Conscensia, som hjælper virksomheder med SAS BI-, Java og Microsoft-løsninger. Det er nu ikke den teknisk specifiike viden, Carsten vil dele på sin blog, men derimod erfaringer med og tanker omkring outsourcing af softwareudvikling.

I sit første indlæg skriver han bl.a.:

»Groft sagt, så synes jeg faktisk, at vi danskere ind imellem er nogle lidt selvfede typer, når vi tror, at Danmark er det eneste land, man for alvor kan uddanne sig i. Hvis vi kigger på universitetsuddannelserne i Ukraine og i Danmark, er der 95 % sammenfald mellem det, de studerende lærer på it-uddannelserne, så hvorfor skulle ukrainerne ikke være lige så dygtige dataloger? Og måske endda bedre, når vi tænker på det enorme drive, de har med oven i hatten.'

Læs indlægget her, og giv gerne din mening til kende i debatten. Du kan da for resten læse vores debatregler her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Allan S. Hansen

Jeg tror nærmere det er en myte at danskere tror det om sig selv? Jeg synes ikke det er en holdning jeg møder hos kollega-udviklere.

Langt hen ad vejen virker det ofte som en myte opfundet og spredt for at kunne 'aflive den myte'.

 • 12
 • 0
#2 Mads Buch

Nu må vi jo også huske på, at Carsten Hansen driver en outsourcing virksomhed. Selvfølgelig vil han meget gerne fortælle historien om hvor gode folkene er, i de lande de outsourcer til :)

 • 2
 • 0
#3 Martin Kofoed

Det er nu ikke den teknisk specifiike viden, Carsten vil dele på sin blog

Nej, fordi den viden er jo outsourcet. Og hvis man ikke mener, det er et problem at outsource alt det, man måske ikke selv forstår, ja, så kommer teknik-outsourcing altid til at ligne en brandgod idé. Praksis er nok mere nuanceret, og der er da sikkert en årsag til, at der blive "insourcet" rundt omkring igen ...

 • 3
 • 0
#6 Carsten Hansen

Jeg kan se at mit indlæg tilsyneladende har to indgange, så jeg henviser jer til diskussionen under selve blogindlægget.

@Allan S. Hansen: Jeg er glad for at der i din virksomhed er forståelse for at man også har kvalitet andre steder end i Danmark. Men at det er en myte som er skabt for at argumentere for outsourcing er langt fra rigtig. Det er et faktum at vi i Danmark betragter os selv som uhyre åbne, men i vores handlinger faktisk er utroligt lukkede overfor omverdenen.

@Mads Buch: Du har ret i at jeg driver en outsourcing virksomhed, men som jeg skriver i mine kommentarer under bloggen, så er det ikke kommercielle briller jeg bruger i mine indlæg. Jeg håber at skeptikkerne vil se det efterhånden som jeg komemr med nye indlæg.

@Martin Kofoed: Du har ret praksis er altid langt mere nuanceret end det man læser i en artikel end et blog... Mine indlæg vil omhandle nogle af de myter og også nogle af de problemstillinger der er omkring outsourcing, f.eks. kulturforskelle, kommunikation, fastholdelse mm. På den måde bliver det ikke teknisk...

@Michael Kvist Nielsen: Du har ret i at der er forskelle imellem specialiseringer mm. når man sammenligner universiteter, derfor er sammenligningen lavet på de grundlæggende datalogiske dicipliner som indgår i uddannelserne. Hvis du læser på bloggen vil du se indlæg, hvor andre end jeg kommenterer på kompetenceniveauet...

 • 0
 • 0
#7 Ejler Ottesen

Det afgørende for outsourcing er vel også, at en universitets uddannet datalog og ingenør er langt billigere end i Danmark.

Polakker og formentlig også folk fra Ukraine er villige, nøjsomme og billige. I Polen kan man først få arbejdsløsheds understøttelse efter 2 år og derefter kun 500 Zloty i maksimum 6 måneder.

I Ukraine bygger de verdens største transport fly og Antonov DesignBureau har altid været godt med.

I Danmark går alt fortsat ned ad bakke grundet den syge såkaldte velfærds stat.

MVH fra Ejler Ottesen. Kontakt: http://www.ejler.ottesen.info

 • 0
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere