Ny BlackBerry med kvadratisk skærm

Den er formet efter et pas, og stikker lidt ud fra de normale former for smartphone.

Den er bred. Meget bred. Næsten kvadratisk – skærmen ser faktisk ud til at have samme form som en plade Rittersport, men det er atlså en smartphone, og den kommer fra BlackBerry.

Skærmen er på 4,5 tommer og hedder Passport – et navn den har fået efter den ting, den er formet efter. Den har nemlig nogenlunde samme form som et amerikansk eller canadisk pas.

Samtidig har den under skærmen et tastatur, men ikke som det traditionelt har været hos BlackBerry, hvor tallene også var med. Alle bogstaverne, space og et par andre taster er at finde, men for at trykke tal ind, er man nødt til at bruge shift eller touchskærmen.

Hos ArsTechnica finder de det hybride tastatur en smule akavet. Og indtil videre er det da heller ikke positive anmeldelser, der kommer i kølvandet på den nye BlackBerry. De er blandede, men mest negativt.

Skærmen er på 1400x1400 pixels, har et 13 megapixel kamera, telefonen har fået en 2,2 ghz quad-core Snapdragon 800 SoC-processor, 3GB Ram og 32GB hukommelse, som kan udvides med microSD.

Styresystemet er BlackBerry 10.3, som blandt andet er fornyet ved at have fået tilføjet en digital assistent, som skal konkurrere med Siri, Google Now og Cortana.

Den nye BlackBerry er blevet kritiseret for at mangle apps og ikke at tage gode billeder.

Ars Technica mener ikke, at det nødvendigvis er en dårlig smartphone, men de erkender, at det er langt efter iOS, Android og Windows Phone i forhold til hardwareudvælgelse og app-systemerne.

I USA kommer telefonen til at koste omkring 599 dollars – eller lige omkring 3500 danske kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lasse B. Køhlert

Dette fantastiske vidunder, og kan slet ikke vente til at få min ivrige fingre i den!! Jeg har brugt BlackBerry enheder i over 5 år, og har været med hele vejen siden da.

Ja der manglede en del Apps, for over 1 år siden, men de har altså været godt med det sidste års tid på den front. Derudover kommer OS 10.2 og nyere med Android 4.4 runtime, + support direkte installation af APK filer.

Har både MobilePay, Spotify, og alle de andre uundværlige Apps installeret som ikke findes i BlackBerry world. (Deres App store)

Forstår ikke din quote omkring dårlig hardware, og slet ikke om kameraet der både på min Z10 og Z30 tager virkelig gode billeder. og da den lige er lanceret, hvor kommer det så fra?? (Måske et demo device der er blevet kastet rundt?) På deres launch event var der eksempler på virkelig gode billeder taget i mange forskellige slags lys.

Derudover var BlackBerry blandt de første med NFC (Velkommen Apple).

Den store forskel fra BlackBerry assistant (og Search) og eksempelvis Siri, er at BlackBerry assistant kan tilgå ALLE data der ligger på din Smartphone, hvor SIRI må nøjes med det personlige, facebook, gmail, hvis du har firma data i en container løsning.

BlackBerry er bare smartere på så mange punkter: http://www.digit.in/mobile-phones/the-worlds-best-mobile-os-23575.html/p...

  • 2
  • 1
#2 Jacob Nordfalk

Ja der manglede en del Apps, for over 1 år siden, men de har altså været godt med det sidste års tid på den front. Derudover kommer OS 10.2 og nyere med Android 4.4 runtime, + support direkte installation af APK filer.

Jeps, det samme med min Jolla-telefon, og de fleste Android apps virker fint på den, selvom integrationen engang imellem kan halte.

Jeg synes det er godt at Android er dominerende, men jeg synes også det er rigtig godt at andre producenter og forbrugere kan få glæde af platformen.

  • 0
  • 1
#3 Jens-Peter Vraa Jensen

Er det for meget at kræve at man rent faktisk har produktet i hænderne før man laver en "anmeldelse"? Det er simpelthen noget tyndt makværk.

Passport er en ny smartphone som "ikke som de andre", men giv den lige en chance og forstå hvem den markedsføres til. Jeg ved godt at det kræver man bruger lidt tid på at sætte sig ind i tingene.

Hvis ikke der er ressourcer til det, så skriv "Vi orker ikke at brug tid på dette produkt, men læs en Google Translate version af anmeldelsen hos ArsTecnica" - så sparer i da de sidste par minutter væk.

Jeg ved godt at det kan være svært at være objektiv, når man er tiltrukket af en bestemt platform/producent og en hver afvigelse fra hvad "man plejer" kan virke irriterende, men bør en journalist ikke i det mindste forsøge at afprøve et produkt i eks. en måned for at se hvorledes den klarer sig?

Jeg er meget enig med Lasse, på nær Android versionen: 10.2.1 har support for Android 4.2.2 og 10.3.0 har support for 4.3 :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere