Ny Apple-opdatering skærper filkryptering med nyt filsystem

Illustration:
I næsten 30 år har Apple-produkter haft det samme filsystem, HMS+. Men en ny opdatering ændrer filsystemet, så det angiveligt blandt andet skal blive langt stærkere til at kryptere filer og metadata.

I dag udgiver Apple opdateringerne iOS 10.3, watchOS 3.2 og tvOS 10.2. Der kommer en masse lækre funktioner med opdateringerne, heriblandt Find My AirPods, udvidelse af Siris viden om sportsresultater og udvidelse af Apple Musics kartotek.

Men slet skjult i opdateringen er også Apple File System (APFS), som Apple omtaler som 'stærk full-disk kryptering' for både filer og metadata og mulighed for 'multi-key kryptering med enkeltnøgler pr. fil for fildata og seperate nøgler for følsomme metadata'. Det skriver The Register.

Indtil nu har Apple-produkter gjort brug af et filsystem (HFS+), som stammer tilbage fra den tid, hvor disketter var den primære lagerenhed for filer. Derfor var det ikke nævneværdigt godt til at håndtere flash-hukommelse eller store filstørrelser. Derfor skulle et nyt filsystem blandt andet forbedre ydeevnen markant.

Men også på datasikkerhedsfronten skulle opdateringen ændre forholdene markant. Ifølge Apple vil 'multi-key-kryptering sikre integriteten af brugerdata. Selv hvis nogen skulle kompromittere den fysiske sikkerhed på enheden og få adgang til nøglen, vil de stadig ikke kunne dekryptere brugernes filer'.

Opdateringen kommer som sagt først til iPhones, Apple Watch og Apple TV, men det forventes, at opdateringen vil udkomme til MacOS senere på året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere