Ny Apple-opdatering skærper filkryptering med nyt filsystem

28. marts 2017 kl. 13:173
I næsten 30 år har Apple-produkter haft det samme filsystem, HMS+. Men en ny opdatering ændrer filsystemet, så det angiveligt blandt andet skal blive langt stærkere til at kryptere filer og metadata.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag udgiver Apple opdateringerne iOS 10.3, watchOS 3.2 og tvOS 10.2. Der kommer en masse lækre funktioner med opdateringerne, heriblandt Find My AirPods, udvidelse af Siris viden om sportsresultater og udvidelse af Apple Musics kartotek.

Men slet skjult i opdateringen er også Apple File System (APFS), som Apple omtaler som 'stærk full-disk kryptering' for både filer og metadata og mulighed for 'multi-key kryptering med enkeltnøgler pr. fil for fildata og seperate nøgler for følsomme metadata'. Det skriver The Register.

Indtil nu har Apple-produkter gjort brug af et filsystem (HFS+), som stammer tilbage fra den tid, hvor disketter var den primære lagerenhed for filer. Derfor var det ikke nævneværdigt godt til at håndtere flash-hukommelse eller store filstørrelser. Derfor skulle et nyt filsystem blandt andet forbedre ydeevnen markant.

Men også på datasikkerhedsfronten skulle opdateringen ændre forholdene markant. Ifølge Apple vil 'multi-key-kryptering sikre integriteten af brugerdata. Selv hvis nogen skulle kompromittere den fysiske sikkerhed på enheden og få adgang til nøglen, vil de stadig ikke kunne dekryptere brugernes filer'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opdateringen kommer som sagt først til iPhones, Apple Watch og Apple TV, men det forventes, at opdateringen vil udkomme til MacOS senere på året.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
29. marts 2017 kl. 07:16

Det sker "in place", det er faktisk rigtig interessant. Data bliver liggende, men filsystemet opgraderes...

2
28. marts 2017 kl. 22:27

"Apple pulled off today seems almost impossible — tens of millions of devices are being upgraded to an altogether brand new file system, in place, silently."

Så at gøre det med hvad der virker med ekstremt få problemer er ret ok ?

1
28. marts 2017 kl. 18:31

Hvordan skifter de filsystemet ud på en iPhone uden at slette alle data på den først? eller kræver det at alt på telefonen er synkroniseret op til iCloud eller iTunes først?